معرفی و دانلود کتاب داستان نیازها pdf + خلاصه رایگان

کتاب داستان نیازها

تفسیر موضوعی قرآن کریم

۳.۷(از ۱۸ امتیاز)

معرفی کتاب داستان نیازها

کتاب داستان نیازها نوشته مجید غضنفری و مهدی تقی زاده هنزایی، با تکیه بر تفسیر موضوعی قرآن کریم، می‌کوشد مفاهیم قرآنی را به نیازهای واقعی زندگی پیوند بزند؛ از رنج و لذت تا مسئولیت‌پذیری، حال خوب، مدیریت تمایلات و اصلاح نگاه به زندگی. مسیر کتاب از پرسش‌های روزمره آغاز می‌شود و نشان می‌دهد که قرآن در متن تجربه‌های انسانی چگونه معنا پیدا می‌کند. دفتر نشر معارف این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب داستان نیازها

کتاب داستان نیازها نوشته‌ی مجید غضنفری و مهدی تقی زاده هنزایی، تلاشی است برای نزدیک‌کردن مفاهیم قرآنی به مسئله‌های ملموس زندگی. متن از همان آغاز روشن می‌کند که قرار نیست فقط درباره‌ی مفاهیم کلی سخن بگوید، بلکه می‌خواهد نشان دهد قرآن در برابر نیازهای واقعی انسان چه پاسخی دارد. محور اصلی اثر، پیوند میان تفسیر موضوعی قرآن و دغدغه‌هایی مثل رنج، لذت، اضطراب، امید، مسئولیت، حال خوب، ترس، شکرگزاری، تقوا و رابطه‌ی انسان با دیگران است. نویسندگان از این زاویه پیش می‌روند که انسان امروز با انبوهی از نیازهای درهم‌ تنیده روبه‌روست و برای فهم آن‌ها باید نگاهی یکپارچه به زندگی داشت.

کتاب در قالب درس‌های پیاپی تنظیم شده و هر درس روی یکی از مسئله‌های اصلی زندگی تمرکز می‌کند. کتاب از پرسش‌های پایه‌ای شروع می‌کند: آیا قرآن پاسخ‌گوی نیازهاست؟ دنیا را باید چگونه شناخت؟ چه بخشی از رنج‌ها اجتناب‌ناپذیرند و چه بخشی را خود انسان می‌سازد؟ بعد مسیر به‌ سمت موضوع‌هایی مثل استغفار، دام‌های شیطان، لذت‌بردن از زندگی، برنامه‌ریزی، مدیریت خویشتن، دیگرخواهی، مسئولیت‌پذیری، حال خوب، دشمنان پنهان حال بد و وسعت دید می‌رود. در هر بخش، متن می‌کوشد نیاز انسانی را نخست به‌ صورت تجربه‌ای قابل لمس طرح کند و بعد به سراغ آیات و تفسیر آن‌ها برود.

کتاب داستان نیازها فقط به بیان مفاهیم اکتفا نمی‌کند و روی شیوه‌ی انتقال هم حساس است. مجید غضنفری و مهدی تقی زاده هنزایی در مقدمه توضیح داده‌اند که ادبیات اثر را به‌ گونه‌ای انتخاب کرده‌اند که برای فضای دانشجویی قابل درک باشد و پیش از استدلال، گرایش و درگیری ذهنی ایجاد کند. به همین دلیل، مثال‌های روزمره، تشبیه‌های ساده و موقعیت‌های آشنا در متن زیاد دیده می‌شود؛ از فوتبال و خوابگاه تا روابط خانوادگی، فشارهای روانی، انتخاب‌های شخصی و مسئله‌های اجتماعی.

خلاصه کتاب داستان نیازها

کتاب داستان نیازها از این پرسش شروع می‌کند که انسان با نیازهای پرشمار و گاه متضاد خود چگونه می‌تواند زندگی را بهتر بفهمد. پاسخ کتاب در رجوع به قرآن و خواندن آن از زاویه‌ی مسئله‌های واقعی زندگی شکل می‌گیرد. متن از رنج‌های همیشگی دنیا حرف می‌زند و میان سختی‌های ناگزیر و رنج‌هایی که خود انسان می‌سازد فرق می‌گذارد. سپس به موضوع‌هایی مثل صبر، استغفار، مدیریت تمایلات، مسئولیت‌پذیری، شکرگزاری، حال خوب، ترس، روابط اجتماعی و اصلاح باورها می‌رسد.

دغدغه‌ی اصلی اثر این است که هدایت را فقط در سطح توصیه نگه ندارد و آن را به نقشه‌ای برای فهم زندگی، انتخاب درست و کم‌کردن رنج‌های اضافی تبدیل کند.

