کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه)
معرفی کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه)
کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه) نوشته سمیه ابراهیمی است و انتشارات نویسامهر آن را منتشر کرده است. این اثر با تکیهبر پرسشهای کوتاه و پاسخهای روشن، موضوعهایی مثل تغییر آبوهوا، سوختهای فسیلی، انرژیهای پاک، خطرهای پیشروی حیوانات و اهمیت جنگلها را کنار هم میگذارد. دوزبانهبودن کتاب هم باعث شده مفاهیم محیطزیستی در قالبی آموزشی و قابلپیگیری ارائه شوند. متن کتاب از همان ابتدا با یک سؤال ساده شروع میشود: آیا زمین یک سیارهی سالم است؟ همین پرسش، مسیر اصلی کتاب را شکل میدهد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه)
کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه) نوشته سمیه ابراهیمی، اثری آموزشی دربارهی محیط زیست است که موضوع حفاظت از زمین را از زاویهی زندگی روزمره، منابع انرژی و پیامدهای رفتار انسان بررسی میکند. متن با پرسشهایی مستقیم پیش میرود؛ پرسشهایی دربارهی سلامت سیاره، تغییر آبوهوا و مسئولیتی که انسان دربرابر تنها خانهی خود دارد. سمیه ابراهیمی در این اثر، زمین را فقط یک موضوع علمی معرفی نمیکند، بلکه آن را بهعنوان فضایی مشترک نشان میدهد که آیندهی آن به تصمیمها و عادتهای امروز گره خورده است.
کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه) در بخشهای مختلف، سراغ مسئلههایی مشخص میرود: گرمترشدن زمین، نقش گازهای گلخانهای، ذوب یخهای قطبی، بالاآمدن سطح آب دریاها، گسترش خشکسالی و آسیبدیدن زیستگاههای جانوری. در کنار این هشدارها، کتاب فقط به شرح بحران بسنده نمیکند و از جایگزینهای سوختهای فسیلی هم حرف میزند؛ از انرژی خورشیدی و بادی گرفته تا بیوگاز و برق آبی. این چینش باعث شده مخاطب هم با منشأ بعضی از بحرانها آشنا شود و هم با امکانهای موجود برای کاهش آسیبها.
کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه) همچنین به رابطهی انسان با حیوانات و جنگلها پرداخته است. متن توضیح میدهد که نشت نفت، قطع درختان و تخریب زیستگاهها چگونه زندگی جانوران را تهدید میکند و در مقابل، قانون، حفاظت از گونههای درمعرض خطر و نگهداری از آنها چه نقشی دارد. بخش مربوط به جنگلها هم آنها را منبع اکسیژن، غذا، چوب و حتی دارو معرفی میکند. فضای کلی اثر آموزشی، مسئلهمحور و مبتنیبر آشناکردن مخاطب با پیوند میان رفتارهای کوچک انسانی و تغییرات بزرگ سیاره است.
خلاصه کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه)
کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه) با طرح یک پرسش آغاز میشود: آیا زمین هنوز سیارهای سالم است؟ سپس قدمبهقدم نشان میدهد که فعالیتهای انسانی چگونه آبوهوا را تغییر دادهاند. کتاب از سوزاندن زغالسنگ، نفت و گاز طبیعی شروع میکند و به پیامدهایی مثل افزایش دما، ذوب یخها، سیل، خشکسالی و تهدیدشدن جانوران میرسد.
در ادامه، متن بهجای توقف در توصیف بحران، از امکانهای دیگر هم حرف میزند؛ از کمکردن مصرف برق تا استفاده از انرژی خورشیدی، بادی، بیوگاز و برق آبی. در بخشهای پایانی، اهمیت جنگلها و ضرورت حفاظت از حیوانات برجسته میشود. حاصل کار، تصویری فشرده از مسئلههای محیطزیستی و مسئولیت انسان دربرابر زمین است.
چرا باید کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه) را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه) را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب موضوعهای اصلی محیط زیست را در قالب پرسش و پاسخ کنار هم قرار میدهد.
- خواننده با پیوند میان سوختهای فسیلی، گرمایش زمین و تغییرات طبیعی آشنا میشود.
- کتاب فقط از بحرانها نمیگوید و گزینههایی مثل انرژی خورشیدی، بادی و بیوگاز را هم معرفی میکند.
- بخشهای مربوط به حیوانات و جنگلها نشان میدهند آسیبهای زیستمحیطی فقط به آبوهوا محدود نیست.
- دوزبانهبودن اثر، آن را به منبعی مناسب برای یادگیری همزمان واژههای مرتبط با محیط زیست تبدیل کرده است.
- متن کتاب کمک میکند مسئولیت انسان دربرابر زمین بهصورت ملموستر دیده شود.
خواندن کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه) به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به موضوعهای محیطزیستی که میخواهند با مسئلههای اصلی این حوزه آشنا شوند.
- مخاطبانی که دربارهی تغییر آبوهوا، انرژی پاک و حفاظت از طبیعت سؤالات پایه دارند.
- کسانی که به کتابهای دوزبانه با موضوعهای آموزشی علاقه دارند.
- والدین و مربیانی که بهدنبال متنی برای گفتوگو دربارهی زمین، حیوانات و جنگلها هستند.
- خوانندگانی که میخواهند رابطهی میان رفتارهای روزمره و آیندهی سیاره را دقیقتر درک کنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | زمین ما، دنیایی کار ناتمام (دوزبانه) |
| موضوع | دانستنیهای کودک و نوجوان |