کتاب منشور حقوق شهروندی جمهوری اسلامی ایران
۳٫۴
(۸۵)
خواندن نظراتمعرفی کتاب منشور حقوق شهروندی جمهوری اسلامی ایران
به طور کلی حقوق شهروندی را میتوان مجموعه قواعد حاکم بر روابط اشخاص در جامعهی شهری تعریف نمود. حقوق شهروندی از حقوق ذاتی و فطری انسانها است. این حقوق غیر قابل انتقال و تجزیهناپذیر است، به این صورت که عناصر آن لازم و ملزوم یکدیگرند. انواع حقوق شهروندی در دستههای مدنی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جای میگیرند مانند حق انتخاب کردن و انتخاب شدن و حق مشارکت در پروژههای اجتماعی و اقتصادی برای پیشرفت جامعه.
«متن کامل منشور حقوق شهروندی جمهوری اسلامی ایران» برگرفته از پایگاه اطلاعرسانی دولت است که در بخشی از مقدمه آن چنین میخوانید:
این منشور با هدف استیفا و ارتقای حقوق شهروندی و بهمنظور تدوین «برنامه و خطمشی دولت»، موضوع اصل ۱۳۴ قانون اساسی، تنظیم شده و شامل مجموعهای از حقوق شهروندی است که یا در منابع نظام حقوقی ایران شناساییشدهاند و یا دولت برای شناسایی، ایجاد، تحقق و اجرای آنها از طریق اصلاح و توسعه نظام حقوقی و تدوین و پیگیری تصویب لوایح قانونی یا هرگونه تدبیر یا اقدام قانونی لازم تلاش جدی و فراگیر خود را معمول خواهد داشت. برای دستیابی به این هدف، همکاری سایر قوا و نهادها و مشارکت مردم، تشکلها، اتحادیههای صنفی، سازمانهای مردمنهاد و بخش خصوصی ضروری است.
در بند «جیم» این منشور با نام «حق آزادی اندیشه و بیان»، در مادههای ۲۵ تا ۲۷ آمدهاست:
ماده ۲۵- شهروندان از حق آزادی اندیشه برخوردارند. تفتیش عقاید ممنوع است و هیچکس را نمیتوان بهصرف داشتن عقیدهای مورد تعرض و مؤاخذه قرارداد.
ماده ۲۶- هر شهروندی از حق آزادی بیان برخوردار است. این حق باید در چارچوب حدود مقرر در قانون اعمال شود. شهروندان حق دارند نظرات و اطلاعات راجع به موضوعات مختلف را با استفاده از وسایل ارتباطی، آزادانه جستجو، دریافت و منتشر کنند. دولت باید آزادی بیان را بهطور خاص در عرصههای ارتباطات گروهی و اجتماعی و فضای مجازی ازجمله روزنامه، مجله، کتاب، سینما، رادیو، تلویزیون و شبکههای اجتماعی و مانند اینها طبق قوانین تضمین کند.
ماده ۲۷- شهروندان حق دارند اندیشه، خلاقیت و احساسِ خود را از طرق مختلف آفرینش فکری، ادبی و هنری با رعایت قوانین و حقوق دیگران بیان کنند.
گفتوگوی اختصاصی با مجتبی شکوری
مجتبی شکوری
سم شناسی کازارت و دول: علم پایه سموم، ویرایش نهم (زبان اصلی)دعای ابوحمزه ثمالیمهدی سماواتی
دعای سحر (سید قاسم موسوی قهار)سید قاسم موسوی قهار
دعای سحرعباس صالحی
دعای افتتاحشیخ حسین الاکرف
دعای مجیرمهدی سماواتی
متن کامل قرآن کریمناصر مکارم شیرازی
رادیو رو طاقچه؛ کتابها حرف میزنندمرضیه صادقی
رادیو رو طاقچه؛ کتابها میخندندمرضیه صادقی
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
حجم
۳۳٫۲ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۴۳ صفحه
حجم
۳۳٫۲ کیلوبایت
تعداد صفحهها
۴۳ صفحه
قیمت:
رایگان
نظرات کاربران
در ایران باید در دسته کتاب های تخیلی رده بندی شود. 😌چون با اینکه اینجا همه با هم برابرند ولی بعضی ها برابرترند پس حقوق شهروندی=کشک (خصوصأ برای بانوان محترم)
به نظرم این کتاب رو نخونید. حداقل کمتر میسوزید
هرچند اینجا ایرانه ولی هرکسی باید حداقل 2بار این کتابو بخونه تا از حق و حقوق داشته و نداشتش آگاه بشه
اینکه همه ( مخصوصا خود دولتمردان)به حقوق شهروندی احترام بزارن خیلی خوبه انصافا هم این کتاب حرف بدی نمیزنه اما! مشکل اینجاست که خود دولت بزرگترین نقص کننده این قانونه! فقط کافیه یه نگاه به ماده ۱۹ و۲۴بکنید!؟ شفافیت، عدالت، کارآمدی
هرفردی وظیفه داره مطالعه بکنه و به حقوق و وظایف خودش آگاه باشه
بلاخره آمد. دست طاقچه درد نکند که پیشتاز شده 🙏
حق شهروندی یه قانونه برای دولت ولی دولت قانون رو نمیدونه فقط میسازه
ماده ۴۵ - فعالیت های مدنی در حوزه های حقوق شهروندی حق هر شهروند است. سازمان هاب مردم نهاد باید حق دسترسب به اطلاعات و دادگاه صالح را برای دادخواهی در مورد نقض حقوق شهروندی داشته باشند.
فقط ماده ۳۳
این منشور رو همه باید بخونن حقوق شهروندی رو گفته البته که راه در رویی به عنوان قانون وجود داره بند ۳۳ در مورد دسترسی به فضای مجازیه