دانلود و خرید کتاب با کودکان خود طیب سخن بگوییم احمدرضا اخوت
تصویر جلد کتاب با کودکان خود طیب سخن بگوییم

کتاب با کودکان خود طیب سخن بگوییم

معرفی کتاب با کودکان خود طیب سخن بگوییم

«با فرزندان خود طیب سخن بگوییم» نوشته محمدرضا اخوت درباره شیوه‌های نیکو سخن‌گفتن با کودکان  و تاثیر آن در تربیت شایسته آنها است. 

طیب سخن گفتن با کودک که تنها با رفتار و گفتار شایسته امکان‌پذیر است، اساس تعلیم و تربیت دوره اول رشد است و قواعدی دارد که از قواعد زبانی فطری قرآن تبعیت می‌کند. 

خلاصه کتاب «با کودکان خود طیب سخن بگوییم»

کتاب «با کودکان خود طیب سخن بگوییم» در صدد است تا الگوی جامعی از تربیت قرآنی که بر اساس روایات اهل بیت علیهم السلام به دست ما رسیده تبیین کند و چگونگی بذرپاشی ایمان را از قبل از تولد تا هفت سالگی در اختیار والدین و مربیان پیش‌دبستان قرار دهد.    

کتاب «با کودکان خود طیب سخن بگوییم» برای چه کسانی مناسب است

مطالعه این کتاب  برای تمام خانواده‌هایی که اعتقاد به تربیت اسلامی برای کودکان خود دارند سودمند است.

جملاتی از کتاب «با کودکان خود طیب سخن بگوییم»

شاید در وهله اول کسی باور نکند سخن گفتن در زندگی انسان چه نقشی دارد، زیرا آنقدر این نعمت الهی در اختیار بوده است که فواید منحصر به فرد آن فراموش شده یا به غفلت از آن گذر شده است.

اگر سخن گفتن نبود هیچ کس نمی‌توانست منظور خود را به کسی بگوید یا حتی آن را خود بفهمد.

و نمی‌توانست از نیاز و نیازمندی خود دیگران را خبردار کند.

و نمی‌توانست علمی را دریابد و به دیگران انتقال دهد.

و نمی‌توانست عواطفی را از خود به خوبی صادر کند...

انسان به نعمت سخن گفتن به نحو خاص تکریم شده است تا جایی که به هر اندازه از این نعمت بیشتر قدردانی کند، به توان بهره‌مندی بیشتری از سایر نعمت‌های خود دست می‌یابد.

خداوند با این نعمت علم را از دوره طفولیت روزی انسان کرده است و با آن اظهار وجود را از همان طفولیت نصیب او کرده است. طفل با کلمه کلمه‌ای که فرا می‌گیرد سنگ‌بنای انواع مشاهده و شنیدن در وجودش بنا می‌شود و با هر کلامی که یاد می‌گیرد اعتقادی در درونش حک می‌شود.بذر ایمان به خدا یا بی‌ایمانی به او به وسیله کلام به طفل منتقل می‌شود.

 فهرست کتاب «با کودکان خود طیب سخن بگوییم»

