معرفی و دانلود کتاب اسکلت نامرئی جهان pdf + خلاصه رایگان

کتاب اسکلت نامرئی جهان

نوع کتاببدون نظر
زهرا منوچهری

معرفی کتاب اسکلت نامرئی جهان

کتاب اسکلت نامرئی جهان نوشته زهرا منوچهری است و انتشارات پایگاه فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب از یک پرسش ساده اما گسترده شروع می‌شود: اگر جهان را از فاصله‌ای بسیار دور ببینیم، آیا فقط با انبوهی از ستاره‌ها و کهکشان‌ها روبه‌رو می‌شویم یا با الگویی پنهان که همه‌چیز را به هم پیوند می‌دهد؟ نویسنده از دل همین پرسش، مسیر بحث را از ماده‌ی تاریک و ساختار کیهان به‌سمت اطلاعات، آگاهی و جایگاه انسان در جهان می‌برد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اسکلت نامرئی جهان

کتاب اسکلت نامرئی جهان نوشته زهرا منوچهری به یکی از قدیمی‌ترین و درعین‌حال ناآرام‌ترین پرسش‌های علم نزدیک می‌شود: واقعیت جهان دقیقاً از چه ساخته شده است و چرا آنچه می‌بینیم شاید فقط بخش کوچکی از آن باشد؟ متن از همان آغاز بر این نکته تمرکز می‌کند که نور، ابزار اصلی شناخت ما از جهان بوده است، اما جهان لزوماً به نور محدود نیست. از همین‌جا بحث ماده‌ی تاریک، انرژی تاریک و شکاف میان مشاهده و مدل‌های فیزیکی مطرح می‌شود. نویسنده فقط به شرح یک مسئله‌ی کیهان‌شناختی بسنده نمی‌کند، بلکه نشان می‌دهد چگونه هر پاسخ تازه می‌تواند خود به پرسشی بنیادی‌تر درباره‌ی زبان فیزیک، حدود مفاهیم رایج و امکان یک دگرگونی مفهومی منجر شود.
کتاب اسکلت نامرئی جهان در فصل‌های آغازین، تصویری از کیهان به‌عنوان شبکه‌ای می‌سازد که بخش مرئی آن روی داربستی نادیدنی قرار گرفته است. در ادامه، بحث از سطح توصیف‌های رایج فراتر می‌رود و به ایده‌هایی مانند پارادایم اطلاعات، زایش هندسه از درهم‌تنیدگی، نسبت آنتروپی و زمان و پیوند میان ساختار جهان و سازوکار ادراک می‌رسد. عنوان‌هایی مانند بحران واقعیت، مرزهای زبان فیزیک، آیا ما به انقلاب مفهومی نیاز داریم؟، پارادایم اطلاعات، سایه‌ی هندسه، درهم‌تنیدگی و زایش هندسه و اطلاعات، آنتروپی و جهت زمان نشان می‌دهند که مسیر کتاب فقط از دل داده‌های نجومی عبور نمی‌کند، بلکه به‌سمت پرسش‌های فلسفی‌تر درباره‌ی فضا، زمان، آگاهی و معنا نیز کشیده می‌شود.
کتاب اسکلت نامرئی جهان از نظر حال‌وهوا، متنی پرسش‌محور است. نویسنده بارها به‌جای ارائه‌ی حکم قطعی، روی شکاف‌ها و ناتمامی‌ها تمرکز می‌کند و همین ویژگی به متن حالتی جست‌وجوگر می‌دهد. در بخش‌های بعدی، موضوعاتی مانند لبه‌ی آشوب، حافظه، تمدن، اختیار، هوش مصنوعی، شبیه‌سازی‌پذیری زندگی و معنا در جهان تاریک وارد بحث می‌شوند و دامنه‌ی کتاب را از کیهان‌شناسی به‌سوی ذهن و تمدن گسترش می‌دهند. نتیجه، متنی است که می‌خواهد میان جهان بیرونی و جهان درونی پلی بزند و نشان دهد شاید ساختار پنهان جهان فقط در دوردست‌های کیهان نباشد، بلکه در شیوه‌ی ادراک و پرسش‌گری ما هم امتداد پیدا کند.

