معرفی و دانلود کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی pdf + خلاصه رایگان

کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی

مقدمه‌ای بر مفاهیم و تمرین‌های شفقت محور

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی

کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی نوشته پل گیلبرت و ترجمه پروانه محمدخانی و مریم قهرمانی، اثری است که مفهوم شفقت را از سطح یک توصیه‌ی اخلاقی فراتر می‌برد و آن را به موضوعی مرتبط با کارکرد مغز، هیجان و خودانتقادی تبدیل می‌کند. این کتاب نشان می‌دهد چرا بسیاری از رنج‌های درونی، از اضطراب و شرم تا خشم و نشخوار فکری، فقط به انتخاب آگاهانه‌ی ما مربوط نیستند و چگونه می‌توان ذهن را به‌سوی مهربانی و تعادل بیشتر آموزش داد. این کتاب را انتشارات پرکاس منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی

کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی نوشته پل گیلبرت مقدمه‌ای فشرده و روشن بر ایده‌های شفقت‌محور است؛ ایده‌هایی که می‌کوشند رابطه‌ی انسان با رنج، هیجان‌های دشوار و خودانتقادی را از زاویه‌ی کارکرد مغز توضیح دهند. نویسنده از همان آغاز، شفقت را نه یک احساس مبهم بلکه مهارتی قابل‌پرورش معرفی می‌کند. در این نگاه، اضطراب، خشم، شرم یا احساس گناه فقط واکنش‌های شخصی و جداافتاده نیستند، بلکه به نظام‌های قدیمی‌تر مغز، تجربه‌های زیسته و شیوه‌های یادگیری هیجانی پیوند دارند. همین نکته، فضای کتاب را از نصیحت‌گویی دور می‌کند و آن را به متنی تبدیل می‌کند که می‌خواهد ابتدا منشأ آشفتگی را توضیح دهد و بعد امکان تغییر را نشان دهد.
کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی در دو بخش اصلی تنظیم شده است. بخش اول به مدل و اصول پایه می‌پردازد و فصل‌هایی مانند کنار آمدن با مغزهای پیچیده‌مان، درک انگیزه‌ها و هیجان‌ها، اهمیت تفکر، یادگیری هیجانی و خاطرات بدنی، مشکلات مربوط به راهبردهای محافظت و امنیت و مدل سه حلقه‌ای را دربر می‌گیرد. در این بخش، پل گیلبرت توضیح می‌دهد که ذهن انسان زیر نفوذ سه نظام هیجانی مهم عمل می‌کند: نظام تهدید و محافظت، نظام سائق و جست‌وجوی منبع، و نظام تسکین و رضایت. بخش دوم به تمرین‌ها اختصاص دارد و موضوع‌هایی مانند حضور ذهن، تنفس ریتم‌دار آرامش‌بخش، بررسی بدن، تصویرسازی شفقت‌آمیز، خلق مکان امن، کار با خاطره، تمرکز بر خود شفیق و تبدیل انتقاد از خود به اصلاح شفقت‌آمیز را پیش می‌کشد. در نتیجه، این کتاب فقط به تعریف مفاهیم بسنده نمی‌کند و نشان می‌دهد شفقت چگونه می‌تواند در توجه، فکر، احساس و رفتار جا باز کند.

خلاصه کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی

کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی از این پرسش شروع می‌کند که چرا انسان با وجود میل به آرامش، بارها درگیر اضطراب، خشم، شرم و خودسرزنشی می‌شود. پاسخ کتاب در توضیح ساختار ذهن و مغز است: بخشی از واکنش‌های ما حاصل نظام‌های قدیمی دفاعی و هیجانی‌اند و به همین دلیل همیشه تحت کنترل مستقیم ما نیستند. پل گیلبرت سپس نشان می‌دهد که شناخت این فرایندها می‌تواند راه را برای برخوردی کم‌خشونت‌تر با خود باز کند. کتاب در ادامه، از حضور ذهن، توجه آگاهانه، تصویرسازی، تنفس و پرورش خود شفیق حرف می‌زند تا ذهن از حالت تهدیدمحور فاصله بگیرد و به‌تدریج ظرفیت بیشتری برای آرامش، مهربانی و تنظیم هیجان پیدا کند.

چرا باید کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب پیوند میان شفقت، کارکرد مغز و هیجان‌های دشوار را به‌صورت مشخص توضیح می‌دهد.
  • خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند منشأ خودانتقادی، شرم، اضطراب و خشم را دقیق‌تر درک کند.
  • این اثر نشان می‌دهد چرا بسیاری از واکنش‌های هیجانی، فقط نتیجه‌ی ضعف شخصی یا بی‌ارادگی نیستند.
  • کتاب میان سه نظام مهم هیجانی، یعنی تهدید، سائق و تسکین، تمایز می‌گذارد و فهم رفتارهای روزمره را آسان‌تر می‌کند.
  • بخش تمرین‌ها کمک می‌کند مفاهیمی مثل حضور ذهن، تنفس آرام‌ساز و تصویرسازی شفقت‌آمیز از حالت نظری خارج شوند.
  • خواندن این کتاب برای کسانی مناسب است که می‌خواهند رابطه‌ی کم‌تنش‌تری با ذهن و احساسات خود بسازند.

خواندن کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• کسانی که با خودانتقادی، شرم یا احساس ناکافی‌بودن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند درباره‌ی ارتباط مغز، هیجان و رنج روانی بیشتر بدانند.
  • مخاطبانی که به تمرین‌های مرتبط با حضور ذهن، آرام‌سازی و توجه آگاهانه علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند درک روشن‌تری از خشم، اضطراب، گناه و نشخوار فکری به دست آورند.
  • درمانگران، دانشجویان و علاقه‌مندان به رویکردهای شفقت‌محور که به‌دنبال یک مقدمه‌ی آموزشی هستند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۲ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب آموزش ذهن برای شفقت ورزی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابآموزش ذهن برای شفقت ورزی
عنوان دیگرمقدمه‌ای بر مفاهیم و تمرین‌های شفقت محور
موضوعموفقیت و خودیاری، روان‌شناسی عمومی
نویسندهپل گیلبرت
مترجمپروانه محمدخانی، مریم قهرمانی
انتشاراتانتشارات پرکاس
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۲/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.