مقدمه

فصل اول: نافذتر کردن کلام طیّب والدین 

فصل دوم: اثرپذیرتر کردن کلام طیّب در کودک

فصل سوم: آموزش عواطف طیّب از طریق القاء و لحن

فصل چهارم: ارتباط با اشیای طیّب از طریق اسم و کلمه

فصل پنجم: ایجاد حدود طیّب از طریق حرف و قید

فصل ششم: ایجاد گزاره‌های پایه از طریق فعل و کلام

فصل هفتم: فعال‌سازی  تفکر از طریق عطف و فصل

فصل هشتم: باورمند کردن کودک از طریق فهم جهت و شرط

فصل نهم: فعال‌سازی مدیریت از طریق تقویت توجه در کلام

خاتمه: آموزش کلام از طریق آموزش  قرآن




دوره‌های رشد تفکر اجتماعی جلد اول
احمدرضا اخوت
سند بایسته‌های تربیت کودک طیب
احمدرضا اخوت
مهارت‌های خیرگزینی
احمدرضا اخوت
دوره‌های رشد تفکر اجتماعی؛ جلد دوم
احمدرضا اخوت
مهارت‌های تربیت کودک ۲ تا ۷ سال با رویکرد طیب‌گزینی
فاطمه فیاض
دوره‌های رشد تفکر اجتماعی؛ جلد چهارم
احمدرضا اخوت
نظام‌سازی توحیدی شهر و جامعه؛ سند خانواده
احمدرضا اخوت
زیرکی در میدان انتخاب؛ چهل میدان در رویارویی با تضادها به دور از افراط و تفریط
احمدرضا اخوت
از سیادت تا وزارت
محمد جعفر غفرانی
تربیت جنسی در سایه‌ی عفاف
فاطمه فیاض
اصول و مهارت های حسن گزینی؛ خلق زیباترین رخدادهای «نو» جوانی
احمدرضا اخوت
اصول و مهارت‌های بلوغ با هم بودن؛ مهارت‌های بلوغ عاطفی با رویکرد ایمان گزینی
احمدرضا اخوت
روش های تفکر در قرآن؛ آموزش روش های تدبر در قرآن (۲)
احمدرضا اخوت
چهل اقدام در صالح‌سازی اعمال مبتنی بر قرآن و روایات اهل بیت علیهم‌السلام با رویکرد صدق‌گزینی
احمدرضا اخوت
روش های تدبر سوره ای؛ آموزش روش های تدبر در قرآن (۴)
احمدرضا اخوت
روش های تدبر قرآن به قرآن؛ آموزش روش های تدبر در قرآن (۵)
احمدرضا اخوت
گزیده‌ای از روش‌های تدبر در قرآن
احمدرضا اخوت
روش های تدبر ادبی کلام و اجزای آن؛ آموزش روش های تدبر در قرآن (۸)
احمدرضا اخوت
روش های تدبر کلمه ای؛ آموزش روش های تدبر در قرآن (۳)
احمدرضا اخوت
تشویق و تنبیه در دوره های رشد
احمدرضا اخوت
Maryam Bn
۱۴۰۰/۰۱/۱۳

خیلی برای مباحث تربیتی کودکان مفیده

maria
۱۴۰۱/۰۴/۳۰

نه تنها کتاب به هیچ عنوان کاربردی نبود، بلکه از نظر علمی و یا دینی و روانشناسی هم هیچ مطلب قابل توجهی نداشت. صرفا یک نوع دسته بندی بود که هیچ گونه مطلب مفید و مناسب و یا کاربردی ذکر

- بیشتر
maryhzd
۱۳۹۸/۰۹/۱۴

کل کتاب را میشه در ده صفحه و چند راهبرد کلی و برخی جزئی خلاصه کرد، آن هم مطالبی که تقریبا واضح اند. اما نویسنده انگار اصرار داشته اطاله کلام کند و مثلا دنبال روشمند کردن بحث بگردد که در

