معرفی و دانلود کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست + خلاصه رایگان

نوع کتاببدون نظر
انتشارات:
نشر چرخ

معرفی کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست

کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست (Études sur Spinoza et les philosophies de l’âge classique) نوشته الکساندر مترون، از دل خوانش اسپینوزا به مسئله‌ای می‌رسد که در سراسر متن پررنگ است: نسبت اخلاق، دولت، میل، قدرت و امکان شکل‌گیری امر اجتماعی. کتاب فقط به شرح مفاهیم فلسفی بسنده نمی‌کند، بلکه نشان می‌دهد چگونه می‌توان از خلال اندیشه‌ی اسپینوزا درباره‌ی حاکمیت، توافق، تعارض، نهادها و زندگی جمعی دوباره فکر کرد. این جستار فلسفی را نشر چرخ با ترجمه عادل مشایخی منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست

کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست نوشته‌ی الکساندر مترون مجموعه‌ای است که اسپینوزا را نه‌صرفاً به‌ عنوان متفکری در قلمرو متافیزیک، بلکه به‌ عنوان فیلسوفی درگیر با مسئله‌ی سیاست، جامعه و نسبت انسان‌ها با یکدیگر می‌خواند. یادداشت مترجم نیز افق بحث را روشن می‌کند: جهانی آکنده از بحران، فرسایش پیوندهای جمعی و دشواریِ تصور رابطه‌ای انسانی بیرون از سلطه و منفعت. از همین‌جا، پرسش اصلی شکل می‌گیرد که اندیشه‌ی اسپینوزا چه نسبتی با این وضعیت دارد و چگونه می‌توان از خلال مفاهیم او به امر اجتماعی، قدرت و آزادی اندیشید.

کتاب بر خوانشی تکیه دارد که در آن اخلاق اسپینوزا فقط کتابی درباره‌ی فضیلت فردی نیست، بلکه هسته‌ی آن تحلیل رابطه‌ی اجتماعی است. در این مسیر، مفاهیمی مانند کناتوس، حال‌مایه‌ها، تقلید عواطف، توافق، ناسازگاری، توده، نهاد و حاکمیت به‌تدریج به هم پیوند می‌خورند. متن نشان می‌دهد که فرد در این دستگاه فکری موجودی منزوی و بسته نیست، بلکه همواره در نسبت با دیگران، درون نهادها و در شبکه‌ای از اثرگذاری و اثرپذیری شکل می‌گیرد. به‌ همین دلیل، سیاست در این‌جا فقط بحثی حقوقی یا نهادی نیست، بلکه به شیوه‌های میل‌ورزی، ترس، قهر، امید و سازوکارهای شکل‌گیری قدرت گره خورده است.

کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست علاوه‌بر شرح مفاهیم، به چند مسئله‌ی محوری هم می‌پردازد: تفاوت قدرت با زور، تمایز منابع قدرت از مناسبات قدرت، چگونگی تکوین حاکمیت و اینکه دولت چگونه می‌تواند به‌ جای اخلاقی‌کردن انسان‌ها، شرایطی فراهم کند که زندگی جمعی از آشوب، ترس و فرسایش دور بماند.

در این کتاب، رساله‌ی سیاسی و اخلاق اسپینوزا در کنار هم قرار می‌گیرند تا روشن شود چرا از دید الکساندر مترون، سیاست اسپینوزا را باید از دل نظریه‌ی انفعال‌ها و نهادها فهمید.

خلاصه کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست

کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست خوانشی از اندیشه‌ی اسپینوزاست که محور آن رابطه‌ی اخلاق و سیاست در بستر زندگی جمعی است. الکساندر مترون نشان می‌دهد که انسان در فلسفه‌ی اسپینوزا موجودی جداافتاده نیست، بلکه در شبکه‌ای از نسبت‌ها، عواطف، نهادها و مناسبات قدرت شکل می‌گیرد.

