کتاب شاهدی از آمریکا
معرفی کتاب شاهدی از آمریکا
کتاب شاهدی از آمریکا نوشته مریم عرفانیان روایتی از زندگی شهید شاهد شجاعیپور است؛ شخصیتی که مسیر زندگیاش از شهرهای مختلف ایران تا آمریکا و لبنان امتداد پیدا میکند، اما محور اصلی آن در ایمان، خانواده، خدمت و زیست معنوی شکل میگیرد. این کتاب را نشر به منتشر کرده است. متن کتاب از دل گفتوگو با خانواده، دوستان و نزدیکان شهید ساخته شده و تصویری از مردی به دست میدهد که هم در فضای علمی و کاری فعال است و هم در کارهای خیر، زیارت و یاریرساندن حضوری پررنگ دارد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب شاهدی از آمریکا
کتاب شاهدی از آمریکا نوشته مریم عرفانیان زندگی شاهد شجاعیپور را از زاویهی نگاه نزدیکانش بازسازی میکند؛ روایتی که از کودکی او آغاز میشود و به سالهای تحصیل، مهاجرت، کار، ازدواج، سفرهای زیارتی و درنهایت شهادتش میرسد. فضای اثر بیش از آنکه بر رخدادهای بیرونی تکیه کند، بر منش و انتخابهای شخصیت اصلی متمرکز است؛ از آرامش و کمحرفی او تا حساسیتش نسبت به حلال و حرام، حقالناس، عبادت، کمک به دیگران و پیوند عمیقش با حرم امام رضا(ع) و زیارت کربلا. همین ویژگی باعث شده کتاب فقط شرح چند اتفاق نباشد، بلکه تصویری از یک سبک زندگی هم ارائه دهد.
این کتاب در فصلهای متعدد پیش میرود و هر فصل بخشی از زندگی شهید را روشن میکند. روایت با حضوری عاطفی در رواق دارالحجه آغاز میشود و از همان ابتدا، سوگ مادر و خاطره در کنار هم قرار میگیرند. بعد، داستان به سالهای کودکی، بیماریهای سخت، جابهجاییهای خانوادگی، دوران مدرسه، انتخاب رشته، ازدواج، ادامه تحصیل در مالزی و آمریکا و سپس فعالیتهای حرفهای او میرسد. در کنار این مسیر، کتاب بر جنبههایی تأکید میکند که شخصیت شاهد شجاعیپور را از خلال رفتارهای روزمره نشان میدهد؛ مثل دقت در مسائل شرعی، کمک پنهانی به نیازمندان، همراهی با زائران، غسلدادن اموات، پافشاری بر نماز اوّلوقت و دلبستگی جدی به اربعین.
کتاب شاهدی از آمریکا حالوهوایی سوگمند و درعینحال سرشار از خاطره دارد. راوی اصلی در بخشهای زیادی مادر شهید است و همین انتخاب، لحن اثر را شخصی و ملموس کرده است. کتاب از خلال جزئیات خانه، سفر، گفتوگوهای خانوادگی و خاطرات پراکنده، چهرهی فردی را ترسیم میکند که در اوج موفقیت علمی و شغلی، زندگیاش را فقط با معیار پیشرفت شخصی تعریف نمیکند. نتیجه، متنی است که هم به زندگی خصوصی و خانوادگی نزدیک میشود و هم به باورها و تصمیمهایی میپردازد که مسیر او را شکل دادهاند.
خلاصه کتاب شاهدی از آمریکا
شاهدی از آمریکا زندگی شاهد شجاعیپور را از تولد و سالهای کودکی تا دورههای تحصیل، ازدواج، مهاجرت و فعالیتهایش در ایران، مالزی، آمریکا و سفرهای مکرر به عتبات دنبال میکند. روایت نشان میدهد او در کنار پیشرفت علمی و حضور در موقعیتهای حرفهای مهم، ذهن و دلش را درگیر خدمت، زیارت، یاریرساندن و مراقبت از مرزهای اخلاقی و اعتقادی نگه میداشت.
