کتاب هیولایی که با او دوست شدم
راهکارهای مدیریت استرس
معرفی کتاب هیولایی که با او دوست شدم
کتاب هیولایی که با او دوست شدم نوشتهی فاطمه رشیدی مجموعهای از تمرینها و روایتها درباره مدیریت استرس در زندگی نوجوانان است. انتشارات الماس قرمز آن را منتشر کرده است. نویسنده با ترکیب توضیحهای کوتاه، مثالهای روزمره و تمرینهای مرحلهبهمرحله تلاش کرده است مفهوم استرس، ریشههای آن و شیوههای کنارآمدن با این احساس را توضیح دهد. ساختار کتاب بر پایه ۲۰ روز تمرین طراحی شده که هر روز به یک جنبه از استرس و هیجان میپردازد و در پایان نیز روایتی شخصی از تجربه استرس در «جنگ دوازده روزه» آمده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هیولایی که با او دوست شدم
کتاب هیولایی که با او دوست شدم با محوریت تجربههای فاطمه رشیدی در کار با نوجوانان و زیستن در کنار آنها نوشته شده است و استرس را مثل یک «غول» آشنا وارد زندگی روزمره میکند. نویسنده در مقدمه ابتدا با والدین و مشاوران صحبت میکند و از نقش باورهای والد و فرزند در مدیریت استرس میگوید و بعد در بخشی جداگانه رو به نوجوان میایستد و استرس را به مهمانی تشبیه میکند که از در و پنجره و دودکش وارد میشود و باید یاد گرفت چگونه او را به منبع انرژی تبدیل کرد. در ادامه کتاب هیولایی که با او دوست شدم به شکل یک بسته آموزشی ۲۰ روزه تنظیم شده است. هر «روز» یک موضوع مشخص دارد؛ از «خانم مدیر باش» و «شناخت تیپ شخصیتی» تا «برنامه غذایی مناسب»، «اهمالکار خلاق باش»، «مدیریت روحیه کمالگرایی»، «استفاده از قدرت تشبیه»، «مدیریت افکار»، «مدیریت فکر کردن به گذشته و آینده»، «تأمین نیاز به امنیت»، «داشتن نظم احساسی»، «پرورش خلاقیت»، «پرورش روحیه شوخطبعی»، «استفاده استراتژیک از گوشی موبایل»، «روی تمرکز متمرکز شو»، «نوشتن برنامهریزی» و «منطقی بودن اهداف». در هر بخش کتاب هیولایی که با او دوست شدم ابتدا توضیحی کوتاه درباره موضوع داده شده بعد مثالهایی از مدرسه، خانواده، امتحان، انتخاب رشته و روابط روزمره نوجوانان آمده و در پایان تمرینی مشخص برای همان روز پیشنهاد شده است؛ از نوشتن افکار منفی و بازنویسی آنها تا طراحی برنامه غذایی، تمرینهای توجه به حواس پنجگانه، تنفس آگاهانه، بازی اختراعکردن، محدودکردن استفاده از گوشی و نوشتن اهداف کوتاهمدت. در انتهای کتاب هیولایی که با او دوست شدم نیز روایتی بلند از «جنگ دوازده روزه» و تجربه نویسنده از استرس، ناامنی، کوچ موقت از تهران و پیوند این تجربه با موضوع امنیت و توکل آورده شده است.
خلاصه داستان هیولایی که با او دوست شدم
کتاب هیولایی که با او دوست شدم استرس را احساسی اجتنابناپذیر میداند که میتواند هم به شکست منجر شود هم به رشد. نویسنده با زبان مستقیم برای نوجوان توضیح میدهد که استرس از باورها، تیپ مغزی، سبک زندگی، تغذیه، کمالگرایی، اهمالکاری، نوع فکرکردن به گذشته و آینده و احساس امنیت تأثیر میگیرد. در ۲۰ روز متوالی، خواننده با مفاهیمی مثل «مدیر احساسات بودن»، شناخت تیپهای مغزی محتاط، سرسخت و حساس، توجه به ویتامینها و امگا ۳، تشبیه استرس، بازنویسی افکار، فعالکردن حواس پنجگانه، توکل، نوشتن جملات آرامبخش، نظم احساسی، خلاقیت، شوخطبعی، تنظیم استفاده از گوشی، تمرینهای بدنی و ذهنی برای آرامسازی، تمرکز، برنامهریزی و تنظیم اهداف آشنا میشود. در پایان، روایتی شخصی از روزهای حمله و ناامنی شهری نشان میدهد که مفاهیم کتاب در موقعیتهای واقعی چگونه معنا پیدا میکند.
چرا باید کتاب هیولایی که با او دوست شدم را بخوانیم؟
این کتاب استرس را از حالت یک مفهوم مبهم به مجموعهای از احساسها، فکرها و عادتهای قابل مشاهده تبدیل کرده است. خواننده با مثالهای نزدیک به زندگی مدرسهای و خانوادگی میتواند استرس خود را بهتر بشناسد، آن را نامگذاری کند و در قالب تمرینهای روزانه روی تغذیه، افکار، احساسات، برنامهریزی و سبک استفاده از گوشی کار کند و بهتدریج احساس کنترل بیشتری تجربه کند.
خواندن این کتاب به نوجوانانی پیشنهاد میشود که با استرس امتحان، انتخاب رشته، روابط خانوادگی یا آینده درگیر هستند. همچنین به والدین و مشاورانی پیشنهاد میشود که بهدنبال درک زبانی هستند که از خلال آن بتوانند با نوجوان درباره استرس، احساس امنیت، نظم احساسی و برنامهریزی گفتوگو کنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب هیولایی که با او دوست شدم و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | هیولایی که با او دوست شدم |
| عنوان دیگر | راهکارهای مدیریت استرس |