متن از مفاهیمی مانند میل، کناتوس، تقلید حال‌مایه‌ها، توافق و حاکمیت استفاده می‌کند تا توضیح دهد جامعه چگونه ساخته می‌شود، چرا قدرت فقط به زور فروکاسته نمی‌شود و چه چیزهایی به زوال یا پایداری امر اجتماعی می‌انجامد. کتاب در نهایت به این پرسش می‌رسد که دولت چه نسبتی با آزادی، ثبات، تساهل و امکان اخلاقی‌زیستن دارد.

چرا باید کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب پیوند میان اخلاق، سیاست، میل و قدرت را در اندیشه‌ی اسپینوزا به‌ صورت دقیق و مسئله‌محور نشان می‌دهد.
  • خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند تفاوت میان زور، قدرت، حاکمیت و مناسبات قدرت را روشن‌تر درک کند.
  • این اثر توضیح می‌دهد که چرا رابطه‌ی اجتماعی و نهادها در فهم انسان و زندگی جمعی جایگاهی مرکزی دارند.
  • کتاب به فهم بهتر مفاهیمی مانند کناتوس، توافق، انفعال‌ها و توده در چارچوب فلسفه‌ی اسپینوزا کمک می‌کند.
  • متن نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از یک فیلسوف کلاسیک برای فکر کردن به بحران‌های اجتماعی و سیاسی امروز استفاده کرد.
  • این اثر برای کسانی که می‌خواهند نسبت دولت با آزادی، امنیت، تساهل و ثبات اجتماعی را جدی‌تر بررسی کنند، نکات فراوانی دارد.

خواندن کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• دانشجویان و پژوهشگران فلسفه که می‌خواهند خوانشی سیاسی از اسپینوزا را دنبال کنند.
  • علاقه‌مندان به فلسفه‌ی سیاسی که درمورد منشأ حاکمیت، دولت و دموکراسی پرسش دارند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند نسبت میان میل، عاطفه و قدرت را در زندگی جمعی بهتر بفهمند.
  • کسانی که به بحث درباره‌ی نهادها، امر اجتماعی و بحران‌های زندگی جمعی علاقه دارند.
  • مخاطبانی که از متن‌های مفهومی و تحلیلی در حوزه‌ی اندیشه‌ی سیاسی لذت می‌برند.

بخشی از کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست

«این‌که بر طبق نظر اسپینوزا فیلسوف خواه‌ناخواه و برحسب ضرورت به سمت سیاست سوق می‌یابد از همان رساله در اصلاح فاهمه به بعد در آثار او ظاهر می‌شود. اسپینوزا در بند سیزدهم این رسالهٔ ناتمام، پس از اعلام این‌که گونه‌ای طبیعت انسانیِ کامل ــ یعنی تا آن‌جا که ممکن است توانمند ــ را به منزلهٔ الگوی آرمانی به تصور آورده است، طبیعتی انسانی که عبارت است از "شناخت اتحاد نفس با کل طبیعت"، بلافاصله می‌گوید: غایتی که من دنبال می‌کنم عبارت است از "دست ‌یافتن به این طبیعت انسانی و سعی در این‌که بسیاری دیگر نیز با من به آن دست یابند؛ چرا که این نیز بخشی از نیک‌بختیِ من است که سعی کنم تا بسیاری دیگر نیز همان چیزهایی را که من می‌فهمم بفهمند." و اندکی بعد نتیجه می‌گیرد: برای رسیدن به این مقصود، لازم است "جامعه‌ای چنان که باید بسازیم تا بیش‌ترین تعداد افراد بتوانند با سهولت و اطمینانِ هر چه تمام‌تر به این غایت دست یابند."»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب اسپینوزا، اخلاق، سیاست و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاباسپینوزا، اخلاق، سیاست
عنوان در زبان مبدأÉtudes sur Spinoza et les philosophies de l'âge classique
موضوعتاریخ جهان، نظریات و مکاتب فلسفی
نویسندهالکساندر مترون
مترجمعادل مشایخی
انتشاراتنشر چرخ
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.