کتاب چگونه از پس خود برآییم
معرفی کتاب چگونه از پس خود برآییم
کتاب چگونه از پس خود برآییم نوشتهی جنت رینواتر و با ترجمهی فاطمه زمانی، اثری است که نشر هنوز آن را منتشر کرده است. این کتاب به موضوع خودشناسی، خوددرمانی و مدیریت ذهن و احساسات میپردازد و تلاش میکند راهکارهایی برای مواجهه با چالشهای درونی و روابط انسانی ارائه دهد. نویسنده با تکیهبر تجربههای شخصی و حرفهای خود در حوزهی رواندرمانی، مخاطب را به سفری درونی دعوت میکند تا با شناخت بهتر افکار، احساسات و رفتارهای خود، بتواند مسئولیت زندگیاش را بهدست گیرد و از بازیهای ذهنی و خودآزاریهای رایج فاصله بگیرد. تمرینها و مثالهای متعددی در کتاب آمده که به خواننده کمک میکند بهصورت عملی با مفاهیم مطرحشده ارتباط برقرار کند و آنها را در زندگی روزمره بهکار گیرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چگونه از پس خود برآییم
کتاب چگونه از پس خود برآییم نوشتهی جنت رینواتر، اثری است که به موضوع خوددرمانی و خودشناسی میپردازد و با زبانی صمیمی و کاربردی، خواننده را به مشاهده و تحلیل افکار، احساسات و رفتارهایش دعوت کرده است. ساختار کتاب بر پایهی تمرینهای عملی، مثالهای واقعی و روایتهایی از تجربههای درمانی نویسنده شکل گرفته و تلاش شده تا مفاهیم پیچیدهی روانشناسی بهصورت ملموس و قابلاجرا ارائه شود. در این کتاب، نویسنده با معرفی دو پرسش جادویی و تمرینهای متنوع، به خواننده کمک میکند تا از چرخهی خودآزاری ذهنی، مقایسه، سرزنش و خیالپردازیهای منفی فاصله بگیرد و به جای آن، مسئولیت احساسات و انتخابهایش را بپذیرد. بخشهایی از کتاب به بررسی نقش خردهشخصیتها، بازیهای ذهنی و تأثیر روابط مهم زندگی بر سلامت روان اختصاص یافته و در ادامه، تمرینهایی برای تقویت حضور ذهن، پذیرش خود و مدیریت روابط ارائه شده است. جنت رینواتر در این کتاب، تجربهی سالها کار بالینی و آموزش را با رویکردی عملی و قابلفهم در اختیار مخاطب قرار داده است.
خلاصه کتاب چگونه از پس خود برآییم
کتاب چگونه از پس خود برآییم با تمرکز بر خودکاوی و خوددرمانی، به خواننده نشان میدهد که چگونه میتواند با مشاهدهی بیطرفانهی خود، از چرخههای ذهنی آسیبزا رهایی یابد. نویسنده تأکید کرده است که تغییر واقعی زمانی رخ میدهد که فرد آنچه هست را بپذیرد، نه زمانی که تلاش میکند به فرد دیگری تبدیل شود. دو پرسش کلیدی در سراسر کتاب تکرار میشوند: «درست همین حالا اوضاع چهطور پیش میرود؟» و «در این لحظهی جدید برای خودم چه میخواهم؟» این پرسشها به خواننده کمک میکنند تا لحظهبهلحظه افکار، احساسات و رفتارهای خود را زیر نظر بگیرد و آگاهانه انتخاب کند. در بخشهایی از کتاب، نویسنده به بازیهای ذهنی رایج مانند مقایسه، سرزنش، پیشگویی آینده، ناامیدی و خاطرهبازی اشاره کرده و نشان داده است که چگونه این الگوها مانع رشد و شادی میشوند. تمرینهای عملی متعددی برای شناسایی و مدیریت این بازیها ارائه شده است. همچنین، مفهوم خردهشخصیتها و نقش آنها در تصمیمگیریها و احساسات فردی بررسی شده و تمرینهایی برای گفتوگو و آشتی با این بخشهای درونی پیشنهاد شده است. در ادامه، کتاب به اهمیت پذیرش مسئولیت روابط، انتظارات، نیاز به امنیت و کنترل اشاره کرده و با مثالهای واقعی، نشان داده است که ریشهی بسیاری از مشکلات ارتباطی در مسائل حلنشدهی درونی نهفته است. تمرینهای ذهنآگاهی، یادداشتنویسی و تجسم خلاق از دیگر ابزارهایی هستند که در کتاب برای تقویت حضور ذهن و رهایی از خودآزاری ذهنی معرفی شدهاند.
چرا باید کتاب چگونه از پس خود برآییم را بخوانیم؟
کتاب چگونه از پس خود برآییم اثری است که با تمرکز بر خودشناسی و خوددرمانی، ابزارهایی عملی برای مدیریت افکار و احساسات ارائه داده است. ویژگی شاخص این کتاب، ارائهی تمرینهای ساده و قابلاجراست که به خواننده کمک میکند بهجای غرقشدن در گذشته یا نگرانی دربارهی آینده، در لحظهی حال حضور داشته باشد و مسئولیت انتخابهایش را بپذیرد. نویسنده با مثالهای ملموس و روایتهای واقعی، نشان داده است که تغییر از پذیرش خود آغاز میشود و هر فرد میتواند با تمرین مشاهدهگری و آگاهی، از چرخههای ذهنی آسیبزا فاصله بگیرد. این کتاب نهتنها برای کسانی که به دنبال رشد فردی هستند، بلکه برای افرادی که با اضطراب، احساس ناکامی یا مشکلات ارتباطی دستوپنجه نرم میکنند، میتواند راهگشا باشد.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که دغدغهی رشد فردی، خودشناسی و مدیریت احساسات دارند یا با افکار منفی، اضطراب، خودسرزنشی و مشکلات ارتباطی مواجهاند. همچنین برای علاقهمندان به تمرینهای ذهنآگاهی و کسانی که به دنبال راههایی برای بهبود کیفیت زندگی و روابط خود هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب چگونه از پس خود برآییم
«تمرینهای این کتاب بسیار ساده است. دو پرسش جادویی داریم که باید به آنها فکر کنید. پاسخهای شما همان راهنمایی است که به آن نیاز دارید. اولین پرسش جادویی این است: درست همین حالا اوضاع چهطور پیش میرود؟ این پرسش موارد زیر را در برمیگیرد: دارم چهکار میکنم؟ چه احساسی دارم؟ به چه چیزی فکر میکنم؟ چهطور نفس میکشم؟ دومین پرسش جادویی این است: در این لحظهٔ جدید برای خودم چه میخواهم؟ به عبارتی، آیا میخواهم همان کار را انجام دهم، همان احساس را داشته باشم، همان فکرها را بکنم، همانطور نفس بکشم، یا میخواهم چیزهایی را تغییر دهم؟ در واقع همین که به واقعیتها واقف میشویم تغییراتی به وجود میآید، حتی اگر آگاهانه نخواسته باشیم چیزی را تغییر دهیم. مثلاً وقتی از کسی میپرسیم: «آیا میدانید همین حالا چهطور نفس میکشید؟» همیشه تغییر آنی به وجود میآوریم. گویی با مطرح کردن این پرسش، او را آگاه میکنیم از اینکه چرخهٔ تنفس کامل و عادی ندارد و او هم به بدنش فرصت میدهد در آرامش دم و بازدم عمیقی داشته باشد. حالا بعد از خواندن این پاراگراف بگویید درست همین حالا چگونه نفس میکشید.»