کتاب آنجا
معرفی کتاب آنجا
کتاب آنجا، نوشته تیمور آقامحمدی، رمانی است دربارهی سفری ناآرام که خاطره، بحران و سرنوشت را به هم پیوند میزند. راوی پس از رخدادی تکاندهنده، میخواهد روایتش را از ماجرایی بنویسد که زندگی شخصیاش و نظم جهان را دگرگون کرده است. کتاب آنجا فقط قصهی جابهجایی در جغرافیا نیست و از تهران تا روسیه و از آشناییهای گذرا تا پیوندهایی پیشبینیناپذیر پیش میرود و از ایران، خانواده و معنای ایستادن در یک سوی تاریخ حرف میزند. انتشارات سوره مهر در سال ۱۴۰۳ این کتاب را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آنجا اثر تیمور آقامحمدی
کتاب آنجا، نوشتهی تیمور آقامحمدی، با صدای راویای آغاز میشود که احساس میکند فرصت زیادی برای گفتن ندارد. او میخواهد پیش از آنکه حذف شود یا از میان برود، روایت شخصیاش را از هفتهای ثبت کند که به گفتهی خودش جهان را دوپاره کرده است. این موقعیت از همان ابتدا به رمان حالتی پرتنش میدهد؛ روایتی که هم اعترافگونه است، هم سفرنامهوار هم درگیر پرسشهای بزرگتری دربارهی ایران، نسبت آدمها با تاریخ و معنای حقیقت در زمانهای پر از اطلاعات ناقص.
راویْ مردی ایرانی به نام آراز است که هم اهل نوشتن است، هم اهل سفر و هم درگیر گذشتهی خانوادگیاش. او در روسیه، میان معامله، جابهجایی، پلتفرمهای مجازی و برخورد با آدمهای ناشناس، ناگهان وارد مسیری میشود که دیگر فقط به زندگی خودش مربوط نیست. تیمور آقامحمدی فضای شهری ولادیوستوک، ایستگاهها، کافهها، ساحل، قطار و آپارتمانهای موقت را با جزئیاتی زنده کنار خاطرات تهران، لالهزار، خانواده و میراث پدری قرار میدهد. کتاب مدام بین اکنون و گذشته رفتوآمد میکند و از خلال این رفتوآمد، تصویری از هویت، دوری، داغ و تعلق میسازد.
حضور فناوریای مثل ویمور شکل تازهای از شهرت، نظارت، تولید محتوا و زندگی مجازی را وارد داستان میکند و در کنار آن، روابط انسانی هنوز با دلتنگی، سوءظن، خاطره و نیاز به همدلی پیش میروند. رمان آنجا از یک سو حالوهوای تعلیق و ناامنی دارد و از سوی دیگر، بار عاطفی پررنگی را از مسیر یادآوری پدر، مادر، خواهر و گذشتهی خانوادگی حمل میکند. همین ترکیب باعث شده این اثر هم داستانی دربارهی یک ماجرای غیرعادی باشد هم تأملی دربارهی اینکه آدم در لحظههای بحرانی، خودش و ریشههایش را چگونه میشناسد.
خلاصه داستان آنجا
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
آراز خسرونژاد روزنامهنگار و تاجری ایرانی که میان سفر، نوشتن و دادوستد در رفتوآمد است، پس از معاملهای در روسیه راهی ولادیوستوک میشود؛ شهری دورافتاده که قرار است فقط یکی از توقفهای سفرش باشد، اما گمشدن پول و مدارک، برخورد با آدمهای ناشناس و آشنایی با یک زن و یک مرد ژاپنی، او را وارد زنجیرهای از اتفاقات میکند که خیلی زود از یک دردسر شخصی فراتر میرود.
در کنار این خط روایی، آراز مدام به گذشته برمیگردد؛ به خانواده، پدر، لالهزار و ایران. رمان از خلال این دو مسیر، هم یک بحران را روایت میکند هم نشان میدهد چگونه زندگی یک نفر ناگهان به مسئلهای بزرگتر گره میخورد.
چرا باید کتاب آنجا را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب آنجا را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب سفر، بحران و خاطره را در یک مسیر روایی به هم پیوند میدهد.
- رمان تصویری پرجزئیات از ولادیوستوک، جابهجایی در روسیه و زیستن در فضاهای موقت ارائه میدهد.
- خواننده با شخصیتی همراه میشود که هم درگیر مسئلههای روزمره است هم مدام گذشته و ریشههایش را مرور میکند.
- این کتاب نسبت فناوری، شهرت مجازی، نظارت و حقیقت را بررسی میکند.
- بخشهای مربوط به خانواده و لالهزار لایهای عاطفی و تاریخی به داستان میدهند.
- این اثر برای کسانی که به داستانهای پرتعلیق و شخصیتمحور علاقه دارند، مناسب است.
خواندن کتاب آنجا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب آنجا به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای معمایی و پرتعلیق که در سفر و جابهجایی شکل میگیرند.
- خوانندگانی که به داستانهای شخصیتمحور با راوی درگیرِ خاطره، فقدان و هویت علاقه دارند.
- مخاطبانی که از داستانهایی با پسزمینهی فناوری، رسانه و زندگی مجازی لذت میبرند.
- علاقهمندان به رمانهایی که ایران را در نسبت با جهان، مهاجرت، سفر و تاریخ معاصر تصویر میکنند.
درباره تیمور آقامحمدی
تیمور آقامحمدی، متولد ۱۳۶۱ در تبریز، شاعر، داستاننویس و پژوهشگر ادبی است. او دانشآموختهی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی است و آثاری در حوزهی شعر، داستان و پژوهش منتشر کرده است. از آثار او میتوان به کتاب مرا با دریاهای مرده کاری نیست دربارهی شعر و زندگی هوشنگ ایرانی (نشر ثالث، ۱۳۹۰)، مجموعه شعر هرگز به جنگ سیگار تعارف نکن (نشر ثالث، ۱۳۹۲) و مجموعه داستان مادربزرگِ پیام مُرده (شهرستان ادب، ۱۳۹۴) اشاره کرد. رمان تو خواب میکائیل هستی نیز از دیگر آثار اوست که جایگاه آقامحمدی را در عرصهی داستاننویسی معاصر تثبیت کرده است.
بخشی از کتاب آنجا
«سالها بعد از پایان جنگ روسیه با اروپا و آرامشدن اوضاع، سر از روسیه درآوردم و ماجراهای عجیبی برایم پیش آمد که فکرش را هم نمیکردم روزی بر سر راهم قرار بگیرند؛ یعنی آن روزها در نقطهای نبودم که چنین اتفاقاتی را انتظار بکشم یا حتی قادر باشم بخش کوچکی از آن را هم پیشبینی کنم. شده بودم آهنربایی که هر جا میرفتم آدمهایی که دنبال دردسر بودند جذبم میشدند. دورشدن از آنها تقریباً بیفایده بود، چند ساعت بعد پیدایم میکردند و میآمدند سروقتم، اینبار مصممتر از قبل. چه میدانستم سرنوشت دارد کار خودش را میکند، چه بخواهم و چه از آن فرار کنم!»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب آنجا و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | آنجا |
| موضوع | رمان، داستان ایرانی |