دانلود و خرید کتاب تغافل و نقش تربیتی آن سمیه اکبری‌فرد
تصویر جلد کتاب تغافل و نقش تربیتی آن

کتاب تغافل و نقش تربیتی آن

معرفی کتاب تغافل و نقش تربیتی آن

«تغافل و نقش تربیتی آن» پژوهشی است از سمیه اکبری فرد که موضوع مهمی به نام تغافل را در تربیت فرزندان بررسی کرده‌است. تغافل به این معنی است که شخص با این‌که از خطای شخص دیگری آگاه است عمدا خود را به غفلت بزند و وانمود کند که عیب و خطای دیگری را مشاهده نمی‌کند و از ان آگاه نیست. تغافل به عنوان یک اصل و روش تربیتی در تمامی زمینه‌های روابط فردی و اجتماعی توصیه و تاکید گردیده‌است و به عنوان عاملی سازنده در راستای اصلاح جامعه و تصحیح عملکرد اشخاصی که از روی اشتباه و یا سهل‌انگاری مرتکب خطا گردیده‌اند، مطرح شده‌است. در منابع روایی و فرمایشات بزرگان دین، تأکید فراوانی بر مسئله چشم‌پوشی از خطاهای دیگران شده‌است و فوائد و آثار شگفت انگیز آن بر شخص خطاکار، شخص تغافل کننده و جامعه مورد توجه قرارگرفته‌است. ریشه‌های تغافل نیز در منابع اسلامی از قبیل کرامت نفس، حلم و خرد ورزی مورد شناسایی قرار گرفته‌است. در زمینه محیط خانواده و زندگی مشترک نیز تغافل به عنوان عاملی که موجب تحکیم و دوام خانواده می‌شود و شادکامی و زندگی همراه آرامش و به دور از تنش و دغدغه را به ثمر می‌رساند، نام برده است. این اثر موضوع تغافل و نقش تربیتی آن را در یازده گفتار بررسی کرده‌است که برخی از گفتارها از این قرارند: اقسام تغافل، نقش تربیتی تغافل،تغافل از منظر روان‌شناختی، آثار ارزشمند تغافل و...
F313
۱۳۹۷/۰۷/۲۴

امام علی علیه السلام : کسی که «تغافل» و چشم پوشی از بسیاری امور نکند، زندگی برای او ناگوار خواهد شد. . . پ ن : کتاب خوبی بود،، باعث شد به این مسئله فکر کنم که در طول روز میتونیم از خیلی حرف

- بیشتر
sadeghi
۱۳۹۷/۰۵/۲۹

بسیار عالی،جامع وکامل پرداختن به موضوع تغافل وچشم پوشی از اشتباه دیگران واینکه منافاتی با امر به معروف ونهی از منکر ندارد ، زندگی انسان ها خالی از اموری که بر خلاف توقع باشد، نیست. اگرانسان جزئیات زندگی دیگران را با

- بیشتر
میمْ؛ مثلِ مَنْ
۱۳۹۸/۰۲/۲۸

موضوع کتاب جالبه اما فقط درمورد معنی و فواید صحبت شده و چند مصداق از برخوردهای اهل بیت آورده شده. راهکارهای تغافل گفته نشده و کتاب کاربردی نیست اما شروع خوبی برای مطالعه در این زمینست.

صدف
۱۳۹۸/۰۲/۲۴

سلام و خدا قوت به نوبسنده محترم موضوع جذاب و جدیده ولی متن دارای اطناب و تکرار زیاده

محدثه
۱۳۹۷/۱۲/۲۰

موضوع جالبی داره ولی بنظرم متن خسته کننده ای داره. کاش مثال های بیشتر ی میزدن تا هم کتاب جذابتر شه هم موضوع ملموس تر شه.

