کتاب برند به مثابه یک موجود زنده سید امیر غریفی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب برند به مثابه یک موجود زنده

کتاب برند به مثابه یک موجود زنده

معرفی کتاب برند به مثابه یک موجود زنده

کتاب برند به مثابه یک موجود زنده (چارچوبی نو برای فهم هویت، معنا و هوشمندی برند در عصر هم‌زیستی انسان و ماشین) نوشته سید امیر غریفی، اعتقاد دارد در دوران انسان‌-ماشینْ برند دیگر نه یک لوگو یا ابزار بازاریابی، بلکه یک سیستم زنده، یادگیرنده و معناساز است. کتاب با ترکیب مفاهیم برندسازی، روان‌شناسی شناختی، زیست‌شناسی استعاری، فرهنگ و هوش مصنوعی، می‌کوشد چارچوب جدید برای فهم برند و تعریف مجدد آن ارائه دهد. نشر دیده‌ بان قلم فرتاک این کتاب را منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب برند به مثابه یک موجود زنده

کتاب برند به مثابه یک موجود زنده اثر سید امیر غریفی با این فرضیه آغاز می‌شود که برند در عصر هوش مصنوعی، دیگر یک نشانه‌ی ثابت نیست بلکه ارگانیسمی زنده با مدلی زیستی-شناختی است. نویسنده با تکیه بر تجربیات خود در بازارهای مختلف و مواجهه با تغییرات رسانه‌ای، مفاهیمی چون اعتماد، ادراک، تجربه و تکامل را در مرکز این مدل قرار می‌دهد.

کتاب همچنین به تبیین مبانی تحول‌یافته‌ی برندینگ و تبدیل برند به یک زیست‌بوم معنا اختصاص دارد و موضوعاتی نظیر سوگیری‌های ذهنی و الگوریتمی، معماری ژنتیک و سیستم‌های چندلایه‌ی حافظه و ادراک در کنار متابولیسم و سیستم ایمنی برند را بررسی می‌کند.

سید امیر غریفی به تحلیل اکوسیستم‌های فرهنگی، اجتماعی و الگوریتمی، حکمرانی برند، آینده‌نگری هویت‌های هوشمند و ویژگی‌های برند شخصی نیز می‌پردازد. در مجموع، کتاب برند به مثابه یک موجود زنده تلاش می‌کند پدیده‌ی برندینگ را فراتر از تعاریف سنتی و در قالب یک کل زنده و تطبیق‌پذیر با فناوری‌های نوین تشریح کند.

خلاصه کتاب برند به مثابه یک موجود زنده

کتاب برند به مثابه یک موجود زنده، برند را به‌ عنوان سیستمی زنده، احساسی و هوشمند تعریف کرده که ژنتیک، حافظه، سیستم عصبی، متابولیسم، سیستم ایمنی و چرخه‌ی رشد دارد. کتاب نشان می‌دهد که در جهان الگوریتم‌محور امروز، برند دیگر صرفاً پیام یا هویت بصری نیست، بلکه سیستم معنا است؛ سیستمی که از نشانه‌ها، تجربه‌ها، روایت‌ها و تحلیل داده‌ها تغذیه می‌کند و در تعامل همزمان با انسان و ماشین تکامل می‌یابد.

غریفی توضیح داده که چرا مدل‌های کلاسیک برندینگ در برابر برندهای زنده و محیط‌های ناپایدار کافی نیستند و چگونه باید از مدل به سیستم عبور کرد. او با مفاهیمی مانند ژنوم برند، سوگیری‌های شناختی و الگوریتمی، اکوسیستم‌های فرهنگی و رسانه‌ای، حکمرانی برند، برند شخصی به‌ مثابه‌ی ارگانیسم هویتی و چرخه‌ی عشق و دلبستگی به برند، تلاش کرده چارچوبی یکپارچه برای فهم و تنظیم حیات برند در عصر هم‌زیستی انسان و هوش مصنوعی ارائه کند.