- بیشتر
براساس آیات نورانی قرآن و روایات اهل بیت علیهم‌السلام، کلام پدر و مادر برای اینکه بتواند بهترین و بیشترین اثر تعلیمی و تربیتی را داشته باشد، لازم است دارای ویژگی‌های زیر باشد: محتوای کلام منطبق با واقعیت و حقیقت باشد. محتوای کلام متناسب با فهم کودک باشد. کلمات استفاده شده در کلام طیب باشد. کلام به مقدار و میزان لازم باشد، نه کم و نه زیاد. کلام انتظار کودک را به خوبی پاسخ دهد.
مادربزرگ علی💝
هر قدر والدین ذاکرتر باشند، هوشیاری در خانواده بیشتر به کودک انتقال می‌یابد و متقابلا غفلت آنها از ذکر خدا نیز بر ناهوشیاری فرزند به شدت تأثیر دارد. داشتن برنامه‌های عبادی به ویژه اقامه نماز و برنامه‌های ذکر و روضه و ... به طور طبیعی در هوشیار کردن کودک اثر گذاشته و زمینه ارتقای معنوی و ذاکرانه وی را فراهم می‌سازد. با توجه به آنچه گفته شد، هر خانواده‌ای لازم است در صدد فراهم کردن جلوه‌هایی از ذکر خدا در محیط کودک باشد.
کبوتر
هوشیار بودن به معنای: آگاهی از خود به عنوان بنده خداوند توجه به خداوند به عنوان ربّ و ارباب مطلق خود توجه به توانمندی‌ها و نعمت‌های عنایت‌شده به عنوان عواملی برای تقرب به خداوند توجه به دیگران به عنوان زمینه‌ساز تدارک عمل صالح و اسبابی برای قرب الهی توجه به موقعیت‌های پیش‌آمده برای استفاده بهینه از آنها در جهت سعادت
کبوتر
عن أَبَی عَبْدِ اللَّهِ علیه السّلام عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السّلام قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی‌الله‌علیه‌وآله وَ الَّذِی نَفْسِی بِیدِهِ لَوْ أَنَّ رَجُلًا غَشِی امْرَأَتَهُ وَ فِی الْبَیتِ صَبِی مُسْتَیقِظٌ یرَاهُمَا وَ یسْمَعُ کلَامَهُمَا وَ نَفَسَهُمَا مَا أَفْلَحَ أَبَداً إِذَا کانَ غُلَاماً کانَ زَانِیاً أَوْ جَارِیةً کانَتْ زَانِیةً وَ کانَ عَلِی بْنُ الْحُسَینِ‌علیه‌السلامإِذَا أَرَادَ أَنْ یغْشَی أَهْلَهُ أَغْلَقَ الْبَابَ وَ أَرْخَی السُّتُورَ وَ أَخْرَجَ الْخَدَمَ. امام صادق علیه السلام می‌فرماید که پیامبر فرمود: قسم به آنکه نفسم به دست اوست، همانا اگر مردی با زنش در حال روابط زناشویی باشد [در حالی] که کودکی در خانه بیدار باشد و آن دو را می‌بیند و کلام و نفس آنها را می‌شنود، [آن کودک] هیچ‌گاه رستگار نمی‌شود. اگر پسر باشد، زناکار می‌شود و اگر دختر باشد، زناکننده می‌شود. علی بن الحسین علیهماالسلام زمانی که می‌خواست با اهلش خلوت کند، در را می‌بست و پرده‌ها را می‌انداخت و خادم‌ها را بیرون می‌فرستاد.
کبوتر
بزرگ‌ترین انحراف در زندگی انسان، انحراف در بایدها و نبایدهای اوست که جهت زندگی‌اش را به صورت کامل عوض کرده و او را به ظلمات بیشتر سوق می‌دهد. عدم توجه به قانونمند بودن زندگی و از سوی دیگر تبدیل به قانون کردن، چیزهایی که قانون نیستند از انحرافاتی است که بی‌تردید انسان را به ورطه هلاکت می‌کشاند. شروع این سه اتفاق شوم، از ابتدای زندگی هر انسانی رقم می‌خورد. در ابتدا کودک این سه اتفاق را در زندگی والدین خود می‌بیند و به واسطه