کتاب بدون اجازه ممنوع! مگان مدیسون + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب بدون اجازه ممنوع!

کتاب بدون اجازه ممنوع! (Yes! No!: A First Conversation About Consent) نوشته‌ مگان مدیسون و جسیکا رالی و با ترجمه‌ آناهیتا حضرتی کیاوندانی، اثری است که به موضوع مهم حریم شخصی و استقلال بدنی کودکان می‌پردازد. این کتاب با تصویرگری ایزابل روکساس توسط نشر پرتقال منتشر شده است. کتاب بدون اجازه ممنوع! با زبانی ساده و قابل‌فهم برای کودکان و والدین، تلاش کرده تا مفاهیمی مانند رضایت، احترام به بدن خود و دیگران و اهمیت گفت‌وگو درباره‌ی مرزهای شخصی را مطرح کند. این اثر با مثال‌های روزمره و ملموس، والدین و مراقبان را راهنمایی می‌کند تا بتوانند با کودکان درباره‌ی موضوعات حساس و مهمی چون لمس، رضایت و نه‌گفتن صحبت کنند و به آن‌ها بیاموزند که بدنشان متعلق به خودشان است. این کتاب متعلق به مجموعه‌ی من از خودم مراقبت می‌کنم از انتشارات پرتقال است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بدون اجازه ممنوع! اثر مگان مدیسون و جسیکا رالی

کتاب بدون اجازه ممنوع! (اولین گفت‌وگوی من درباره‌ی حریم شخصی) به قلم مگان مدیسون و جسیکا رالی، اثری آموزشی و راهنما برای والدین، مربیان و کودکان است که به موضوع حریم شخصی، استقلال بدنی و اهمیت رضایت در روابط انسانی می‌پردازد. این کتاب با رویکردی تعاملی و با استفاده از مثال‌های ساده و قابل‌لمس، تلاش کرده است تا کودکان را با مفاهیمی مانند حق انتخاب، احترام به بدن خود و دیگران و اهمیت بیان احساسات آشنا کند.

کتاب بدون اجازه ممنوع! به‌گونه‌ای طراحی شده که والدین و مراقبان بتوانند به‌راحتی با کودکان وارد گفت‌وگو شوند و آن‌ها را تشویق کنند تا درباره‌ی احساسات، ترجیح‌ها و مرزهای شخصی خود صحبت کنند. در بخش‌هایی از کتاب، به نقش بزرگ‌ترها در مراقبت از سلامت و امنیت کودکان اشاره شده و تأکید شده است که احترام به نظر و رضایت کودک باید در تصمیم‌گیری‌های روزمره نیز لحاظ شود. مگان مدیسون و جسیکا رالی به موضوعاتی مانند قدرت والدین، والدسالاری، تفاوت‌های فردی و اهمیت آموزش واژه‌های بدن به کودکان پرداخته‌اند. تصویرگری‌های رنگی و جذاب ایزابل روکساس نیز به فهم بهتر مفاهیم کمک کرده‌اند و فضای کتاب را برای کودکان دلپذیرتر ساخته‌اند.

خلاصه کتاب بدون اجازه ممنوع!

کتاب بدون اجازه ممنوع! با محوریت آموزش حریم شخصی و استقلال بدنی، به کودکان می‌آموزد که بدن هر فرد متعلق به خودش است و هیچ‌کس بدون اجازه حق ندارد وارد حریم او شود. نویسندگان با مثال‌هایی از زندگی روزمره، مانند بغل‌کردن، بوسیدن یا حتی انتخاب کفش، نشان داده‌اند که رضایت و اجازه‌گرفتن در روابط انسانی اهمیت دارد. کتاب تأکید کرده است که هر فرد حق دارد درباره‌ی بدن خود تصمیم بگیرد و اگر کسی با کاری موافق نیست، باید بتواند به‌راحتی نه بگوید.

به والدین و مراقبان یادآوری شده که باید به احساسات و ترجیح‌های کودکان احترام بگذارند و آن‌ها را در بیان خواسته‌ها و مرزهایشان حمایت کنند. بخش‌هایی از کتاب به تفاوت‌های فردی، لذت و شادی از بدن و اهمیت آموزش واژه‌های صحیح بدن به کودکان اختصاص یافته است. در این اثر به نقش قدرت والدین و ضرورت استفاده‌ی اخلاقی از آن نیز اشاره شده و تأکید شده است که کودکان باید یاد بگیرند در موقعیت‌های مختلف، حریم‌های خود و دیگران را بشناسند و رعایت کنند. درنهایت، کتاب با تشویق کودکان به گفت‌وگو درباره‌ی احساسات و تجربه‌هایشان، آن‌ها را برای مواجهه با موقعیت‌های مختلف آماده می‌کند.