چرا باید کتاب برند به مثابه یک موجود زنده را بخوانیم؟

این کتاب برند را از سطح لوگو، پیام و کمپین به سطح حیات و سیستم می‌برد و نشان می‌دهد چگونه ادراک، تجربه، الگوریتم و فرهنگ با هم سرنوشت برند را می‌سازند. خواننده با مفاهیمی مثل ژنتیک برند، سیستم عصبی و ایمنی برند، اکوسیستم‌های الگوریتمی و حکمرانی تصمیم آشنا می‌شود و می‌تواند برند را در قالب یک موجود یادگیرنده و تکامل‌یاب تحلیل کند.

خواندن کتاب برند به مثابه یک موجود زنده را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مطالعه‌ی این اثر به مدیران برند و بازاریابی، استراتژیست‌ها و صاحبان کسب‌وکار پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب برند به مثابه یک موجود زنده

«وقتی دربارۀ برند سخن می‌گوییم اغلب ذهن‌ها هنوز در همان چارچوب‌های آشنا و کهنه‌ای حرکت می‌کند که حاصل دهه‌ها نگاه خطی و رسانه‌محور بوده است؛ چارچوب‌هایی که برند را یا یک لوگو می‌دیدند، یا یک پیام یا نهایتاً یک احساس طراحی شده در کمپین‌ها. اما قرار است طی فصل‌های آتی و با بحث مقایسه، تحلیل و بازخوانی روندهای فناوری، فرهنگ و رفتار انسانی نشان دهم که برند در دنیای امروز دیگر هیچ شباهتی به گذشته ندارد و هر کس همچنان با مدل‌های سنتی به سراغ آن برود، درست شبیه کسی است که بخواهد با نقشه‌ای قدیمی شهری جدید را که هر روز تغییر می‌کند هدایت کند. آنچه امروز با آن مواجه‌ایم جهانی است که در آن برند تنها یک نشانه یا یک هویت بصری نیست؛ بلکه شبکه‌ای زنده از معنا، تجربه، ادراک، روایت و هم‌زیستی انسان و ماشین است؛ شبکه‌ای که با هر تغییر در رفتار کاربر، هر جابه‌جایی فرهنگی، هر نوآوری الگوریتمی و هر تحول در پلتفرم‌های دیجیتال خود را بازتعریف می‌کند.

در نخستین گام برای فهم این جهان، لازم است به این واقعیت تن دهیم که برند دیگر محصول شرکت‌ها نیست، محصول رابطه‌هاست؛ رابطه‌هایی که در جریان پیوسته میان مخاطب، جامعه، الگوریتم‌ها و هوش مصنوعی شکل می‌گیرند. بارها به این نکته برمی‌خوریم که برندها امروز بیش از آنکه موجوداتی تحت کنترل باشند، موجوداتی در میدان رقابت ادراک‌ها هستند؛ رقابتی که در آن کسی برنده است که بتواند سازمان‌دهنده‌ای هوشمند برای معنا باشد، نه راوی یک‌طرفۀ آن.»

ریهام محمدی
۱۴۰۵/۰۱/۲۸

خواندن این کتاب را توصیه میکنم.

روشا محمدی
۱۴۰۵/۰۱/۲۸

خوندن این کتاب را توصیه میکنم.

علیزاده
۱۴۰۵/۰۱/۳۱

بسیار کاربردی سهولت در فهمیدن کتاب در عین پیچیدگی مطالب و جامع بودن آن، همچنین نگاهی تازه به برند این کتاب رو برای من جذاب کرده بود.

Seyed Ayad Mohammadi

نگاهی جدید و نو و بدیع به موضوع برند. کاملا توصیه میکنم

سید امیر غریفی
۱۴۰۵/۰۱/۲۸

نتیجه تجربه بالغ بر ۲۰ سال فعالیت در این حوزه است. نظرات پیشنهادی و انتقادات شما را بسیار پذیرا هستم

۱۴۰۵/۰۳/۰۸

بدیع و جدید بود و اصلا مطالبش را قبلا جایی نخوانده بودم. قطعا توصیه میکنم