بی‌مبالاتی آنها، او نیز نسبت به جهت و شرط‌های الهی بی‌قید و بی‌تفاوت می‌شود. اعتقاد به شانس یکی از بزرگترین بلاهایی است که ممکن است از ناحیه والدین به فکر کودک منتقل شود. مبادرت کردن به کارهایی که توجه به شانس را در کودک فعال می‌کند از جمله انحرافاتی است که والدین به کودک منتقل می‌کنند. یکی دیگر از اتفاقات بسیار شوم در این دوره، زیاد اجازه گرفتن از والدین است که موجب زدگی و تنفر نسبت به امر و نهی در کودکان می‌شود.
کبوتر
شاکله کودک در صورت بهره نبردن از قید، از حالت فرهیختگی خارج شده و شکل افراد تحقیر شده و خُرد شده را می‌گیرد و این حس حقارت، در جوانی به ناجوانمردی و طغیان تبدیل می‌شود.
کبوتر
کلام پدر و مادر برای اینکه بتواند بهترین و بیشترین اثر تعلیمی و تربیتی را داشته باشد، لازم است دارای ویژگی‌های زیر باشد: محتوای کلام منطبق با واقعیت و حقیقت باشد. محتوای کلام متناسب با فهم کودک باشد. کلمات استفاده شده در کلام طیب باشد. کلام به مقدار و میزان لازم باشد، نه کم و نه زیاد. کلام انتظار کودک را به خوبی پاسخ دهد. خداوند چنین کلامی را به نام عربی معرفی کرده که ویژگی کلام فطری بوده و اعتلا و تکامل انسان را موجب می‌شود.
کبوتر
سوره مبارکه یس سوره‌ای برای بالا بردن خشیت و پذیرش هدایت است. خواندن این سوره و توجه به مضامین آن در خانه و خانواده در طول رشد فرزندان پذیرش هدایت را در آنها بیشتر می‌کند.
کربلایی
ایجاد فضای با نشاط و پرتحرک نشاط برای کودکان با تحرک و دقت بر روی پدیده‌ها و دخالت در امور مختلف معلوم می‌شود و علی رغم تصور مرسوم، باید از القائات صوتی موسیقایی در این زمینه خودداری کرد؛ زیرا این قبیل حرکات برای کودک به سرعت عادی شده و به دلیل نداشتن مفاهیم ذهنی به ریتم‌های بی‌معنا تبدیل می‌شود. در عوض هر قدر کودک شاهد رفتارهای بانشاط و پرتحرک باشد، نشاط بیشتری دریافت می‌کند.
maryhzd
زمینه پذیرش امر و نهی‌های الهی در همان کودکی در فرد ایجاد می‌شود و لازمه آن، پذیرش امر و نهی والدینی است که خود را تابع امر و نهی الهی قرار داده‌اند. والدین لازم است کاری کنند که میزان امر و نهی‌های خود را متناسب با ظرفیت کودک قرار دهند تا وی حس خوبی از پذیرش امر و نهی پیدا کند. والدینی که به فرزندان خود زیاد امر و نهی می‌کنند یا اینکه اصلاً امر و نهی‌ای ندارند، در وضعیت افراط و تفریط قرار گرفته و باورهای فرزند خود را به مخاطره می‌اندازند. توجه به این مطلب که «انسان در هر حالت تابع امر و نهی‌ای است و لو خود نداند»، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که والدین باید به آن توجه داشته و در خصوص کودک به آن پایبند باشند و غیر از امر و نهی خداوند، درباره کودک کار دیگری انجام ندهند. این پایبندی، به طور طبیعی، دارای القایی سازنده در کودک است. دور نگه داشتن کودک از بایدها و نبایدهای اشتباه که نوعاً از محیط منتقل می‌شود، از وظایف اصلی والدین نسبت به کودک به حساب می‌آید.
کبوتر