خلاصه کتاب اسکلت نامرئی جهان

کتاب اسکلت نامرئی جهان با این ایده آغاز می‌شود که آنچه از جهان دیده می‌شود، فقط پوسته‌ای روشن بر ساختاری عمیق‌تر و نادیدنی است. نویسنده از مسئله‌ی ماده‌ی تاریک و ناهماهنگی‌های مدل‌های رایج شروع می‌کند و سپس بحث را به این سمت می‌برد که شاید مشکل فقط کمبود داده نباشد، بلکه زبان فیزیک برای توصیف واقعیت کافی نباشد. از این‌جا، کتاب به ایده‌ی بنیادی‌بودن اطلاعات، نقش درهم‌تنیدگی در پیدایش فضا و گرانش، نسبت آنتروپی و زمان و پیوند این ساختارها با آگاهی و تمدن می‌رسد. دغدغه‌ی اصلی این کتاب این است که اگر جهان بر داربستی پنهان استوار است، جایگاه ذهن و معنای انسانی در این معماری چیست.

چرا باید کتاب اسکلت نامرئی جهان را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب اسکلت نامرئی جهان را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب مسئله‌ی ماده‌ی تاریک و ساختار نادیدنی کیهان را فقط در حد یک موضوع نجومی نگه نمی‌دارد و آن را به پرسش‌های بنیادی‌تر درباره‌ی واقعیت وصل می‌کند.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند نسبت میان فیزیک، اطلاعات، آنتروپی، زمان و آگاهی را در یک مسیر فکری پیوسته دنبال کند.
  • این کتاب نشان می‌دهد که بحران‌های علم فقط از کمبود مشاهده به‌وجود نمی‌آیند و گاهی از محدودیت مفاهیم و زبان علمی ناشی می‌شوند.
  • بخش‌های مختلف این کتاب از کیهان‌شناسی تا هوش مصنوعی، اختیار، حافظه و تمدن امتداد پیدا می‌کند و دامنه‌ی بحث را گسترده‌تر می‌سازد.
  • خواندن این کتاب برای کسانی مناسب است که می‌خواهند با ایده‌هایی مانند درهم‌تنیدگی، هندسه‌ی نوظهور و پارادایم اطلاعات در سطحی مفهومی آشنا شوند.
  • این کتاب به‌جای ارائه‌ی پاسخ نهایی، مسیر شکل‌گیری پرسش‌های عمیق‌تر را نشان می‌دهد و همین ویژگی برای دنبال‌کردن بحث‌های نظری مهم است.

خواندن کتاب اسکلت نامرئی جهان به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به کیهان‌شناسی که می‌خواهند فراتر از تصویر مرئی جهان، درباره‌ی ماده‌ی تاریک و ساختارهای پنهان بیشتر بدانند.
  • خوانندگانی که به پیوند میان فیزیک، اطلاعات، زمان و آگاهی علاقه دارند.
  • کسانی که سؤالاتی درباره‌ی حدود زبان فیزیک و امکان دگرگونی مفاهیم بنیادی علم دارند.
  • مخاطبانی که از بحث‌های نظری درباره‌ی گرانش، درهم‌تنیدگی و پیدایش فضا-زمان استقبال می‌کنند.
  • علاقه‌مندان به موضوعاتی مانند اختیار، حافظه، هوش مصنوعی و معنای انسان در نسبت با ساختار جهان.

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب اسکلت نامرئی جهان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاباسکلت نامرئی جهان
موضوعنجوم، زیست‌شناسی
نویسندهزهرا منوچهری
انتشاراتانتشارات پایگاه فرهنگ
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۳/۰۱
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.