کتاب امید به رحمت الهی
خواندن نظراتمعرفی کتاب امید به رحمت الهی
حبیب الله فرحزاد( -۱۳۴۱)، پژوهشگر دینی است.
در بخشی از کتاب به نام «از بدترین گناهان» میخوانیم:
«یأس از بدترین گناهان است. حمید بن قحطبه یکی از کارگزارهای مأمون بوده است. شخصی میگوید: به دیدن حمید بن قحطبه رفتم. ماه مبارک رمضان بود. دیدم دارد روزهخواری میکند. روزهخواری گناه بزرگی است. کفّاره دارد.
پرسیدم: چرا روزه میخوری؟ گفت: به خاطر اینکه من از آمرزش الهی مأیوس هستم. میدانم خدا من را نمیآمرزد. گفتم: چرا؟ گفت: من چندین نفر از سادات و بنی هاشم را به دستور هارون اعدام کردهام. قاتل هستم، آن هم قاتل فرزندان پیغمبر. و این جرم بسیار سنگینی است. چون این جنایت به دست من انجام گرفته است، دیگر قابل آمرزش نیستم. برای چه روزه بگیرم؟ برای چه نماز بخوانم؟
بعضی میگویند: ما در دام گناهانی گرفتار شدهایم، آیا ممکن است از چنین وضعی بیرون بیاییم؟ آیا ممکن است خدا ما را بیامرزد؟ برای آنها این حدیث، خیلی قشنگ است.
این شخص میگوید: من خدمت علی بن موسی الرّضا(ع) رفتم و جریان حمید بن قحطبه را برای ایشان تعریف کردم. گفتم: ایشان روزهخواری میکرد و مجوّز آن هم این بود که خدا من را نمیآمرزد.
حضرت رضا(ع) فرمودند: «گناه اینکه میگوید خدا من را نمیبخشد و از رحمت خدا مأیوس است، از گناه کشتن سادات بالاتر است.»
این نکتۀ مهمی است. یعنی حتّی اگر دست کسی به خون سادات هم آمیخته باشد، باز قابل برگشت است. نباید ناامید باشد. اینکه بگوییم خدا من را نمیآمرزد، یا توان آمرزش را ندارد، این گناه از کشتن انسانها بالاتر است».
دین، نشاط، زندگی؛ آموزههایی برای شادی و نشاط از منظر قرآن و روایات
سمت خدا: دریافتهایی از اساتید اخلاق (دفتر اول)حبیب الله فرحزاد
سمت خدا: دریافتهایی از اساتید اخلاق (دفتر دوم)حبیب الله فرحزاد
سرنوشت انسان: بهشت و جهنم
مسعود عالی
وعدههای الهی به صابران: صبر بر گناه، صبر بر فقر و الگوهای صبر به ضمیمۀ بحث توبهسیدحسین حسینیقمی
مساله مهدویت: وظایف فردی منتظرانمسعود عالی
سمت خدا: دریافتهایی از اساتید اخلاق (دفتر سوم)حبیب الله فرحزاد
سمت خدا: دریافتهایی از اساتید اخلاق (دفتر دوم)حبیب الله فرحزاد
سمت خدا: دریافتهایی از اساتید اخلاق (دفتر اول)حبیب الله فرحزاد
سرنوشت انسان: برزخ و نفخه صور (به انضمام مباحث رجعت)مسعود عالی
سرنوشت انسان: صراط و شفاعتمسعود عالی
سرنوشت انسان: قیامت و حشرمسعود عالی
مساله مهدویت: ویژگیهای امامعصر (عج)مسعود عالی
این کتاب فکر میکنم باید از سخنرانی ها یا صحبت های آقای فرحزاد در سمت خدا باشه.از آیه های امیدبخش قرآنی تا احادیث ائمه در این کتاب آورده شده و یه ویژگی خوبی که داره در مورد حق الناس توضیحات