کتاب برنامه ریزی اجتماعی
معرفی کتاب برنامه ریزی اجتماعی
برنامهریزی اجتماعی، تدوین، پایش، و ارزشیابی مداخلات اجتماعی کتابی نوشته دکتر حسن رفیعی، فردین علیپور و فاطمه خزائلیپارسا است.
کتاب برنامهریزی اجتماعی در صدد است تا راه درست برخورد با مشکلات اجتماعی و چگونگی این برخورد را نشان دهد.
درباره کتاب برنامهریزی اجتماعی
در این کتاب با تعریف مشکل اجتماعی آشنا میشوید و پس از آن فرایند برنامهریزی اجتماعی راب رای رفع مشکل میخوانید. وس از برنامهریزی نوبت به فنون برنامهریزی برای یک مداخله اجتماعی میرسد و بعد از این که با فنون آشنا شدید مبانی پایش و ارزشیابی مداخله اجتماعی را خواهید خواند و رویکردهای متفاوت ان را خواهید شناخت. در نهایت نیز پایش و ارزشیابی یک برنامه اجتماعی را با مدل منطقی خواهید آموخت و با چینشهای مختلف ارزشیابی مداخلات اجتماعی آشنا خواهید شد.
خواندن کتاب برنامهریزی اجتماعی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
پژوهشگرن علوم اجتماعی به ویژه حوزه مدیریت و برنامهریزی اجتماعی مخاطبان این کتاباند.
جملاتی از کتاب برنامهریزی اجتماعی
مصاحبه چهرهبهچهره با آگاهان و مطلعان کلیدی، دادههای جدید و اصلی را تولید میکند. مصاحبه با مطلعان کلیدی راهبردی است که ما را به شناسایی پاسخ سوالهای تحلیل وضعیت، نایل میکند. آگاهان کلیدی رهبران جماعت خود هستند و شامل متخصصان، مقامات، مدیران دستگاهها، خدمتگیرندگان و شهروندان منتخب میباشند.
مصاحبه ما میتواند به صورت ساختاریافته انجام گیرد. در این صورت ما میتوانیم همه پرسشها را در قالب یک طرح تنظیمشده از مصاحبهشوندگان بپرسیم. اگر بخواهیم اطلاعات بیشتری در مورد پاسخهای سوالها به دست بیاوریم، میتوانیم چارچوب مصاحبه را با پرسشهایی تدوین کنیم که پاسخهای دقیقتر و جزییتری فراهم میکنند.
از سوی دیگر، هنگامیکه اطلاعات بسیار کمی در مورد حوزه مشکل داریم، میتوانیم از مصاحبه بدون ساختار رسمی استفاده کنیم و با بحث آزاد از نظرات مصاحبهشونده بهتر مطلع شویم. این نوع مصاحبه شامل گفتگوهای بیشتری است و سوالها را با واکاوی بیشتر در صحبتهای مصاحبهشونده به دست خواهیم آورد. خطر مصاحبه فردی این است که ممکن است تصویر عینی از نیازهای گروه هدف ارائه ندهد و بیشتر نشاندهندهٔ دغدغههای آن افراد خاص باشند.
فهرست کتاب برنامهریزی اجتماعی
پیشگفتار