کتاب در مسیر خود، از خلال خاطرات خانواده و نزدیکان، تصویری از مردی میسازد که در کار، عبادت، روابط خانوادگی و مسئولیت اجتماعی یک خط فکری ثابت دارد. از همینجا، زندگی او فقط به موفقیتهای فردی محدود نمیماند و به مسیری میرسد که سرانجامش با حضور در لبنان و شهادت گره میخورد.
چرا باید کتاب شاهدی از آمریکا را بخوانیم؟
دلایل خواندن شاهدی از آمریکا را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری جزئی و نزدیک از زندگی شاهد شجاعیپور در خانه، سفر، کار و مناسبات خانوادگی ارائه میدهد.
- کتاب نشان میدهد چگونه موفقیت علمی و شغلی در کنار تعهد مذهبی و اجتماعی در یک زندگی جمع شده است.
- خواننده با بخشی از تجربهی مهاجرت، تحصیل و کار در خارج از کشور از زاویهی یک شخصیت مذهبی و مسئولیتپذیر آشنا میشود.
- اثر فقط به رخدادهای مهم نمیپردازد و از خلال رفتارهای کوچک، منش شخصیت اصلی را روشن میکند.
- کتاب برای شناخت نقش خانواده، بهویژه مادر، در شکلگیری و روایت یک زندگی اثرگذار منبعی قابلتوجه است.
- بخشهای مربوط به اربعین، حرم، کارهای خیر و یاریرساندن به دیگران، لایههای مختلف شخصیت شهید را کنار هم قرار میدهد.
خواندن شاهدی از آمریکا به این گروهها پیشنهاد میشود:
- خوانندگانی که به روایت زندگی شهدا و شخصیتهای معاصر علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند با زندگی شاهد شجاعیپور و مسیر فکری و عملی او آشنا شوند.
- علاقهمندان به آثاری که بر خاطرات خانوادگی و روایت مادرانه تکیه دارند.
- مخاطبانی که موضوعهایی مثل زیارت، اربعین، خدمترسانی و مسئولیت دینی برایشان مهم است.
- کسانی که میخواهند پیوند میان زندگی علمی، مهاجرت و پایبندی اعتقادی را در یک روایت زندگی دنبال کنند.
بخشی از کتاب شاهدی از آمریکا
«دست بر سینه میگذارم و سلام میدهم. چادر سیاه را کیپ صورتم میگیرم و وارد صحن میشوم. بویِ خوشِ اسپند، مشامم را پر میکند. آرام بهسوی رواق دارالحجّه راه میافتم. دلم تنگ است، خیلی تنگ...
چند کبوتر سفید، از صدای پای پسربچههایی که با شوق توی صحن میدوند، به آسمان پر میکشند. دختربچهای با چادر گلدار، دست مادرش را گرفته و کبوترها را نشان میدهد. نسیمی خنک توی چادرم میپیچد.
با هر قدم که به رواق نزدیکتر میشوم، گنبد و بارگاه در آفتاب ملایم پاییزی میدرخشند. زیر لب زمزمه میکنم:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی عَلِیِّ بْنِ مُوسَی الرِّضَا الْمُرْتَضَی...
چند قدم مانده تا پلهها؛ میایستم و مکث میکنم. نفسی عمیق میکشم. تولدت همین روزها بود. در هوایِ آذرماه...
کمی جلوتر، آهسته از پلهها پایین میروم. قلبم تند میزند، تندتر... تندتر... عطر عود و عنبر رواق را پُر کرده. نفسی عمیق میکشم و کنار سنگی که نشان کردهام مینشینم؛ همان سنگ بینامونشانی که زیر پای زائران است.
هر جا که باشم، وقت دلتنگی، دلم پر میکشد به همینجا. به این صحنوسرا. اینجا انگار همهچیز به هم میرسد: این لحظات، این همهمه، اشکها و لبخندها.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب شاهدی از آمریکا و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | شاهدی از آمریکا |
| موضوع | خاطرات، ادبیات پایداری |