کتاب حج، سلوک خداجویان
معرفی کتاب حج، سلوک خداجویان
کتاب حج، سلوک خداجویان نوشته آیت الله عظمی مظاهری است. این کتاب مشتمل بر بیانات اخلاقی مرجع عالیقدرحضرت آیت الله العظمی مظاهری«مدّظلّهالعالی» در زمینة اهمیّت ، اعمال و اسرار فریضة الهی و انسانساز حج میباشد که به منظور بهرهمندی بیشتر زائران گرامی و در راستای توجّه و اهتمام آنان به بُعد اخلاقی و عرفانی سفر روحانی حجِّ تمتّع یا عمرة مفرده، تنظیم گردیده و به انضمام ۷۰ نکته فقهی و اخلاقی مورد نیاز در حج و عمره، که برگرفته از آثار معظّم له است، منتشر شده است.
خواندن کتاب حج، سلوک خداجویان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تما مسلمانان که میخواهند اطلاعات دینی خود را بالا ببرند پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب حج، سلوک خداجویان
امام صادق (ع) فرمودند: «مردی اعرابی، رسول خدا (ص) را ملاقات نمود و عرض کرد: ای رسول خدا! من به قصد حج از دیار خود خارج شدم، امّا توفیق انجام دادن آن را نیافتم. من مردی ثروتمند هستم، چه کاری انجام دهم تا به اندازهٔ حاجیان پاداش ببرم؟ رسول خدا (ص) روی به او کردند و فرمودند: به کوه ابیقبیس بنگر! اگر به اندازهٔ این کوه طلای سرخ در راه خداوند انفاق کنی، به پاداش حاجیان دست نمییابی. سپس حضرت فرمودند: همانا مسلمان هنگامی که تصمیم میگیرد تا وسایل سفر حج را آماده کند، در حالیکه هنوز برنداشته است، برای او دَه حسنه نوشته میشود، دَه بدی از نامهٔ اعمال او پاک میگردد و دَه درجه به مقام او افزوده میشود. هنگامی که بر مرکب خود سوار و آمادهٔ حرکت میشود، همانند آنچه گفتم برای او مقرّر میشود. هنگامی که دور خانهٔ خدا طواف میکند، از گناهان خود پاک میشود. وقتی سعی صفا و مروه انجام میدهد، بار دیگر گناهان او محو میشود. زمانی که در عرفات وقوف میکند، از گناهان مبرّی میگردد. هنگامی که به رمی جمرات میپردازد، باز از گناهان پاک میشود. همینطور رسول خدا (ص) مواقف حج را یکی پس از دیگری برشمردند و فرمودند: در آن موقف حاجی از گناهان پاک میشود. سپس به آن اعرابی فرمودند: چگونه میتوانی به پاداشی دستیابی که حاجیان بدان نایل میشوند؟ امام صادق (ع) در پایان حدیث فرمودند: چهار ماه بر حاجی گناه نوشته نمیشود و یکسره نیکوییهای او ثبت میگردد، مگر آنکه گناه کبیرهای مرتکب شود.»
در مجموع کتاب خوب و قابل استفادهای بود، اگر بخش احکام آن منسجمتر بود خیلی بهتر بود.