چرا باید کتاب بدون اجازه ممنوع! را بخوانیم؟

کتاب بدون اجازه ممنوع! با رویکردی آموزشی و تعاملی، به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدین و مربیان یعنی آموزش حریم شخصی و استقلال بدنی به کودکان می‌پردازد. این کتاب با زبان ساده و مثال‌های ملموس، به کودکان کمک می‌کند تا مفهوم رضایت، نه‌گفتن و احترام به بدن خود و دیگران را بیاموزند. والدین و مراقبان می‌توانند با استفاده از این کتاب، گفت‌وگوهای سازنده‌ای درباره‌ی مرزهای شخصی و احساسات با کودکان داشته باشند و آن‌ها را برای مواجهه با موقعیت‌های مختلف آماده کنند. تصویرگری‌های جذاب و فضای دوستانه‌ی کتاب، یادگیری این مفاهیم را برای کودکان دلپذیرتر می‌کند و به آن‌ها اعتمادبه‌نفس می‌دهد تا از خود مراقبت کنند.

خواندن کتاب بدون اجازه ممنوع! را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب بدون اجازه ممنوع! به والدین، مربیان، مشاوران کودک و هرکسی که دغدغه‌ی آموزش حریم شخصی، پیشگیری از سوءاستفاده و تقویت استقلال بدنی در کودکان را دارد، پیشنهاد می‌شود. این اثر برای کودکانی که نیاز به یادگیری مهارت نه‌گفتن و بیان احساسات را دارند، مناسب است.

درباره مگان مدیسون

مگان پاملا روث مدیسون (Megan Pamela Ruth Madison) کنشگر و پژوهشگر فمینیست سیاه‌پوست است که دکترای خود را در رشته‌ی سیاست‌گذاری اجتماعی با تمرکز بر حوزه‌ی کودکان و خانواده دریافت کرده است. او که فعالیت حرفه‌ای خود را با تدریس در پیش‌دبستانی‌های دوزبانه آغاز کرده، بیش از یک دهه از عمر خود را در محله‌ی هارلم نیویورک صرف آموزش‌های تخصصی به معلمان درزمینه‌ی عدالت آموزشی و مقابله با سوگیری‌های نژادی و جنسیتی کرده است. مدیسون علاوه‌بر فعالیت‌های علمی، به‌عنوان یک رهبر اجتماعی تاثیرگذار در هیئت‌مدیره‌ی انجمن‌های ملی آموزش کودکان و گروه‌های عدالت‌خواه فعالیت می‌کند.

در دنیای کودکان، او بیش از هرچیز به‌عنوان نویسنده‌ای پیشرو شناخته می‌شود که با همکاری جسیکا رالی، مجموعه‌ی کتاب‌های غیرداستانی و تحسین‌شده‌ی اولین گفتگوها (First Conversations) را به نگارش درآورده است. این مجموعه کتاب‌ها با هدف آموزش مفاهیم بنیادینی همچون نژاد، جنسیت، رضایت و عدالت به کودکان خلق شده‌اند. علی‌رغم تلاش‌های مداوم برای ممنوعیت انتشار این مباحث حساس، آثار او با استقبال گسترده‌ای روبه‌رو شده و تاکنون بیش از ۲۶۰ هزار نسخه از آن‌ها به فروش رسیده است.

درباره جسیکا رالی

جسیکا رالی (Jessica Ralli) نویسنده و هماهنگ‌کننده‌ی برنامه‌های سوادآموزی اولیه در کتابخانه‌ی عمومی بروکلین است که مدیریت پروژه‌هایی نظیر داستان‌خوانی‌های بدون سانسور را بر عهده دارد. او که دارای مدرک کارشناسی‌ارشد در رشته‌ی آموزش استثنایی کودکان از دانشگاه کلمبیا است، پیشینه‌ی درخشانی در تدریس در موزه‌ها، مدارس و کتابخانه‌ها دارد. تلاش‌های این نویسنده در حوزه‌ی ترویج کتابخوانی و کنشگری در کتابخانه‌ها باعث شد تا در سال ۲۰۲۰، جایزه‌ی معتبر Movers and Shakers را از نشریه‌ی Library Journal دریافت کند.

رالی به‌عنوان نویسنده در کنار مگان مدیسون، به تألیف مجموعه‌ی کتاب‌های تحسین‌شده اولین گفتگوها (First Conversations) پرداخته است. این مجموعه که توسط انتشارات پنگوئن منتشر می‌شود، بر آموزش مفاهیم اجتماعی به کودکان تمرکز دارد. او از نویسندگان فعال در نشریه‌ی School Library Journal محسوب می‌شود و بخش مهمی از مسیر حرفه‌ای خود را به توسعه‌ی برنامه‌های آموزشی عدالت‌محور اختصاص داده است.