معرفی و دانلود کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان

کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان

کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان (Career Planning for Teens 2025) نوشته نیمو بلک ثورن، راهنمایی است که نوجوان را در مرکز توجه قرار می‌دهد و از دل تجربه‌های واقعی، او را قدم‌به‌قدم به سمت ساختن آینده‌ی شغلی خودش می‌برد. در این کتاب، برنامه‌ریزی شغلی نه به‌عنوان یک تصمیم خشک و یک‌باره، بلکه به‌ عنوان سفری مادام‌العمر معرفی شده که از خودشناسی شروع می‌شود و تا کشف مسیرهای آموزشی، آشنایی با دنیای کار، هدف‌گذاری و کسب تجربه‌ی عملی ادامه پیدا می‌کند. انتشارات پردیس آباریس این راهنما را با ترجمه شهلا واحد منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان

کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان اثر نیمو بلک ثورن، راهنمایی کاربردی و آینده‌نگرانه است که با چالش کشیدن الگوهای سنتی و ثابت انتخاب شغل، نقشه‌ای پویا برای هدایت نوجوانان در بازار کار امروز ترسیم می‌کند. این اثر به بررسی محرک‌های مدرنی چون هوش مصنوعی، اتوماسیون، دورکاری و اقتصاد گیگ پرداخته و برنامه‌ریزی شغلی را نه به عنوان یک پاسخ قطعی، بلکه به عنوان مهارتی برای سازگاری با تغییرات مستمر معرفی می‌کند.

نیمو بلک ثورن به جای تحمیل یک حرفه‌ی خاص، تلاش می‌کند با طرح پرسش‌های کلیدی درباره‌ی مفاهیمی چون موفقیت، ویژگی‌های محیط کار مطلوب و نحوه‌ی مواجهه با شکست، تفکر انتقادی را در نوجوانان بیدار کند و این مسیر نظری را با تمرین‌های عملی و داستان‌های واقعی از تجربیات کسب‌وکار و کارآموزی همسالان آنان پیوند بزند.

کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان ابزارهای ملموسی را برای خودشناسی و مهارت‌آموزی در اختیار مخاطب قرار می‌دهد که با تمرکز بر کشف علایق، ارزش‌ها و توانمندی‌ها از طریق آزمون‌های شخصیتی و داستان‌های ملموس آغاز می‌شود. در ادامه، کتاب به ترسیم چشم‌انداز مشاغل آینده از سال ۲۰۲۵ به بعد در حوزه‌های فناوری، مشاغل سبز و صنایع خلاق می‌پردازد و اصول هدف‌گذاری هوشمند را در کنار متمایز ساختن مهارت‌های سخت (مانند سواد دیجیتال و کار با داده) از مهارت‌های نرم (مانند حل مسئله و کار تیمی) آموزش می‌دهد.

فصل‌های پایانی نیز به بررسی مسیرهای متنوع آموزشی پس از مدرسه و اهمیت حیاتی تجربیات واقعی نظیر فعالیت‌های داوطلبانه و پروژه‌های شخصی برای ساختن یک رزومه‌ی حرفه‌ای و کشف دقیق‌تر علایق فردی اختصاص یافته است.

خلاصه کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان

کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان، با دست گذاشتن بر تحولات شگرف بازار کار مدرن، رویکرد سنتی اصرار بر یک شغل ثابت تا زمان بازنشستگی را منسوخ می‌داند و در عوض، بر پرورش مهاراتی چون سازگاری، یادگیری مستمر و ترکیب توانمندی‌ها تاکید می‌کند. نویسنده در فصل اول با استفاده از داستان نوجوانی به نام سم و ابزارهایی مانند آزمون‌های شخصیتی و بازخوردگیری، به حل چالش همگانیِ احساس معمولی بودن می‌پردازد و ارزش‌های فردی را قطب‌نمای هدایتگر در تصمیم‌گیری‌ها معرفی می‌کند.

در ادامه، کتاب با روایت گفت‌وگو با نوجوانی به نام گلوری، دغدغه‌ی از مد افتادن مشاغل را پاسخ می‌دهد و با معرفی افق‌های شغلی آینده از سال ۲۰۲۵ در حوزه‌های فناوری، مشاغل سبز، صنایع خلاق و سلامت، نوجوانان را به جای چسبیدن به عناوین شغلی محدود، به توسعه‌ی مهارت‌های انتقال‌پذیر و هدف‌گذاری هوشمند از طریق ابزارهایی چون نردبان هدف تشویق می‌کند تا در صورت تغییر علایق، بدون احساس شکست مسیر خود را بازنگری کنند.

