دانلود رایگان کتاب انوری اوحدالدّین محمّدبن محمّد انوری

انتشارات:طاقچه
امتیاز:
۴.۸از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب انوری

اوحدالدّین محمّدبن محمّد انوری از شاعران پیشگام در قطعه‌ و قصیده سرایی است. او در سده ششم قمری و روزگار سلجوقیان می‌زیست. دیوان او بالغ بر ۱۵ هزار بیت و در قالب‌های مختلف قصیده، قطعه، رباعی و غزل است. بیشتر شهرت انوری به خاطر قصاید و اشعار فکاهی و هزل وی است که عمدتاً در قالب قطعه سروده شده است. این دفتر شامل دیوان انوری و برگرفته از وبگاه ادبی گنجور است. تا بود در عشق آن دلبر گرفتاری مرا کی بود ممکن که باشد خویشتن‌داری مرا سود کی دارد به طراری نمودن زاهدی چون ز من بربود آن دلبر به طراری مرا ساقی عشق بتم در جام امید وصال می گران دادست کارد آن سبکساری مرا زان بتر کز عشق هستم مست با خصمان او می‌بباید بردن او مستی به هشیاری مرا زارم اندر کار او وز کار او هر ساعتی کرد باید پیش خلق انکار و بیزاری مرا این شگفتی بین و این مشکل که اندر عاشقی برد باید علت لنگی و رهواری مرا
ادریس
۱۳۹۸/۱۰/۰۵

باغبانی بنفشه می بویید گفت ای گوژ پشت جامه کبود این چه حالست از زمانه ترا پیر ناگشته، در شکستی زود گفت پیران شکسته ی دهرند در جوانی شکسته باید بود _________ باز این چه جوانی وجمالست جهانرا و ابن حال که نو گشت زمین را و زمانرا مقدار

- بیشتر
وٰاهىْ ⚘
۱۳۹۹/۰۱/۲۸

ادبیات ما فردی در حدایشون رو به خودش خیلی کم دیده

۱۴۰۰/۰۵/۲۶

انوری یکی از بهترین شاعران زبان فارسی است. شعر انوری شیرین،شیوا ،جذاب و دلنشین است و با این همه لبریز از صنایع ادبی و شعری است. شاید انوری در غزل به پای بزرگانی چون حافظ،سعدی و مولانا نرسد ولی بی شک در

- بیشتر
هرچند غم عشقت پوشیده همی دارم هرکس که مرا بیند داند که غمی دارم
Kiana
نه صبر به گوشه‌ای نشاند ما را نه عقل به کام دل رساند ما را چون یار ز پیش می‌براند ما را کو مرگ که زین باز رهاند ما را
moha.mmad1113333333
روز را رایگان ز دست مده نیست امکان آنکه باز رسد دست این روزهای کوتاهست که بدان دولت دراز رسد
در همه عالم وفاداری کجاست غم به خروارست غمخواری کجاست
احمد
حسن را از وفا چه آزارست
جیمی جیم
نصیحت‌گو مرا گوید که برکن دل ز عشق او نمی‌داند که عشق او رگی با جان من دارد
kazhal
همچو معنی که در بیان باشد در جهانی و از جهانی بیش
Ali
خاطری چون آتشم هست و زبانی همچو آب فکرتی تیز و ذکایی رام و طبعی بی‌خلل ای دریغا نیست ممدوحی سزاوار مدیح وی دریغا نیست معشوقی سزاوار غزل
ره بیرون شد از عشقت ندانم
kazhal