کتاب هایدگر در افق تاریخی ما
به ضمیمه ذات آزادی اثر مارتین هایدگر
معرفی کتاب هایدگر در افق تاریخی ما
کتاب هایدگر در افق تاریخی ما نوشتهی بیژن عبدالکریمی است و این کتاب را نشر نقد فرهنگ منتشر کرده است. این اثر با واکاوی ورود اندیشههای فیلسوف آلمانی به ایران، نسبت مواجههی فکری ایرانیان با دوران مدرن و امکانهای پیش روی تفکر معاصر را بررسی میکند. نویسنده به بازخوانی خوانشهای گوناگون از هایدگر پرداخته است تا پیوند میان سنت تاریخی و عقلانیت معاصر را ارزیابی کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هایدگر در افق تاریخی ما
کتاب هایدگر در افق تاریخی ما اثری تحلیلی در حوزهی تفکر معاصر ایران است که بیژن عبدالکریمی در آن به بازخوانی نسبت جامعهی فکری ایران با فلسفهی مارتین هایدگر میپردازد. نویسنده در این اثر تلاش کرده است نشان دهد که پرسش از هایدگر در ایران یک اشتغال ذهنی صرفاً آکادمیک نیست، بلکه با ضرورت فهم نسبت ما با جهان متجدد پیوند دارد. در این میان، ریشههای ورود اندیشههای غربی بررسی شده و نقش واسطههای مهمی مانند هانری کربن و احمد فردید با دقتی فلسفی تحلیل شده است. عبدالکریمی همچنین به نقدهای هایدگر به مدرنیته و مسئلهی نیهیلیسم پرداخته است.
این کتاب شامل مقالات و گفتوگوهای متنوعی است که از جملهی آنها میتوان به بخشهایی مانند «ما و برگسون»، «فردید، هایدگر و فیلوژرمنیسم»، «جلال آلاحمد، غربزدگی و ضرورت بازگشت به سنت» و ضمیمهی «ذات آزادی» اشاره کرد. نویسنده با مرور مواجهههای آغازین روشنفکران ایرانی با غرب و تحلیل مفهوم غربزدگی، نشان میدهد که نزاعهای موجود دربارهی این متفکر تا چه میزان با مناقشات ایدئولوژیک و سیاسی گره خورده است. این مجموعه تلاشی است برای گشودن افقهای تازه در نسبت میان عقلانیت جدید و امکان حیات معنوی در جهان کنونی.
خلاصه کتاب هایدگر در افق تاریخی ما
کتاب هایدگر در افق تاریخی ما به بررسی پیوند میان جریانهای فکری معاصر ایران و فلسفهی قارهای میپردازد. بیژن عبدالکریمی در این اثر نشان میدهد که چگونه ورود تفکر هایدگر به فضای فکری ایران، نه ناشی از یک گرایش مقطعی سیاسی، بلکه با واسطهی چهرههایی مانند هانری کربن و در تلاش برای برقراری پیوند میان فلسفهی غربی و حکمت شرقی رخ داده است. کتاب با تبیین تمایز میان خوانشهای معنوی، آکادمیک و ایدئولوژیک از هایدگر، به بحران نیهیلیسم در عصر جدید اشاره میکند و امکانهای پیش روی تفکر را برای حفظ معنا مورد تأمل قرار میدهد. نویسنده همچنین با نقد برداشتهای تقلیلگرایانه از غربزدگی، مسیر پویایی تفکر معاصر را در خودآگاهی نسبت به تناهی انسان میداند.
چرا باید کتاب هایدگر در افق تاریخی ما را بخوانیم؟
چرا باید کتاب هایدگر در افق تاریخی ما را بخوانیم؟
- این کتاب زمینههای تاریخی و جریانشناسی ورود اندیشههای هایدگر به جامعهی فکری ایران را روشن میکند.
- این اثر علل تعارضات فکری روشنفکران معاصر پیرامون مفاهیمی مانند غربزدگی و مدرنیته را تحلیل میکند.
- این کتاب به مخاطب کمک میکند دریافتی غیرایدئولوژیک از نقد مدرنیته و مسئلهی نیهیلیسم به دست آورد.
- این اثر امکانهای پیوند میان میراث سنت معنوی و عقلانیت دنیای متجدد را بررسی میکند.
کتاب هایدگر در افق تاریخی ما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
- علاقهمندان به مباحث فلسفهی معاصر و جریانهای فکری در ایران
- پژوهشگرانی که میخواهند دربارهی تاریخچهی جریان غربزدگی و ریشههای نظری آن مطالعه کنند
- دانشجویان رشتههای فلسفه، علوم اجتماعی و تاریخ اندیشهی معاصر
- خوانندگانی که به فهم مسئلهی نیهیلیسم و سرنوشت تفکر در جهان معاصر علاقه دارند
بخشی از کتاب هایدگر در افق تاریخی ما
«تفکر هایدگر مقولاتی را عرضه میکند که به ما کمک میکنند تا به فهم عمیقی هم از جهانبینی و ارزشهای خودبنیادانه و نیهیلیستی عصر روشنگری نایل آییم و هم بصیرتها و امکانات اصیلی را که در سنتهای تاریخی ماقبل مدرن وجود دارند بهتر دریابیم بیآنکه این تفکر ما را به بنیادگرایی و اسارت در گذشته دعوت کند. لذا تفکر هایدگر میتواند ما را هم در فهم سنت تاریخی و غیرمتافیزیکی خویش و هم در فهم نیهیلیسم و بیبنیادی جهان کنونی یاری دهد و هم امید و چشمانتظاری به امکانات تازهای از هستی و حوالت تقدیر را در دل ما زنده نگاه دارد. او میکوشد تا به ما نشان دهد که در عصر حاکمیت عقلانیت علمی و تکنولوژیک، چگونه میتوان از جهان و هستی تفسیری معنوی داشت؟ این سؤال، سوال سهمگین و بسیار نفسگیری است. گرایشات سیاسی، تئولوژیک و ایدئولوژیک این پرسش و پاسخ بدان را بسیار ساده میکنند. اما تفکر هایدگر ما را از همهٔ این گرایشات سادهاندیشانه رها کرده، به ساحت تفکری اصیل و حقیقی دعوت میکند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب هایدگر در افق تاریخی ما و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | هایدگر در افق تاریخی ما |
| عنوان دیگر | به ضمیمه ذات آزادی اثر مارتین هایدگر |