
کتاب ایمونولوژی عملی پیشرفته؛ جلد دوم
معرفی کتاب ایمونولوژی عملی پیشرفته؛ جلد دوم
کتاب ایمونولوژی عملی پیشرفته؛ جلد دوم نوشته عبدالرضا وارسته است. این کتاب به علم ایمنولوژی علمی میپردازد. کتاب ایمونولوژی عملی پیشرفته؛ جلد دوم که با همکاری متخصصان نوشته شده است سعی دارد مساله ایمنولوژیست را از تمام زوایا بررسی کند.
درباره کتاب ایمونولوژی عملی پیشرفته؛ جلد دوم
علم ایمونولوژی از شاخههای جوان علوم زیستی است که با وجود این عمر کوتاه، از اهمیت خاصی در میان علوم زیسـتی برخوردار شده اسـت. مبنای اصلی بسیاری از واکنشهای ایمونولوژیک که در داخل بدن صورت میگیرد، میان کنش بین مولکولهای آنتيژن و آنتيبادی است. از مشخصات واکنش آنتيژن و آنتیبادی اختصاصی بودن آن است. همین ویژگی آنتیبادیها، در کنار توانایی تولید طبق سفارش، پایداری و توانایی شناسایی آنها باعث کاربرد وسیع آنتیبادیها در علوم متعدد شده است که این کاربرد روز به روز در حال گسـترش است. امروزه در علوم پزشـکی، روشهایی که بر مبنای واکنش آنتی ژن - آنتی بادی هستند، به آزمایشگاه ایمونولوژی محدود نمیشوند، بلکه از این تکنیکها بهصورت قابل توجهی در آزمایشگاههای ژنتیک، بیوشیمی، هورمونشناسی، میکروبشناسی، سرولوژی، هماتولوژی، پاتولوژی و انگلشناسی استفاده میشود.
استقبال شایان توجه از جلدهای قبلی کتاب ایمونولوژی عملی از یک طرف و کمبود منابع فارسی عملی در حیطه علم ایمونولوژی جهت دانشجویان و علاقهمندان از طرف دیگر، انگیزهای برای نگارش و آمادهسازی این کتاب به صورت پیشـرفته شد. هـدف از نـگارش کتـاب ایمـونولوژی عملی توضـیح روشهای آزمایشـگاهی است که مبنای آنها واکنش بین آنتیژن و آنتیبادی یا سایر اجزای سیستم ایمنی است. اما در بخشهایی از کتاب، روشهای دیگری که هم اکنون برای ارزیابی سیستم ایمنی یا اجزای آن استفاده میشوند نیز، توضیح داده شده است. نقطه قوت این کتاب، مشارکت فعال همکاران ایمونولوژیست از سراسر کشور است.
خواندن کتاب ایمونولوژی عملی پیشرفته؛ جلد دوم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان و متخصصان زیستشناسی و پزشکی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ایمونولوژی عملی پیشرفته؛ جلد دوم
بدون شک کشف آنتیبادیها در سال ۱۸۹۰ توسط فون بهرینگ باعث ایجاد تحولی شگرف در علوم زیستی و پزشکی گردید. آنتیبادیها در قرن بیستم به خاطر ویژگیهای خاص خود به عنوان ابزاری جهت شناسایی یا اندازه گیری مولکولها در تمام رشتههای مختلف علوم زیستی مورد استفاده قرار گرفتند. جدول ۱-۱ کاربردهای آنتیبادیها را در رشتههای مختلف علوم پزشکی نشان میدهد. همان طور که مشـاهده میشود استفـاده از آنتیبادیها به آزمایشگاههای ایمونولوژی محدود نمیشود، بلکه از این مولکول سحرآمیز در کلیه آزمایشگاههای علوم پزشکی استفاده میشود. حتی استفاده از این مولکولها به روشهای آزمایشـگاهی نیز محدود نمیشود و از آنها در علوم بالینی به صورت درونتنی برای تشخیص و درمان استفاده میشود. در فرایند تولید آنتیبادی، مولکولی که آنتیسرم یا آنتیبادی برعلیه آن تولید شود، آنتیژن و حیوانی را که به عنوان مخزن تولید آنتیبادی در نظر گرفته میشود، میزبان مینامند.
۱. اختصاصی بودن: همانطور که کاملا مشخص است، ویژگی بسیار مهم آنتیبادیها، توانایی اتصال آنها با یک مولکول خاص از بین هزاران مولکول به طور کاملا اخـتصاصی میباشد. این ویژگی یا اختصاصیت آنتیبادیها در اتصال به یک مولکول خاص، به خاطر وجود مناطق متغییر در قسمت پاراتوپ آنها میباشد.
۲. توانایی تولید آنتیبادیها برحسب سفارش: در حال حاضر امکان تولید آنتیبادی بر علیه انواع مختلف مولکولها با وزن مولکولی کم یا زیاد وجود دارد. تاکنون هزاران نوع آنتیبادی مختلف بر علیه مولکولهای متعدد موجود در طبیعت یا مولکولهای ساختگی تولید شده است. این آنتی بادی ها را می توان برحسب نیاز برای شناسایی، اندازه گیری و مطالعه ساختمان یک مولکول خاص استفاده نمود.
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۶۵۴ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۶۵۴ صفحه