کتاب چگونه با نوشتن بهبود یابیم
معرفی کتاب چگونه با نوشتن بهبود یابیم
کتاب چگونه با نوشتن بهبود یابیم (Writing as a way of healing) نوشته لوییس د. سالوو و ترجمه آزاده ضیایی و اثری است که نشر هنوز آن را در سال ۱۴۰۳ منتشر کرده است. این کتاب به بررسی نقش نوشتن در فرایند بهبود روانی و عاطفی میپردازد و باتکیهبر تجربههای شخصی نویسنده و پژوهشهای علمی نشان میدهد چگونه نوشتن میتواند ابزاری برای مواجهه با درد، سوگ، آسیبهای روانی و حتی بیماریهای جسمی باشد. نویسنده با بهرهگیری از روایتهای نویسندگان بزرگ و نمونههای واقعی تلاش کرده است راهکارهایی عملی و قابلاجرا برای استفاده از نوشتن بهعنوان ابزاری درمانگر ارائه کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چگونه با نوشتن بهبود یابیم اثر لوییس د. سالوو
کتاب چگونه با نوشتن بهبود یابیم به قلم لوییس د. سالوو، به بررسی عمیق رابطهی نوشتن و بهبود روانی پرداخته است. این کتاب ابتدا به اهمیت نوشتن در زندگی شخصی و جمعی پرداخته و سپس با آوردن مثالهایی از نویسندگان مشهور و افراد عادی نشان داده است که نوشتن چگونه میتواند بهعنوان ابزاری برای عبور از بحرانها و ترمیم زخمهای روحی عمل کند. ساختار کتاب بر پایهی ترکیب روایتهای شخصی، پژوهشهای علمی و تمرینهای عملی شکل گرفته است. نویسنده با اشاره به تجربههای خود و دانشجویانش، روندی را ترسیم کرده است که طی آن، نوشتن از یک فعالیت ساده به فرایندی درمانگر تبدیل میشود. در بخشهایی از کتاب به پژوهشهای علمی دربارهی تأثیر نوشتن بر سلامت جسمی و روانی اشاره و راهنماییهایی برای شروع نوشتن درمانگرانه ارائه شده است. این کتاب نهتنها برای نویسندگان حرفهای، بلکه برای هر فردی که بهدنبال راهی برای مواجهه با دردها و یافتن معنا در زندگی است، سودمند است. عنوان کامل این کتاب در زبان مبدأ عبارت است از Writing as a way of healing: how telling our stories transforms our lives.
خلاصه کتاب چگونه با نوشتن بهبود یابیم
کتاب بر این ایده استوار است که نوشتن میتواند ابزاری قدرتمند برای بهبود روانی و عاطفی باشد. نویسنده با روایت تجربههای شخصی و مثالهایی از زندگی نویسندگان مختلف نشان داده است که نوشتن نهتنها راهی برای بیان احساسات و افکار است، بلکه میتواند بهعنوان فرایندی برای ترمیم زخمهای روحی و یافتن معنا در زندگی عمل کند. در بخشهایی از کتاب به پژوهشهایی علمی اشاره شده است که تأثیر نوشتن دربارهی وقایع آسیبزا و احساسات مرتبط با آنها را بر سلامت جسمی و روانی افراد بررسی کردهاند. این پژوهشها نشان دادهاند که نوشتن دربارهی تجربههای دشوار، به شرط آنکه احساسات و وقایع را با جزئیات شرح دهیم و میان آنها پیوند برقرار کنیم، میتواند به کاهش استرس و بهبود عملکرد سیستم ایمنی و افزایش احساس آرامش منجر شود. نویسنده همچنین به موانعی که افراد برای نوشتن تجربه میکنند، پرداخته و راهکارهایی را برای غلبه بر این موانع ارائه کرده است. کتاب با ارائهی تمرینهایی عملی، خواننده را دعوت میکند تا نوشتن را بهعنوان ابزاری برای خودشناسی و بهبود به کار گیرد.
چرا باید کتاب چگونه با نوشتن بهبود یابیم را بخوانیم؟
کتاب چگونه با نوشتن بهبود یابیم ویژگیهای منحصربهفردی دارد که آن را از سایر آثار مشابه متمایز میکند. این کتاب با ترکیب روایتهای شخصی، پژوهشهای علمی و تمرینهای عملیْ تصویری ملموس از تأثیر نوشتن بر سلامت روان ارائه داده است. نویسنده با صداقت و شفافیت، هم از تجربههای شخصی خود و هم از تجربههای دانشجویان و نویسندگان دیگر سخن گفته و نشان داده است که نوشتن میتواند بهعنوان ابزاری برای مواجهه با درد، سوگ، ترس و آسیبهای روانی به کار رود. همچنین کتاب راهنماییهایی کاربردی برای شروع نوشتن درمانگرانه ارائه و به خواننده کمک میکند تا موانع ذهنی و عملی نوشتن را شناسایی و بر آنها غلبه کند. این اثر نهتنها برای نویسندگان، بلکه برای هر کسی که بهدنبال راهی برای بهبود حال خودش است، الهامبخش و مفید است.
