معرفی و دانلود کتاب والدین سمی pdf + خلاصه رایگان

کتاب والدین سمی

بررسی رفتارهای نادرست والدین و بازپس گیری زندگی خود

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب والدین سمی

کتاب والدین سمی نوشته‌ی سوزان فوروارد و کریگ باک با ترجمه‌ی امیرعلی فتح‌الهی تصویری روشن از تأثیر رفتارهای آسیب‌زننده‌ی والدین بر زندگی فرزندان در بزرگ‌سالی ارائه می‌دهد. انتشارات نیک فرجام آن را منتشر کرده است. این کتاب به موضوعاتی مانند خانواده‌های نابسامان، وابستگی متقابل، والدین بدرفتار و پیامدهای عاطفی و رفتاری آن‌ها می‌پردازد و نشان می‌دهد چگونه الگوهای دوران کودکی می‌توانند روابط عاطفی، شغلی و احساس ارزشمندی فرد را در آینده شکل دهند. نویسندگان در کنار توضیح انواع والدین سمی، بر فرایند بازپس‌گیری زندگی و ساختن هویتی مستقل نیز تمرکز کرده‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب والدین سمی

کتاب والدین سمی با تکیه‌بر تجربه‌ی بالینی سوزان فوروارد به‌عنوان درمانگر، به بررسی این مسئله پرداخته است که چگونه رفتارهای نادرست والدین می‌تواند مانند «سم» در تمام لایه‌های عاطفی و ذهنی فرزندان نفوذ کند و تا بزرگ‌سالی ادامه یابد. نویسنده با روایت پرونده‌های درمانی متعدد، نشان داده است بسیاری از بزرگ‌سالان که با خشم، اضطراب، احساس بی‌ارزشی، روابط عاطفی آشفته یا هم‌وابستگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، ریشه‌ی مشکلات خود را در الگوهای مخرب خانوادگی نمی‌بینند و نوعی «نقطه‌ی کور عاطفی» نسبت به والدین دارند. در کتاب والدین سمی ساختار اثر در دو بخش اصلی شکل گرفته است: در بخش اول، انواع والدین آسیب‌زننده معرفی شده‌اند؛ از والدین خداگونه و کنترل‌گر تا والدین بی‌کفایت، افسرده، معتاد، بدرفتار یا سوءاستفاده‌گر. نویسنده نشان داده است که این والدین چگونه با تحقیر، تنبیه بدنی، ایجاد احساس گناه، بی‌توجهی عاطفی یا سوءاستفاده‌ی جنسی، عزت‌نفس و استقلال فرزندان را تخریب می‌کنند. در همین بخش، پرسشنامه‌هایی برای سنجش رابطه با والدین در کودکی و بزرگ‌سالی آمده تا خواننده بتواند الگوهای پنهان را شناسایی کند. در ادامه‌ی کتاب والدین سمی بخش دوم به «بازپس‌گیری زندگی» اختصاص یافته است. این بخش بر روان‌درمانی کوتاه‌مدت متمرکز است و توضیح داده است که صرف تغییر رفتارهای فعلی کافی نیست و لازم است منبع زخم‌ها در گذشته شناخته شود. نویسنده گام‌به‌گام از شناسایی الگوهای سمی، مقابله با انکار، درک نقش هم‌وابستگی، تا مقابله‌ی عاطفی با والدین (حتی پس از مرگ آن‌ها) و بازسازی عزت‌نفس را دنبال کرده است تا نشان دهد چگونه می‌توان از تأثیر مداوم والدین سمی فاصله گرفت.

خلاصه کتاب والدین سمی

کتاب والدین سمی ابتدا نشان می‌دهد بسیاری از مشکلات عاطفی و رفتاری بزرگ‌سالان، از خشم‌های ناگهانی و روابط پرتنش تا احساس بی‌ارزشی و هم‌وابستگی، ریشه در تجربه‌های کودکی با والدینی دارد که تحقیر می‌کنند، کتک می‌زنند، بیش‌ازحد کنترل می‌کنند، احساس گناه ایجاد می‌کنند یا از نظر عاطفی غایب‌اند. نویسنده با مثال‌هایی مانند گوردون، سندی، لوئیز، لس و ملانی توضیح داده است که چگونه کودکان برای حفظ تصویر «والدین خوب» تقصیر را به خود نسبت می‌دهند، واقعیت را انکار می‌کنند یا برای رفتار والدین دلیل‌تراشی می‌کنند. در ادامه کتاب والدین سمی، خواننده با مفاهیمی مانند والدین خداگونه، والدین بی‌کفایت، دزدیدن کودکی، هم‌وابستگی و نقش‌های معکوس در خانواده آشنا می‌شود. سپس مسیر تغییر ترسیم شده است: دیدن واقعیت گذشته بدون خودسرزنشی، شناسایی الگوهای تکرارشونده در روابط فعلی، کنارگذاشتن امید واهی به تغییر جادویی والدین، و حرکت به‌سوی استقلال عاطفی و بازسازی عزت‌نفس. پیام اصلی اثر این است که فرد مسئول آنچه در کودکی بر او گذشته نیست اما مسئول رهایی امروز خود هست.

