کتاب مظهر حقّ
معرفی کتاب مظهر حقّ
کتاب مظهر حقّ اثر مرجع عالیقدر حضرت آیةالله العظمی مظاهری (مدّظلّهالعالی)، نگرشی اخلاقی بر فضائل و سیرهٔ امیرالمؤمنین علی علیه السلام دارد. که مؤسّسهٔ فرهنگی مطالعاتی الزّهراء (س)، با کسب اجازه از محضر معظّم له، بیانات مزبور را پس از تنظیم و آمادهسازی، به شکل حاضر منتشر کرده است.
سخنرانیهای این کتاب در طی ۲۵ جلسه در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۷۹ شمسی توسّط فقیه وارسته و مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مظاهری «مدّظلّهالعالی»، ایراد شده است.
خواندن کتاب مظهر حق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب بر اساس فضایل و سیره امیرالمومنین درس اخلاق می دهد پس اگر علاقهمندید با راه وروش امام اول شیعیان بیشتر آشنا شوید و این امام بزرگوار را سرمشق زندگی خود قرار دادهاید کتاب مظهر حق را بخوانید.
جملاتی از کتاب مظهر حق
امام (ع) قبل از جنگ نهروان، قصد مقابله با معاویه را داشتند، امّا مشکل خوارج باعث شد این قضیّه به تأخیر بیفتد. پس از اتمام جنگ نهروان، امام (ع) از یاران خود خواستند که آمادهٔ جهاد با معاویه و شامیان شوند، امّا بهانهگیریها شروع شد. گفتند: ای امیرمؤمنان! تیرهایمان تمام شده و شمشیرهایمان کند، پیکانِ نیزههایمان درآمده و بیشتر آنها شکسته است. ما را به شهرمان برگردان، تا با بهترین ساز و برگ آماده شویم.۲۹۳ هر چه امام (ع) آنان را از عاقبت نافرمانی ترساندند، فایده نداشت. میفرمودند:
سوگند به آن که جانم در دست اوست، این گروه بر شما چیره خواهند شد؛ نه بدان جهت که آنان نسبت به حق، از شما شایستهترند، بلکه به خاطر شتابشان به سوی باطلِ پیشوایشان و کندی شما از حقّ من. به یقین، همهٔ امّتها از ستم حاکمانشان میترسند، و من از ستم زیر دستان خود بیمناکم!
شما را به جهاد برانگیختم، کوچ نکردید. پیام به گوشتان رساندم، نشنیدید. آشکار و نهانْ شما را فرا خواندم، پاسخ ندادید. نصیحتتان کردم، نپذیرفتید. آیا شما شاهدانی همچون غایبان و بردگانی همچون خواجگانید؟
حکمتها را بر شما باز میخوانم، از آنها میگریزید، با موعظهای رسا پندتان میدهم، از هم میپراکنید. به پیکار با تجاوزگران فرا میخوانمتان، هنوز سخنم به پایان نرسیده، میبینم که پراکنده شده، به مجالس خود باز میگردید و یکدیگر را با پندهایتان فریب میدهید. بامدادان شما را راست میگردانم، شب، مانندِ کمان خمیده بهسویم برمیگردید. هم راست کننده (و پنددهنده) ناتوان گشته و هم راست شونده به ستوه آمده است.
ای گروهی که جسمهایتان حاضر، ولی خِردهایتان پنهان و خواستههایتان ناهمگون است و امیرانتان گرفتار شما هستند! پیشوای شما فرمانبر خداست، امّا شما نافرمانید. در عوض، حاکم شامیان، خدا را نافرمانی میکند، امّا فرمانش میبرند. به خدا سوگند، دوست دارم معاویه با من بر سرِ شما داد و ستد کند، مثل صرّافی درهم و دینار. ده نفر از شما را از من بگیرد و یک نفر از آنان را بدهد!