این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که با سوگ، فقدان، آسیبهای روانی یا بحرانهای عاطفی دستوپنجه نرم میکنند یا بهدنبال راهی برای خودشناسی و بهبود حال خود هستند. همچنین این کتاب به دوستداران نوشتن و کسانی که میخواهند نوشتن را بهعنوان ابزاری برای رشد فردی و سلامت روان به کار بگیرند، توصیه میشود.
درباره لوییس د. سالوو
لوییس د. سالوو (Louise A. DeSalvo) متولد ۲۷ سپتامبر ۱۹۴۲، در ۳۱ اکتبر ۲۰۱۸ میلادی درگذشت. او نویسنده، ویراستار، پژوهشگر و استاد دانشگاه برجستهی آمریکایی بود که زندگی و آثارش پیوندی عمیق با ایالت نیوجرسی و فرهنگ ایتالیایی - آمریکایی داشت. این نویسنده که با نام اصلی لوئیس آنیتا شاکتانو در جرسیسیتی متولد شد، مدارج علمی خود را در دانشگاه راتگرز و دانشگاه نیویورک در رشتهی انگلیسی سپری کرد و در طول دوران حرفهای خود بیش از ۱۷ کتاب به رشتهی تحریر درآورد. لوییس د سالوو بهعنوان یکی از سرشناسترین متخصصان آثار ویرجینیا وولف شناخته میشد. کتاب جنجالی او با عنوان «ویرجینیا وولف: تأثیر سوءاستفادهی جنسی دوران کودکی بر زندگی و آثار او» توسط مجلهی Women’s Review of Books بهعنوان یکی از مهمترین کتابهای قرن بیستم معرفی شد. او همچنین ویراستاری نامههای ویرجینیا وولف و ویتا سکویل - وست را بر عهده داشت که مستندکنندهی ابعاد متفاوتی از زندگی این نویسندگان بود.
لوییس د. سالوو علاوهبر فعالیتهای علمی، در حوزهی ادبیات زندگینامهای و خاطرهنویسی (Memoir) جایگاهی پیشرو داشت. رمان خاطرات او با نام سرگیجه (Vertigo) نهتنها جایزهی گی تالیز را از آن خود کرده و به فینال جایزهی ادبی پریمو آچربیِ ایتالیا راه یافته، بلکه بهعنوان یکی از تأثیرگذارترین متون کلاسیک در حوزهی خاطرهنویسی ایتالیایی - آمریکایی در دانشگاهها تدریس شده است. اثر دیگر او با نام «آشپزخانهی دیوانه: غذا، کینه و بخشش در یک خانوادهی ایتالیایی - آمریکایی» نیز بهعنوان کتاب سال ۲۰۰۴ انتخاب شده است. لوییس د سالوو که در کالج هانتر به تدریس نویسندگی خلاق اشتغال داشت و بنیانگذار برنامهی کارشناسیارشد (MFA) در رشتهی خاطرهنویسی بود، معتقد بود که نوشتن میتواند ابزاری برای شفا و دگرگونی زندگی باشد؛ دیدگاهی که در کتاب بسیار محبوب او، «چگونه با نوشتن بهبود یابیم»، بهوضوح منعکس شده است.
این نویسنده سالها بر روی فرایند خلاقیت و روشهای کار نویسندگان بزرگ مطالعه کرد و به شاگردانش آموخت که برای کارکردن «با» فرایند خلاق و نه «علیه» آن، باید مراحل این مسیر را درک کرد و از ابزاری مانند دفترچهی یادداشتِ فرایند بهره جست. کتابهای متأخر او مانند «هنرِ آهستهنویسی» و خاطراتی چون «بینفس» (دربارهی تجربهی آسم) و «دربارهی جابجایی» نشاندهندهی تعهد همیشگی لوییس د. سالوو به کاوش در لایههای پنهان زندگی شخصی و حرفهای بود؛ استادی که تا پایان عمر در نیوجرسی زیست و میراثی ماندگار از پیوند میان پژوهشهای فمینیستی، فرهنگ مهاجرت و قدرت درمانیِ واژگان بر جای گذاشت.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
لوییس د. سالوو در طول دوران فعالیت حرفهای خود افتخارات و جوایز متعددی را کسب کرد که از جملهی آنها میتوان به دریافت جایزهی کتاب سال بوکسنس در سال ۲۰۰۴ برای کتاب «آشپزخانهی دیوانه: غذا، کینه و بخشش در یک خانوادهی ایتالیایی - آمریکایی» و نیز کسب جایزهی معتبر گی تالیز برای کتاب خاطرات «سرگیجه» اشاره کرد. این نویسنده علاوهبراین مدال انجمن داگلاس را برای دستاوردهای برجستهی خود دریافت کرد و از سوی دانشکدهی هانتر نیز با اهدای جایزهی ریاست و کسب عنوان محقق برگزیدهی جنی هانتر در حوزهی ادبیات و نویسندگی خلاق مورد تجلیل قرار گرفت.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- سارا بن برتنک (نویسندهی کتاب «فراوانی ساده» (Simple Abundance)): این کتاب هدیهای نفیس و سرشار از موهبت است که به شما کمک میکند با قدرتِ نوشتن، از بیابانِ درد و انکار بهسوی یکپارچگی و سلامت گذر کنید.