والدین می‌بایست به صورت صریح، او را به عدم تعلق به اشیا راهنمایی کنند و البته لازم است این امر بیشتر در رفتارها به کودک انتقال یابد، نه با سخن گفتن و تأکید و اصرار. تشویق در گذشت و ایثار مال و دستیابی به منافع محسوس بالاتر، یکی از وظایف والدین است. کودک به خوبی می‌تواند منافع بالاتر محسوس را مشاهده کرده و آن را بپذیرد و بدون مقاومت، از تعلق‌های خود بگذرد. از سوی دیگر لازم است تعلق او نسبت به برخی امور بیشتر شود که از جمله آنها تعلق او نسبت به توان‌های درونی خودش است که باید بیشتر شود تا بتواند روی پای خود بایستد و کارهای مربوط به خودش را، خود انجام دهد. توجه دادن به توان‌های درونی و نعمت‌ها و دارایی‌های خود و بالا بردن حس تعلق به آنها سبب استقلال طفل و بلوغ او می‌شود.
کبوتر
سپردن کودک به دیگران موجب تخریب حس وابستگی زیبای او شده و باعث می‌شود او در موقع لزوم نتواند از وابستگی‌هایش رهایی یابد. در اختیار قرار دادن اشیای مطلوب، به صورت افراطی و همیشگی برای طفل، موجب تخریب حس تعلق او می‌شود. از طرفی، کودک وقتی بی‌تعلقی والدین خود به اشیا را می‌بیند می‌تواند به تدریج خود از تعلق‌های دنیوی بگذرد. همچنین کودک وقتی تعلق والدین به هم را می‌بیند، به تدریج می‌تواند بین انواع تعلق و وابستگی تمایز قائل شده و حس تعلق‌های حقیقی را بهتر و زودتر بشناسد
کبوتر
می‌توان آموزش استعانت از خداوند به وسیله اسم خدای رحمن رحیم را محور فهم هر قید و حرفی برای کودک دانست و با ترغیب او برای شروع کارها با بسم الله الرحمن الرحیم فهم قید و حرف را برای او آسان کرد.
کربلایی
ایجاد امنیت به تدریج کودک را مستقل و فعال بار می‌آورد و عدم امنیت نیز او را وابسته و غیرفعال می‌سازد.
کربلایی
أمیر المؤمنین علیه السّلام فرمود: هر کس بخواهد وقتی از دنیا می‌رود در حالی بمیرد که از گناهان پاک شده باشد همچون طلا که از ذرّات ناخالصی پاک و ناب می‌شود و هیچ کدورتی در آن نمی‌ماند، و هیچ کس از او طلب داد و مظلمه‌ای نکند؛ پس باید که در پی نمازهای پنجگانه دوازده بار شناسنامه خدا را یعنی سوره قل هو اللَّه را بخواند، سپس دست‌هایش را بگشاید و این دعا را بخواند: اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِاسْمِک الْمَکنُونِ الْمَخْزُونِ الطَّاهِرِ الطُّهْرِ الْمُبَارَک وَ أَسْأَلُک بِاسْمِک الْعَظِیمِ وَ سُلْطَانِک الْقَدِیمِ أَنْ تُصَلِّی عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ یا وَاهِبَ الْعَطَایا یا مُطْلِقَ الْأُسَارَی یا فَکاک الرِّقَابِ مِنَ النَّارِ أَسْأَلُک أَنْ تُصَلِّی عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تُعْتِقَ رَقَبَتِی مِنَ النَّارِ وَ أَنْ تُخْرِجَنِی مِنَ الدُّنْیا آمِناً وَ أَنْ تُدْخِلَنِی الْجَنَّةَ سَالِماً وَ أَنْ تَجْعَلَ دُعَائِی أَوَّلَهُ فَلَاحاً وَ أَوْسَطَهُ نَجَاحاً وَ آخِرَهُ صَلَاحاً إِنَّک أَنْتَ عَلَّامُ الْغُیوبِ
کبوتر