«یکی از با ارزش‌ترین کارهای کریمان، تغافل و چشم‌پوشی از چیزهایی است که از آن آگاهند، و سرپوش گذاشتن بر آن لازم است».
F313
بندگان خاص خداوند رحمان آن کسانند که چون جهالت پیشگان خطابشان کنند –با سخنان زشت و جاهلانه- پاسخی سالم می‌دهند و به سخنی سلام و خالی از هرگونه لغو و گناه پاسخ می‌دهند.
F313
در برخی روایات حرمت آبروی یک انسان از حرمت جان او بالاتر دانسته شده‌است
F313
هیچ بردباری هم‌چون تغافل و نادیده گرفتن عیوب دیگران نیست، و هیچ خردی مانند وانمود کردن به نادانی و بی اطّلاعی –در عین آگاه و مطلع بودن- نیست
F313
باید عفو کنید و لغزش‌های دیگران را نادیده بگیرید. آیا دوست نمی‌دارید که خداوند شما را ببخشد؟ و خداوند آمرزنده و رحیم است
F313
بهترین و شریف‌ترین صفات و اخلاق انسان بزرگوار، تغافل و بی خبر وانمود کردن خویش است از آن‌چه که می‌داند نسبت به خطاها و بدی‌های مردم.
F313
آن‌کس که از بسیاری امور تغافل نکند، آرامش و آسایش خویش را متزلزل کرده‌است.
F313
بارالها، اگر بخواهی ما را عفو کنی، این از فضل و بخشش توست، و اگر بخواهی ما را کیفر نمایی، براساس عدالت است.
F313
ای خداوندی که خود را بخشاینده نامیده‌ای، مرا عفو کن ...
F313
عفو به معنی پوشاندن، گذشت کردن و بخشودن است، امّا صفح به معنی روی گرداندن و نادیده گرفتن می‌باشد. در نتیجه در عفو با فرض گناه و اثبات آن روی گناه سرپوش می‌گذارند، لیکن در صفح به‌طور کلّی گناه را نادیده می‌انگارند و در مورد اثبات آن تلاش نمی‌کنند.
F313
تنها اوست قامت آرای یاس پژمرده و ریسمان گشای بازوان علی علیه‌السلام ...
F313
عفو را پیشه کن و به نیکی فرمان ده ....
F313
مفهوم تغافل آنست که انسان علی‌رغم این‌که از خطای شخص دیگر آگاهی یافته است، عمداً خود را به غفلت بزند و وانمود کند که عیب دیگری را مشاهده نکرده و از آن مطّلع نگردیده‌است.
F313
«انّ العاقل نصفه احتمال و نصفه تغافل.» یعنی: خردمند نصفش تحمل و بردباری است و نصف دیگرش تغافل و نادیده گیری.
sadeghi
عفو موجب پایین آمدن فشارهای روحی می‌شود. کینه جویی و عفو نکردن موجب عدم تعادل عاطفی و شناختی می‌شود
F313
ایجاد فضای آرام در خانواده عاملی که می‌تواند در زندگی مشترک، حضور مؤثر و نافذی داشته‌باشد، بزرگواری و کرامت زوجین است و یکی از نشانه‌های مهمّ بزرگ منشی و کرامت، عفو و گذشت طرفین نسبت به یگدیگر است.
sadeghi
برخی تصور می‌کنند توصیه به تغافل و عیب‌پوشی از خطای دیگران سبب تعطیل شدن اصل مهمّ امر به معروف و نهی از منکر و یا انتقاد سازنده خواهدشد. حال آن‌که باید توجه داشت که امر به معروف و نهی از منکر مربوط به واجبات و محرمات است که آشکارا زیر پا گذاشته می‌شود و بدیهی است که این موضوع از قلمروی تغافل خارج است. انتقاد سازنده نیز معمولاً مربوط به اموری است که در سرنوشت فرد و جامعه اثر قابل ملاحظه‌ای دارد، در حالی که تغافل و عیب‌پوشی مربوط به اموری است که جزئی و کم ارزش محسوب می‌شود و یا مربوط به عیوبی است که مصلحت در آنست که پنهان بماند. بنابراین اصل تغافل و چشم‌پوشی و اصل امر به معروف و نهی از منکر (که تضمین کننده نظارت همگانی در جامعه می‌باشد) هریک قلمروی خاصی دارند که وجود هیچ‌کدام با دیگری تعارض و منافاتی ندارد.
sadeghi
ویژگی‌های تغافل مثبت، که از صفات نیکو و حمیده محسوب می‌شود و یکی از مکارم اخلاق بشمارمی‌آید، عبارتند از: • انسان چیزهایی را از دیگری بداند که پنهان کردن آن‌ها ضروری و پسندیده باشد. •فرد خود را نسبت به مسأله ای که اظهارش عواقب و نتایج نا مطلوب دارد، به بی اطلاعی و ناآگاهی بزند. •با هدف حفظ آبرو و شئون دیگران با بزرگواری و کرامت از کنار خطا و عیب ایشان عبور کند و آن‌را برای اشخاص دیگر و حتّی خود شخص افشا نکند.
sadeghi
هنگامی که پیامبر (ص) رازی را به یکی از همسرانش گفت و او آن راز را نزد همسر دیگر فاش نمود، خداوند پیامبرش را از افشای آن آگاه فرمود، پیامبر بخشی از آن راز افشا شده را به آن زن گوشزد کرد و از گفتن بخشی دیگر برای آن‌که نکوهش کننده بیشتر شرمنده نشود، خودداری نمود.
sadeghi
به‌عنوان نمونه حضرت امیر مؤمنان (علیه‌السلام) در بیان اهمّیت تغافل فرموده‌اند: «نصف العاقل احتمال و نصفه تغافل». یعنی: نیمی از ساختار انسان خردمند براساس احتمال و بردباری و تحمّل است و نیمی دیگر به تغافل و چشم‌پوشی بستگی دارد.
sadeghi

حجم

۸۰٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۷۷ صفحه

حجم

۸۰٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۷۷ صفحه

قیمت:
۴,۵۰۰
تومان