چرا باید کتاب والدین سمی را بخوانیم؟

کتاب والدین سمی کمک می‌کند پیوند میان تجربه‌های کودکی و مشکلات عاطفی و ارتباطی امروز دیده شود. خواننده با مثال‌های عینی و پرسشنامه‌ها می‌تواند الگوهای پنهان رابطه با والدین را شناسایی کند، مفهوم هم‌وابستگی را بهتر بفهمد و با گام‌هایی عملی برای کاهش نفوذ والدین سمی و بازسازی عزت‌نفس آشنا شود.

خواندن کتاب والدین سمی به کسانی پیشنهاد می‌شود که در روابط عاطفی و خانوادگی خود الگوهای تکراری آزاردهنده دارند، احساس گناه و بی‌ارزشی مزمن را تجربه می‌کنند، با والدین کنترل‌گر یا عاطفاً سرد بزرگ شده‌اند یا درگیر هم‌وابستگی و ناتوانی در مرزبندی عاطفی هستند. «البته پدرم مرا کتک می‌زد اما فقط به این دلیل بود که از راه راست منحرف نشوم. نمی‌دانم کتک زدن پدرم در گذشته چه ارتباطی با مشکلات زناشویی‌ام دارد.» گوردون جراح ارتوپد موفق ۳۸ ساله هنگامی که همسرش بعد از ۶ سال او را ترک کرد به ملاقات من آمد. او برای برگرداندن همسرش تلاش زیادی کرده بود اما همسرش به او گفته بود که تا زمانی که فکری برای خلق‌وخوی غیرقابل‌کنترل خود نکند به خانه برنمی‌گردد. همسرش از پرخاشگری‌های ناگهانی و انتقادهای بی‌امان او خسته شده بود. گوردون می‌دانست که عیب‌جو و بدخلق است اما باز هم باور نمی‌کرد که همسرش به این دلیل او را ترک کرده باشد. از گوردون خواستم تا کمی در مورد خودش با من صحبت کند و برای راهنمایی بیشتر سؤالاتی از او می‌پرسیدم. وقتی در مورد والدینش سؤال کردم لبخند زد و تصویری درخشان از والدینش مخصوصاً پدرش که یک متخصص قلب و عروق سرشناس بود ترسیم کرد: «اگر به خاطر پدرم نبود من دکتر نمی‌شدم. او بهترین پدر دنیا است. تمام بیمارانش او را یک فرشته می‌دانند.» درحالی‌که گوردون پدرش را توصیف می‌کرد و سعی داشت پدرش را فوق‌العاده نشان دهد متوجه شدم که در حین صحبت دست‌هایش به هم قفل می‌شد و مثل استادان دانشگاه روی میز حرکت می‌داد. به نظر می‌رسید که این حالت را از پدرش تقلید می‌کرد. هنگامی که گوردون درباره کتک زدن پدرش صحبت می‌کرد احساس صدایش کمی تغییر کرد. مشخص شد که پدرش اغلب او را با کمربند تنبیه می‌کرد و علت تنبیه شدنش نمرات پایین، مخالفت کردن يا فراموش کردن انجام یک کار بود. گوردون می‌گفت: «مشکلی پیش نمی‌آمد و فقط به این دلیل این کار را می‌کرد تا تربیتم کند.» اما وقتی از او پرسیدم آیا از پدرش می‌ترسیده است، سکوت و اشک‌هایش پاسخ را روشن کرد.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب والدین سمی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابوالدین سمی
عنوان دیگربررسی رفتارهای نادرست والدین و بازپس گیری زندگی خود
موضوعروان‌شناسی کودک و نوجوان، روان‌شناسی عمومی
نویسندهسوزان فوروارد ، کریگ باک
مترجمامیرعلی فتح الهی
انتشاراتانتشارات نیک فرجام
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۲/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.