کتاب ما جدا نمی شویم
وداع نمیکنم
معرفی کتاب ما جدا نمی شویم
کتاب ما جدا نمی شویم (وداع نمیکنم) با عنوان انگلیسی (We do not part) و عنوان اصلی (Chakpyŏl haji annŭnda) نوشته هان کانگ و ترجمه محمد حشمدار است. این رمان از دل رؤیا، سوگ، حافظه و زخمهای ماندگار بیرون میآید و زندگی زنی را روایت میکند که در میانهی فرسودگی روانی و انزوای شخصی، با دوستی قدیمی و گذشتهای سنگین روبهرو میشود. فضای کتاب میان واقعیت، کابوس و خاطره شکل میگیرد و از همین ترکیب، پرسشهایی دربارهی مرگ، دوام رابطهها و توانایی انسان برای تابآوردن مطرح میشود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ما جدا نمی شویم
کتاب ما جدا نمی شویم نوشتهی هان کانگ، رمانی است که از همان صفحات آغازین، فضای خود را بر مرز خواب و بیداری بنا میکند. راوی با تصویری از برف، درختان سیاه، گورهای فرورفته و دریایی که پیش میآید وارد صحنه میشود، تصویری که فقط یک کابوس شخصی نیست و بهتدریج به نشانهای از اندوه، حافظه و خشونت بدل میشود. هان کانگ در این اثر بهجای حرکت خطی و پرحادثه، بر تجربهی درونی شخصیتها تکیه کرده است، تجربهای که در آن تنهایی، فرسودگی جسم، اضطراب و خاطره به هم گره میخورند و جهان بیرونی را هم دگرگون میکنند.
کتاب ما جدا نمی شویم در ادامه، رابطهی راوی با اینسون را به مرکز روایت میآورد، دوستی قدیمی که اکنون با زخمی جسمی و گذشتهای پرفشار دوباره وارد زندگی او میشود. از خلال این پیوند، رمان فقط دربارهی یک بحران فردی نیست و به لایههای عمیقتری از مراقبت، مسئولیت، جدایی و ماندن نزدیک میشود. حضور برف، سرما، سکوت، بیمارستان، کارگاه نجاری و جزیره، فقط عناصر فرعی صحنه نیستند، هرکدام بخشی از حالوهوای کتاب را میسازند و به حس تعلیق و آسیبپذیری آن شکل میدهند.
کتاب ما جدا نمی شویم اثر هان کانگ همچنین با یادآوری کشتار، رنج جمعی و اثر ماندگار خشونت بر زندگی بازماندگان، افق روایت را گستردهتر میکند. رمان بدون آنکه همهچیز را مستقیم توضیح دهد، نشان میدهد که تاریخ چگونه در بدن، خواب، دوستی و سکوت باقی میماند. این اثر هم بر جزئیات حسی تکیه دارد و هم بر پرسشهای سنگین اخلاقی و عاطفی، پرسشهایی دربارهی اینکه انسان چگونه با فقدان زندگی میکند و چه چیزهایی حتی پس از جدایی، همچنان باقی میمانند.
خلاصه داستان ما جدا نمی شویم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
راوی در وضعیتی از انزوا، بیخوابی و آشفتگی روانی زندگی میکند و مدام با رؤیایی تکرارشونده از برف، درختان سیاه و گورهای در معرض آب روبهرو است. در همین وضعیت، پیامی ناگهانی از دوست قدیمیاش اینسون دریافت میکند و به بیمارستانی در سئول میرود. اینسون در حادثهای هنگام کار با ابزار نجاری انگشتانش را بهشدت زخمی کرده و به مراقبت نیاز دارد. دیدار دوبارهی این دو، فقط یک ملاقات ساده نیست، گفتوگوهایشان لایههایی از گذشته، پروژهای ناتمام، خاطرهی مرگ و نسبت پیچیدهی آدمها با رنج و دوام را آشکار میکند. رمان از دل همین موقعیت، پیوند میان زخم شخصی و حافظهی جمعی را به تصویر میکشد.
