کتاب حقوق و قوانین روستایی در گذر زمان
معرفی کتاب حقوق و قوانین روستایی در گذر زمان
حقوق و قوانین روستایی در گذر زمان نوشته نصرالله فلاحتبار است که در انتشارات ماهواره به چاپ رسیده است.
امروزه در راستای برنامهریزی پایدار روستایی، توجه به قوانین و رعایت دقیق مقررات مربوطه یکی از ابعاد مهم در این عرصهی حیاتی میباشد. بدیهی است، برنامه ریزان و طراحانی موفق خواهند بود که در مسیر توسعه و توسعهی پایدار روستایی، به قوانین و مقررات و آییننامههای موجود به دیدهی احترام بنگرند و کلیهی جوانب قانونی را با حساسیت هرچه بیشتر و دقیقتر موردنظر قرار دهند و عدول از آن را به عنوان آسیبی جدی در فراراه نتایج شایستهی یک برنامهریزی مطلوب بدانند.
پرواضح است که توسعهی پایدار و یکپارچهی ملی، ارتباط تنگاتنگ با توسعهی پایدار در سطوح مختلف اجتماعی، اعم از منطقهای، شهری و روستایی با امعان نظر کامل به حقوق و قوانین دارد و در این راستا، نمیتوان بههیچوجه توسعهی روستایی را از آن جدا یا از نظر دور ساخت. زیرا، این حق توسعهیافتگی روستا و روستایی در نظام سرزمین میباشد و وصول به آن بسیار ضروری است و نادیده گرفتن حقوق و قوانین و یا کمرنگ شدن آن همانند گذشته، روستا و روستاییان را با چالش جدی مواجه خواهد ساخت.
از جمعیت میهن اسلامی، عدهای در فضای شهری و بخشی نیز در فضای روستایی زندگی میکنند. بنابراین، اعمال مدیریت توسعهی هریک از سطوح در سطح ملی، منطقهای، ناحیهای و محلی مفهومی قابلطرح دارد و اهداف و آثار آن در مقیاسهای فضایی شهر و روستا، پدیدار میشود
متأسفانه از گذشتههای دور تاکنون، در مورد توسعه یافتگی روستا و روستایی، نسبت به اقتصاد و فضای سرزمین و حقوق و قوانین و مقررات ذیربط، توجه و دلسوزی لازم صورت نگرفته است. لذا در همین عرصه، از چند دههی گذشته، برنامههای منسجمتری طراحی و تحت عنوان برنامههای پنجساله و هفتساله با امعان نظر شایسته به قوانین از جمله قوانین روستایی، به مورد اجراء گذاشتهشده است. هرچند که به جهت سوء مدیریت و عدم نظارت مطلوب و بیتوجهی به قوانین و مقررات، نتیجهی قابلتوجهی را در پی نداشته است.
بنابراین، جهت تثبیت روستاییان در روستاها و جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه و نیز ممانعت از متروکه شدن روستاهایی که در دورههایی نهچندان دور، بار ارزشمند اقتصادی و شکوفایی روستاها و شهرها را بر عهده داشتهاند، ایجاب میکند که با مدیریتی کارآمد و رعایت تمام و کمال حقوق و قوانین روستایی، روستاها را تحت کنترل و نظارت قرار داد و آنها را از متلاشی شدن مستمری که در چند دههی گذشته به وقوع پیوسته، باز داشت و با مشارکت آحاد روستاییان، عرصهی توسعهی پایدار روستایی را فراهم ساخت.
کتاب حقوق و قوانین روستایی در گذر زمان، گزیدهای از حقوق و قوانین متعددی است که یا بهطور مستقیم و یا به نحوی از انحاء به روستا و روستاییان مرتبط میباشد و به جهت جلوگیری از حجیم شدن کتاب، فقط مواد قانونی و تبصرهها و بندهایی که در ارتباط دقیق با مسائل روستایی بوده انتخاب گردیده، تا بهتر در اذهان روستاییان عزیز و مسئولین قرار گیرد. البته در برخی از دورهها چون موارد قانونی بیشتر بهصورت عمومی تدوین گردیده و یا به جهات گوناگون حائز اهمیت میباشند، قانون مربوطه بهطور کامل آورده شده است. بدیهی است، برای کسب اطلاعات سایر موارد حقوقی و قانونی مرتبط، مراجعه به منابع و مآخذ کتاب میسر است. در ضمن در جلد دوم مواد قانونی که مربوط به مسائل منطقه ای، ناحیه ای، شهری و روستایی می باشد، بهطور کامل آورده خواهد شد، ان شاءاله.
امید است کارشناسان محترم مسائل روستایی از این مجموعه و اجرای دقیق مفاد حقوقی و قانونی آن در برنامهریزیها بهرهبرداری و نیز با رعایت کامل آن از سوی روستاییان پرتلاش و کمتوقع میهن اسلامی از مراجعهی مردم به دادگستریها کاسته شود و به حقوق آحاد جامعهی روستایی و مالکیت و آزادی آنان از نظر دین مبین اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مصونیت لازم داده شود و زمینهی توسعهی پایدار روستایی مهیاتر و مستحکمتر به منصهی ظهور برسد.
این کتاب دارای هشت فصل است که بخش قابلتوجهی از قوانین روستایی را در گذر زمان، به تصویر میکشد و در راستای سرفصل جدید وزارت آموزش عالی در مقطع کارشناسی ارشد تهیه شده است و میتواند مورد استفادهی کلیهی صاحب نظران، دانشپژوهان و استادان عزیز و بزرگوار جغرافیا که همواره حامی و مشوقم بودهاند و نیز دانشجویان گرامی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا قرار گیرد. انشاءالله مورد رضایت خداوند متعال و عنایت شما بزرگواران واقع و حقیر را از رهنمودهای خود دریغ نفرمایید.
خواندن کتاب حقوق و قوانین روستایی در گذر زمان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان رشته جغرافیا و پژوهشگران این رشته
فهرست کتاب حقوق و قوانین روستایی در گذر زمان
فصل اول: تعاریف و مفاهیم روستا
فصل دوم: برخی از تعاریف و مفاهیم و اصطلاحات حقوقی و قوانین روستایی
فصل سوم: برخی از تعاریف و اصطلاحات مورداستفاده در روستاها
فصل چهارم: حقوق و قوانین روستایی ایران در دوران مختلف
فصل پنجم: حقوق و قوانین روستایی ایران از مشروطیت تا اصلاحات ارضی
فصل ششم: حقوق و قوانین روستایی از اصلاحات ارضی تا انقلاب اسلامی
فصل هفتم: حقوق و قوانین روستایی در بعد از انقلاب اسلامی
فصل هشتم: قوانین و مقررات روستایی
حجم
۳٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۵۳۵ صفحه
حجم
۳٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۵۳۵ صفحه