بلک ثورن در بخش‌های بعدی کتاب بر اهمیت توازن میان مهارت‌های سخت مانند سواد دیجیتال و همکاری با هوش مصنوعی و مهارت‌های نرم نظیر ارتباط مؤثر، حل مسئله و هوش هیجانی متمرکز می‌شود و ایده‌ی ترکیب مهارت‌ها (مانند پیوند کدنویسی و طراحی) را کلید موفقیت در دنیای امروز معرفی می‌کند. نویسنده با به چالش کشیدن دوگانه‌ی کلیشه‌ایِ «یا دانشگاه یا هیچ»، مسیرهای متنوعی شامل دوره‌های فنی، کارآموزی، گواهینامه‌های مهارتی و یادگیری آنلاین را فراروی نوجوانان می‌گذارد تا بتوانند یک برنامه‌ی یادگیری شخصی برای خود تنظیم کنند.

چرا باید کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان را بخوانیم؟

این کتاب به‌ جای تمرکز بر انتخاب یک شغل ثابت، بر ساختن توانمندی‌هایی تأکید کرده که در دنیای متغیر امروز ماندگار هستند. در این راهنما، نوجوان با مفاهیم انتزاعی مثل توانمندی، علاقه و ارزش از طریق داستان‌ها و مثال‌های ملموس آشنا می‌شود و می‌بیند که سردرگمی، بخشی طبیعی از مسیر است. برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان به خواننده یادآوری می‌کند که آینده مسیری از پیش‌نوشته‌شده نیست، بلکه سفری است که با انتخاب‌ها، تجربه‌ها و یادگیری‌های پی‌درپی ساخته می‌شود.

خواندن کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان به نوجوانانی پیشنهاد می‌شود که در آستانه‌ی انتخاب رشته یا فکر کردن به آینده‌ی شغلی خود هستند و میان گزینه‌های مختلف احساس سردرگمی می‌کنند. این کتاب به والدین و مربیانی توصیه می‌شود که می‌خواهند گفت‌وگوهای سازنده‌تری درباره‌ی آینده‌ی تحصیلی و شغلی با نوجوانان داشته باشند.

بخشی از کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان

«تقریباً هر نوجوانی این جمله را شنیده است: "خودت باش!" اما نکته این‌جا است: اگر دقیقاً ندانی "خودت" کیست، چه باید کرد؟ این شبیه آن است که نقشه‌ای از یک گنج به دستت بدهند، بدون آن‌که بدانی علامت ضربدر روی نقشه (X) دقیقاً کجاست. سفر ما از همین‌جا آغاز می‌شود: کشف توانمندی‌ها، علایق و ارزش‌هایت، تا بتوانی مسیر ویژهٔ خودت را ترسیم کنی، نه این‌که صرفاً دنباله‌روی جمع باشی. و باور کن، این مسیر خیلی جذاب‌تر از چیزی است که به‌نظر می‌رسد.

یکی از نوجوانانی که امسال داستانش را برای دیگران تعریف می‌کنم "سم" است. سم ۱۶ ساله است. او تیزهوش و از آن دسته افرادی است که همیشه یک جواب بانمک در آستین دارد، به‌جز وقتی که موضوع صحبت خودش باشد. اولین بار که او را دیدم، همان حالت آشنایی را روی چهره‌اش دیدم که بارها در نوجوان‌ها دیده‌ام: ترکیبی از کنجکاوی و سردرگمی کامل. در یکی از برنامه‌های مدرسه بودیم که از او پرسیدم: "خب، تو واقعاً در چه موضوعی توانمند هستی؟ چه چیزی درونت تو رو روشن می‌کنه؟"

او به من زل زد، انگار ازش خواسته بودم فوراً فیزیک کوانتوم را توضیح بدهد. بعد شانه بالا انداخت و گفت: "نمی‌دونم... فکر کنم توی همه چیز یه جورایی معمولی‌ام."»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب برنامه ریزی شغلی برای نوجوانان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاببرنامه ریزی شغلی برای نوجوانان
عنوان دیگرراهنمایی جامع برای پرورش مهارت‌های متناسب با آینده، بررسی فرصت‌های شغلی و دستیابی به موفقیت برای جوانان
عنوان در زبان مبدأCareer Planning for Teens 2025: A Comprehensive Guide to Building Future-Ready Skills, Exploring Job Opportunities, and Achieving Success for Young Adults
موضوعروان‌شناسی کودک و نوجوان، موفقیت و خودیاری
نویسندهنیمو بلک ثورن
مترجمشهلا واحد
انتشاراتانتشارات پردیس آباریس
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۱۱/۲۶
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.