چرا باید کتاب ما جدا نمی شویم را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب ما جدا نمی شویم را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- رمان پیوند میان رؤیا، خاطره و واقعیت روزمره را بهشکلی دقیق و ملموس نشان میدهد.
- کتاب به مسئلهی سوگ و ماندگاری زخمهای عاطفی و تاریخی از زاویهای درونی نزدیک میشود.
- رابطهی راوی و اینسون تصویری روشن از دوستی، مراقبت و مسئولیت در زمان بحران میسازد.
- فضاسازی برف، سکوت، بیمارستان و جزیره، حالوهوایی میسازد که بخش مهمی از معنای رمان را حمل میکند.
- خواننده با متنی روبهرو میشود که رنج جمعی را از مسیر تجربهی شخصی روایت میکند.
خواندن کتاب ما جدا نمیشویم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب ما جدا نمی شویم به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای روانشناختی که بر تنهایی، اضطراب و حافظه تمرکز دارند.
- خوانندگانی که به داستانهایی دربارهی سوگ، جدایی و دوام رابطههای انسانی علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند با روایتهایی درگیر شوند که اثر خشونت تاریخی را در زندگی فردی نشان میدهند.
- مخاطبانی که از فضاهای سرد، آرام و پرتنش و روایتهای تأملبرانگیز لذت میبرند.
- علاقهمندان به آثار هان کانگ که میخواهند یکی دیگر از جهانهای تیره و حسی او را دنبال کنند.
جوایز و افتخارات کتاب ما جدا نمی شویم
در لیست پرفروشهای نیویورکتایمز
نامزد جایزهی ملی حلقهی منتقدان کتاب (سال ۲۰۲۵)
برندهی جایزهی Émile Guimet (سال ۲۰۲۴)
برندهی جایزهی Médicis étranger (سال ۲۰۲۳)
نامزد مدال Andrew Carnegie (سال ۲۰۲۶)
نامزد جایزهی She Reads (سال ۲۰۲۵)
انتخاب به عنوان بهترین کتاب سال از سوی نشریههای نیویورکتایمز، تایم و اکونومیست
درباره هان کانگ
هان کانگ (Han Kang)، متولد ۱۹۷۰، نویسندهی اهل کرهی جنوبی و برندهی جایزهی نوبل ادبیات در سال ۲۰۲۴ است؛ او نخستین زن آسیایی به شمار میرود که این جایزه را دریافت کرده است. آثار او با نثری شاعرانه و درونمایههایی عمیق، جایگاه ویژهای در ادبیات معاصر جهان پیدا کردهاند.
هان کانگ در خانوادهای اهل ادبیات رشد کرد و تجربههای دوران کودکی و رخدادهای سیاسی کرهی جنوبی در شکلگیری نگاه ادبی او تأثیر داشتند. رنج، خشونت و حافظهی جمعی از مهمترین موضوعاتی هستند که در آثارش بازتاب یافتهاند. انتشار رمان گیاهخوار و دریافت جایزهی بوکر بینالمللی در سال ۲۰۱۶، توجه گستردهای را به ادبیات کره در سطح جهانی جلب کرد. او پس از آن با انتشار آثاری مانند اعمال انسانی و خداحافظی، جوایز دیگری از جمله جایزهی مدیسی و جایزهی مالاپارت را نیز دریافت کرد.
آکادمی نوبل از توانایی هان کانگ در پیوندزدن تجربههای شخصی با تراژدیهای تاریخی و آشکارکردن تأثیر این رخدادها بر زندگی فردی ستایش کرده است. فعالیت او تنها به نویسندگی محدود نمیشود؛ هان کانگ سالها در مؤسسهی هنر سئول به تدریس نوشتن خلاق مشغول بوده است.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب ما جدا نمی شویم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | ما جدا نمی شویم |
| عنوان دیگر | وداع نمیکنم |