کتاب از انرژی های تجدیدپذیر چه می دانیم؟
معرفی کتاب از انرژی های تجدیدپذیر چه می دانیم؟
کتاب از انرژی های تجدیدپذیر چه می دانیم؟ نوشته محمدحمید ذوالفقاری فرد با هدف معرفی جامع انواع انرژیهای پاک و نوین تدوین شده است. موسسه فرهنگی انتشاراتی اولینها این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر به سراغ منابع مختلف انرژی مانند خورشید، باد، زیستتوده، زمینگرمایی و هیدروژن رفته و آنها را از منظر علمی، فنی و کاربردی توضیح داده است. ساختار کتاب بر پایهی فصلهای موضوعی تنظیم شده و از مقدمهای دربارهی بحران انرژی و محیطزیست آغاز میشود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب از انرژی های تجدیدپذیر چه می دانیم؟
کتاب از انرژیهای تجدیدپذیر چه میدانیم؟ با یک مقدمهی مفصل آغاز میشود که محمدحمید ذوالفقاری فرد در آن رابطهی توسعهی فناوری، مصرف سوختهای فسیلی، آلودگی محیطزیست و تغییرات آبوهوایی را توضیح داده است. نویسنده در همان ابتدا اثر گلخانهای، تهدیدهای ناشی از افزایش دمای زمین و محدودبودن منابع فسیلی را شرح داده و سپس ضرورت گذار به انرژیهای نو و نقش برنامههای جهانی توسعهی پایدار را مطرح کرده است.
کتاب از انرژیهای تجدیدپذیر چه میدانیم؟ پنج فصل اصلی دارد. فصل اول به انرژی خورشیدی اختصاص دارد و از ماهیت فیزیکی خورشید و واکنشهای هستهای آن تا تاریخچهی استفاده از نور خورشید، انواع کلکتورهای تخت و متمرکزکننده، آبگرمکنها، ساختمانهای خورشیدی، آبشیرینکنها، خشککنها، اجاقها، کورهها، استخرها و پمپهای حرارتی خورشیدی را پوشش داده است. سپس نیروگاههای حرارتی برقی خورشیدی و سیستمهای فتوولتائیک با جزئیات فنی، اجزا، راندمان و کاربردها معرفی شدهاند.
در فصلهای بعدی کتاب از انرژیهای تجدیدپذیر چه می دانیم؟ بهترتیب انرژی زیستتوده و بیوگاز، انرژی باد و توربینهای بادی، انرژی زمینگرمایی و نمونههای کشوری مانند ایسلند و در نهایت انرژی هیدروژن و پیل سوختی بررسی شده است. در هر فصل تاریخچه، منابع، فناوریهای اصلی، مزایا و محدودیتها، وضعیت جهان و ایران و نمونههایی از طرحها و نیروگاهها توضیح داده شده است. نویسنده در پایان هر بخش به جمعبندی و طرح چشمانداز آیندهی آن نوع انرژی پرداخته است.
خلاصه کتاب از انرژی های تجدیدپذیر چه می دانیم؟
کتاب از انرژیهای تجدیدپذیر چه میدانیم؟ اثری از محمدحمید ذوالفقاری فرد، ابتدا مسئلهی اصلی را روشن میکند: توسعهی شتابان، مصرف گستردهی سوختهای فسیلی و پیامدهایی مانند آلودگی، تغییرات آبوهوایی و تهدید امنیت غذایی. سپس نشان داده شده که کاهش انتشار گازهای گلخانهای و حرکت بهسوی منابع پاک، تنها یک انتخاب نیست بلکه ضرورتی برای پایداری اقتصادی و زیستمحیطی است.
نویسنده در ادامه هر یک از منابع تجدیدپذیر را بهعنوان پاسخی به این چالش معرفی کرده است؛ از خورشید و باد تا زیستتوده، زمینگرمایی و هیدروژن. در هر مورد، سازوکار تولید انرژی، فناوریهای اصلی، نمونههای کاربردی در مقیاس خانگی و نیروگاهی و وضعیت استفاده در جهان و ایران توضیح داده شده است. این کتاب در نهایت گذار از اقتصاد وابسته به سوختهای محدود به اقتصادی متکی بر منابع پاک و تجدیدپذیر را بهعنوان مسیر محتمل آیندهی انرژی ترسیم کرده است.
چرا باید کتاب از انرژی های تجدیدپذیر چه می دانیم؟ را بخوانیم؟
کتاب از انرژیهای تجدیدپذیر چه میدانیم؟ تصویری یکپارچه از مهمترین منابع انرژی پاک ارائه کرده است؛ از مبانی فیزیکی و مفاهیم پایه تا نمونههای واقعی نیروگاهها و کاربردهای روزمره. خواننده با مطالعهی آن میتواند درکی منظم از وضعیت کنونی، چالشها و ظرفیتهای انرژیهای تجدیدپذیر در جهان و ایران به دست آورد و ارتباط میان علم، فناوری و محیطزیست را بهتر ببیند.
مطالعهی کتاب از انرژیهای تجدیدپذیر چه میدانیم؟ به دانشآموزان و دانشجویان رشتههای فنی و محیطزیست، علاقهمندان به موضوع انرژی پاک و افرادی که در حوزهی برنامهریزی، آموزش یا ترویج مفاهیم توسعهی پایدار فعالیت میکنند، پیشنهاد میشود. برای پروژههای درسی و پژوهشهای مقدماتی نیز مناسب است.
کتابی خوش خوان و کامل بود.
ممنونم بابت نگارش این کتاب، فوق العاده بود. به خوبی و با زبان ساده انرژی های تجدیدپذیر به نگارش در آمده 😍😍
کتاب خوبیه. درباره انرژی های خورشیدی و چگونگی استفاده از این انرژی خیلی خوب توضیح داده.
عالیه من برای تحقیقم میخواستم و اطلاعات خوبی رو بهم داد
کتاب رو هم خوندم هم تدریس کردم، بسیار عالی است.
کتاب خوبیه برای من که دانش زیادی تو این حوزه نداشتم و تازه میخواستم شروع کنم خوب بود و دیدگاه کلی خوبی در مورد انرژیهای تجدیدپذیر و ویژگی هاشون بهم داد.
بسیار عالی و جامع بود. توصیه میکنم شما هم این کتاب را مطالعه کنید
کتابی فوق العاده کمحجم و سبک و مفید👌🏻👌🏻 توصیه میکنم حتماً مطالعه بشه. برای تحقیق و پژوهش های دانشجویان بسیار مفیده.
عرض تبریک دارم خدمت جناب مهندس ذوالفقاری به امید انجام کارهای بیشتر و بهتر موفق باشید برادر عزیز در سایه عنایات خاص باریتعالی
برعکس مابقی کتبی که مطالعه کردم در این زمینه محتواشون زرد بود ولی این کتاب اینطوری نبود عالی بود