somaticpsychotherapytoday.com: لوییس د. سالوو باتکیهبر تجربیات شخصی و پژوهشهای گسترده استدلال میکند که نوشتن ابزاری ارزان، در دسترس و خصوصی است که بدون نیاز به استعدادی ذاتی میتواند به افراد در عبور از تجربیات دشواری نظیر خشونت، نژادپرستی و آسیبهای روانی کمک کند. او در این اثر با ارائهی تمرینهای عملی برای شروع مسیر نویسندگی و استفاده از نمونههای درخشان از نویسندگان نامدار، نشان میدهد که چگونه روایتِ صادقانهی رنجها میتواند علاوهبر خلق آثار ادبی تحسینشده، به تسکین دردهای جسمی و روحی منجر شود؛ ازاینرو کتاب حاضر برای هر کسی که بهدنبال راهی خلاقانه برای رهایی از بحرانهای درونی است، نقطهی آغازی بسیار سودمند تلقی میشود.
barnesandnoble.com: این کتاب الهامبخش حاصل ۲۰ سال پژوهش لوییس د. سالوو، نویسنده و مدرس تحسینشده، است. او از قدرت شفابخش نوشتن پرده برمیدارد و نشان میدهد که چگونه هر فردی میتواند از نوشتن بهعنوان ابزاری برای التیام زخمهای عاطفی و جسمی بهره ببرد. او برخلاف ادعای بیشتر کتابهای خودیاری، معتقد است که صرفِ نوشتن به شما کمکی نخواهد کرد؛ در واقع شواهد فراوانی وجود دارد که نشان میدهد نوعِ نادرستِ نوشتن میتواند حتی آسیبزا باشد. برنامهی لوییس د. سالوو بر پایهی معتبرترین و جدیدترین مطالعات علمی دربارهی اثربخشیِ نوشتن بهعنوان یک ابزار بازیابی (Restorative) بنا شده است. او با بصیرت و ظرافتی هوشمندانه تبیین میکند که چگونه فرایند نوشتن باعث دگرگونی نویسندگان بزرگی ازجمله ویرجینیا وولف، هنری میلر، آدری لرد و ایزابل آلنده شده است. کتاب او شامل توصیههای ارزشمند و تکنیکهای کاربردی است تا راهنما و الهامبخشِ هر دو گروه نویسندگان باتجربه و تازهکار باشد.
بخشی از کتاب چگونه با نوشتن بهبود یابیم
«سال ۱۹۹۷ است. در نمایشگاهی حاضر شدهام با عنوان «هنر شفابخش: تصویر به مثابهٔ دارو در اتیوپی». مقابل تابلوی یک طومار شفابخش اتیوپیایی ایستادهام که شمایلنگارهای است با نقوش هندسی و پنج جفت چشم و تعویذ و ورد. این طومار را صد سال پیش یک روحانی در اتیوپی برای فردی ساخته که به بیماری لاعلاجی مبتلا شده بود. درمان بیماری یا شفای روح با واژهها و نقوش در اتیوپی سنتی هزارساله است، خصوصاً در درمان بیمارانی که پزشکی مدرن برای آنها کاری نتوانسته انجام دهد.
اگر در اتیوپی مریض میشدم، فرایند طومارنویسی مرا با خود به سفری درمانی میبرد و مرا به کاوش درونم وامیداشت. احتمالاً یک روحانی از من میپرسید کِی و چهطور آزرده شدم، حدس میزنم علت بیماریام چه باشد، حال فعلیام چگونه است، زندگیام پیش از بیماری چهطور بود، روابطم با دیگران چگونه است، و چه افکار و احساساتی دارم ــ و هر چیزی که بتواند کمک کند راز بیماریام برملا شود، چون اتیوپیاییها بیماری را رازی میدانند که باید برای پی بردن به آن تلاش کرد (هرچند خود را آشکار نکند)، نه معمایی که باید آن را حل کرد (چنان که در آمریکای شمالی به آن معتقدند).
اتیوپیاییها رهایم نمیکردند تا خودم با بیماریام دستوپنجه نرم کنم. آن روحانی برای شفا یافتن همراهم بود، چون بیماری مرا در چارچوبی ذهنی ـ جسمی و تعاملی میدید، نه در چارچوبی فیزیولوژیک و منفرد. شاید بیماریام علتی اجتماعی داشت یا نتیجهٔ حالت ذهنی یا روانیام بود، شاید هم تحت تأثیر آدمهای بدخواه بروز کرده بود.»