چرا باید کتاب داستان نیازها را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب داستان نیازها را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب مفاهیم قرآنی را در پیوند با مسئله‌هایی مثل رنج، لذت، اضطراب، امید و مسئولیت بررسی می‌کند.
  • خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند میان سختی‌های اجتناب‌ناپذیر زندگی و رنج‌هایی که از انتخاب‌ها و رفتارها ساخته می‌شوند، تفاوت بگذارد.
  • این اثر نشان می‌دهد مفاهیمی مانند صبر، تقوا، استغفار و شکرگزاری در متن زندگی روزمره چه معنایی پیدا می‌کنند.
  • ساختار درسی کتاب کمک می‌کند موضوع‌ها به‌ صورت مرحله‌به‌مرحله و از پرسش‌های پایه‌ای تا بحث‌های رفتاری و اجتماعی دنبال شوند.
  • مثال‌های متعدد از موقعیت‌های آشنا، فهم بحث‌ها را از سطح کلی‌گویی دور می‌کند و آن‌ها را به تجربه‌های زیسته نزدیک‌تر می‌سازد.

خواندن کتاب داستان نیازها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب داستان نیازها به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• دانشجویانی که می‌خواهند مفاهیم قرآنی را در پیوند با دغدغه‌های روزمره و تجربه‌های واقعی زندگی بخوانند.
  • خوانندگانی که درباره‌ی رنج، اضطراب، حال خوب، مسئولیت‌پذیری و مدیریت تمایلات پرسش دارند.
  • علاقه‌مندان به مباحث تفسیری که ترجیح می‌دهند موضوع‌ها از زاویه‌ی نیازهای انسانی و اجتماعی طرح شوند.
  • مخاطبانی که می‌خواهند درباره‌ی نقش باورها و رفتارها در ساختن یا کم‌کردن رنج‌های زندگی بیشتر بدانند.
  • مدرسان و پژوهشگرانی که به شیوه‌های آموزشی پیونددهنده‌ی معارف قرآنی و مسائل زیسته توجه دارند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب داستان نیازها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابداستان نیازها
عنوان دیگرتفسیر موضوعی قرآن کریم
موضوعقرآن و علوم قرآنی، تفسیر
نویسندهمجید غضنفری، مهدی تقی زاده هنزایی
انتشاراتدفتر نشر معارف
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۴/۰۹
فرمت کتابPDF
مجموعه و فروستکتاب درسی معارف اسلامی دفتر نشر معارف، تفسیر موضوعی قرآن کریم دفتر نشر معارف

۱۴۰۵/۰۴/۲۲

سلام. متن بسیار روان و شیوا. لذت بردم از خوندنش. نویسنده محترم خدا قوت

۱۴۰۵/۰۵/۰۵

با سلام خدمت نویسندگان و ناشران محترم، به نظر می رسد محدود کردن مطالعه آن در نرم افزارها دسترسی و گسترش کتاب و امکان استفاده از آن را محدود می کند و از آنجایی که بنده مدرس این کتاب می...بیشتر

چای پولکی
توصیه نمی‌کنم.
۱۴۰۵/۰۶/۱۱

سلام. نمی‌دونم نویسندگان محترم چه تصوری از دانشجوی کارشناسی دارند؟!!! متن بسیار سنگین، شاید مناسب کارشناسی‌ارشد رشته‌های الهیات باشد. ولی قطعا مناسب دانشجوی کارشناسی در رشته‌های غیرالهیات نیست. مثلا فرض کنید دانشجوی رشته نقاشی دانشگاه آزاد بخواد از این کتاب...بیشتر

۱۴۰۵/۰۶/۰۹

کتاب خوب ازعهده مطالب برآمده ولی باتوجه به اینکه اسم درس تفسیرموضوعی است. موضوعیت هردرس باید مشخص می شد که درس ها فاقد آن است. ۲:کتاب ها می بایست دراختیاراساتید هرد س گذاشته می شد تا مورد بررسی قار می گرفت

۱۴۰۵/۰۶/۰۶

با سلام و احترام مقدمه کتاب رو مطالعه کردم انشاءالله برای دانشجویان کاربردی و مفید واقع شود .

مطمئن نیستم.
۱۴۰۵/۰۵/۳۱

سلام و عرض ادب فایل کتاب را خریدم ولی فایلی برا مطالعه نیست. چگونه باید اقدام کرد ؟ در ضمن اگر این کتاب برای تدریس است باید فایلش را در اختیار استاد قرار داد تا بتواند در اختیار دانشجو قرار دهد.

کاربر 4942017
۱۴۰۵/۰۵/۳۰

کتاب را خریداری کردم ولی متاسفانه دریافت نکردم راهنمایی بفرمایید شناسه خرید 140226