پس از تولد کودک، مادر و فرزند از نظر توانایی در وضعیت ضعیفی قرار دارند و به همین دلیل بسیار آسیب‌پذیرند. خواندن سوره مبارکه انسان در این حالت موجب تقویت مادر و به تبع فرزند است. خواندن این سوره در اوایل دوره شیرخوارگی، ان شاء الله به پیوند کودک با اهل بیتعلیهم‌السلام منجر خواهد شد. خواندن تعقیبات حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها نیز در دوره شیرخوارگی، به جاری شدن ذکر در کودک خواهد انجامید. هم‌چنین خواندن یک ختم قرآن به نیت تحقق آنچه در ثواب قرائت سوره‌ها ذکر شده، ان شاء الله زندگی کودک را با برکت خواهد کرد. به نظر می‌رسد اگر خواندن این سوره‌ها با صوت و به صورت القای به کودک باشد، تأثیر بیشتری داشته باشد. گفتنی است خواندن سوره‌ها و ادعیه در هنگام شیردهی تأثیر را مضاعف می‌کند.
کبوتر
کودک در عمل کردن، ابتدا باید به والدین مؤمن خود متکی شود و سپس با قدرتی که در عمل پیدا می‌کند، باورهای مؤمنانه را در خود بسازد. ساخته شدن باور از طریق عمل، یکی از بهترین و پایدارترین مسیرهای رشد در زندگی انسان است
کبوتر
آموزش شروط برای کودک نیز با رویاروکردن او با موقعیتی که در آن، به واسطه وجود یا فقدان شرطی، از نصیبی بهره برده یا محروم می‌شود، صورت می‌پذیرد. والدین می‌توانند صحنه‌هایی از تحقق شروط را با هنرمندی به نمایش گذاشته و کودک را درباره توجه به اسباب در موفقیت هوشیار بنمایند. هم‌چنین در این سن لازم است کودک نقش سبب در تحقق را به خوبی مشاهده کند تا از فکر شانسی بودن مواهب یا رسیدن ناگهانی ضررها خالی شود.
کبوتر
«نه» و «بله» مخفف وضعیت مخالفت و موافقت فرد با چیزی بوده و در واقع، به نفی یا اثبات مطلبی دلالت دارد. موارد استعمال آن به صورت مخفف نیز بسیار رواج داشته و نشان‌دهنده واکنش و جواب نسبت به سؤال یا کنش‌هایی دیگر است. به تدریج، این دو کلمه، نمادی در واکنش منفی یا مثبت نسبت به چیزی می‌شوند که البته ممکن است آن چیز درست یا نادرست، حق یا باطل باشد. طبیعی است که فرزند در سنی نیست که برای او حق و باطل موضوعیت داشته باشد؛ ولی به نسبت سن او درست و لازم یا نادرست و غیرلازم معنا دارد. در این صورت، کودک یا به مطلبی درست و لازم یا نسبت به مطلبی نادرست و غیرلازم جواب مثبت می‌دهد. همچنین ممکن است نسبت به امری درست و لازم یا امری نادرست و غیرلازم جواب منفی ارائه کند. بدین ترتیب نه و بله به عنوان نماد موضع‌گیری در زندگی طفل بسیار اهمیت دارد و اگر پدر و مادری نتوانند مهارت نه و بله گفتن به‌جا را به کودک خود آموزش دهند، جهت زندگی او به سمت گمراهی تنظیم می‌شود.
کبوتر
ارتباط با گناه و افراد گناه‌آلود از بدترین ابتلائاتی است که کودک می‌تواند با آن مواجه شود؛ زیرا به طور طبیعی در او انس با گناه تقویت شده و ممکن است ذائقه او برای همیشه به گناه آلوده شود. در این حالت، تمایزی که در کودک ایجاد می‌شود، تمایزی خطرساز است؛ زیرا همه چیز را از منظر گناه و لذت‌های گناه‌آلود نگاه می‌کند و در نتیجه تمایز منفی در او شکل می‌گیرد.
کبوتر

حجم

۲٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۲۰۱ صفحه

حجم

۲٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۲۰۱ صفحه

قیمت:
۴۳,۰۰۰
تومان