معرفی و دانلود کتاب آینه بندان + خلاصه رایگان

مجموعه شعر

نوع کتاببدون نظر
ساجده تقی زاده

معرفی کتاب آینه بندان

کتاب آینه‌بندان نوشته‌ی ساجده تقی‌زاده مجموعه‌ای از شعرهای اوست که نشر سوره مهر آن را منتشر کرده است. این کتاب دربرگیرنده‌ی غزل‌ها، شعرهای نیمایی و متن‌های شاعرانه‌ای است که میان سوگ و ستایش، روایت و نیایش در رفت‌وآمدند. شاعر در این مجموعه از خاطره‌های شخصی و خانوادگی تا تاریخ معاصر، از کوچه‌های پایین‌شهر تا حرم‌های مقدس و میدان‌های جنگ را در قاب شعر می‌آورد و میان آن‌ها پلی عاطفی می‌سازد. در آینه‌بندان نام‌ها و چهره‌های آشنا از شهدا، زنان مقاوم، کارگران و کودکان جنگ در کنار تصویرهایی از شهر شیراز و حرم‌های اهل‌بیت قرار گرفته‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آینه بندان

کتاب آینه‌بندان مجموعه‌ای از شعرهای ساجده تقی‌زاده است که در آن شاعر زندگی شخصی، تاریخ، ایمان و تجربه‌های جمعی را در کنار هم نشانده است. متن کوتاه «به جای مقدمه» با خاطره‌ای از کودکی شاعر در میمند و همراهی پدر در محفل‌های شعر آغاز می‌شود و از همان ابتدا ریشه‌های خانوادگی و استادان شعر او را معرفی می‌کند. در ادامه، غزل‌ها و شعرهایی می‌آیند که هر کدام آینه‌ای از یک جهان عاطفی و فکری‌اند. در کتاب آینه‌بندان شعرهایی مانند «چقدر معجزه» و «از همین کوچه‌های پایین‌شهر» به زندگی روزمره، فقر، کارگری و مهر پدر و مادر پرداخته است و چهره‌ی انسان‌های معمولی را در موقعیت‌های دشوار نشان می‌دهد. در کنار این‌ها، شعرهایی چون «نخواهد سوخت»، «صورتی‌ها» و «نمیران» به موضوعاتی چون قرآن، مقاومت، فلسطین، مدافعان حرم و شهادت می‌پردازند و زبان حماسی و آیینی را با تصویرهای معاصر پیوند می‌زنند. کتاب آینه‌بندان در بخش‌هایی مانند «من‌های معمولی»، «حریر حیا» و «جنگ روایت‌ها» به جایگاه زن، روایت‌گری، پوشش و نقش زنان در حوادث تاریخی و اجتماعی پرداخته است. شعرهایی مثل «باغ آیینه»، «سفره‌خانه» و «باران بی‌توقف» نیز فضای زیارت، حرم‌ها و نسبت شاعر با امامان و امام‌زادگان را تصویر کرده‌اند. در پایان کتاب آینه‌بندان متن‌های آزادتر و یادداشت‌گونه‌ای مانند «شطحی از زبان برکه»، «عکس‌های تک‌نفره» و «هزار قصیده» دیده می‌شود که لحن آن‌ها به شعر منثور نزدیک است و به رسانه، عدالت، تاریخ و جهان امروز نظر دارد.

خلاصه کتاب آینه بندان

این کتاب مجموعه‌ای از شعرها و متن‌های شاعرانه است که در آن ساجده تقی‌زاده جهان خود را در چند محور اصلی ترسیم کرده است: خانواده، ایمان، تاریخ، جنگ و زن. در شعرهای آغازین، مادر، پدر کارگر، همسر شهید و دختران جنگ در مرکز تصویر قرار دارند و رنج، دلتنگی و استقامت آن‌ها روایت شده است. در بخش دیگری از آینه‌بندان، شاعر به سراغ چهره‌های مشخصی از شهدا، دانشمندان و مدافعان حرم می‌رود و برای هر کدام شعری مستقل می‌سازد که در آن زندگی فردی آن‌ها با حافظه‌ی جمعی و جغرافیای ایران گره می‌خورد. در لایه‌ای دیگر، شعرهایی درباره‌ی حجاب، زیارت، حرم‌ها و نسبت شاعر با امامان و امام‌زادگان دیده می‌شود که در آن‌ها زبان نیایش با زبان اعتراض و امید درهم آمیخته است. در پایان، متن‌هایی با ساختار آزادتر به رسانه‌های جهانی، جنگ روایت‌ها، عدالت و سرنوشت ملت‌ها می‌پردازند و نشان می‌دهند که دغدغه‌ی شاعر از حریم خانه تا میدان‌های بزرگ‌تر تاریخ و سیاست امتداد یافته است.

چرا باید کتاب آینه بندان را بخوانیم؟

این کتاب تصویری پیوسته از رنج و مقاومت در زندگی امروز ایرانی ارائه کرده است؛ از خانه‌های ساده و کارگران خسته تا میدان‌های جنگ و حرم‌های زیارتی. خواندن آن امکان همراهی با نگاه شاعری را فراهم می‌کند که تجربه‌ی شخصی، تاریخ معاصر و باور دینی را در یک بافت عاطفی مشترک کنار هم نشانده است.

این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به شعر معاصر فارسی با مضمون‌های دینی، اجتماعی و حماسی علاقه‌مندند، همچنین به خوانندگانی که می‌خواهند روایت‌های شاعرانه‌ای از جنگ، شهادت، زنان مقاوم و زیارت در متن امروز ایران دنبال کنند.

بخشی از کتاب آینه بندان

«از همین کوچه‌هایِ پایین‌شهر دست‌های پدر اگر‌چه قوی، کمرِ صبر او ولی خم شد این‌همه سال‌های کارگری سهمش از سفرۀ قضا غم شد حاصل ماده‌ها و تبصره‌ها، آخر بندها و قانون‌ها تا که سهم شما ‌زیاد شود، چیزی از سفره‌های ما کم شد هر سحرگاه می‌زند بیرون، ذکر یا رازق است نجوایش او که شب چشم‌های پُرمهرش خیس از قطره‌های شبنم شد شب رسید و غمِ اجاره و قسطْ خواب خوش را گرفت از چشمش صبح آمد دوباره روز از نو، نگران جهاز مریم شد با همین دست‌های پُرپینه، با همین پنجۀ ترک‌خورده باغِ صنعت به همتش گل داد، این‌چنین باشکوه و خرم شد با وجود هر آنچه که دیده‌ست با غم زندگیِ کارگری او ولی با غرور می‌گوید: هستیِ ما فدای پرچم شد او بدهکار هیچ کس نشده جز درِ خانۀ امام حسین که همین روزیِ حلالش هم خرج در نذری محرم شد نه سیاووش بود و نه رستم، از همین کوچه‌هایِ پایین‌شهر دیوِ تحریم بر زمین افتاد؛ یک ابرقهرمان مجسم شد پدرم سربلند و پابرجاست به همان بوسه‌های مصطفوی کارگرْ قهرمانِ این جنگ است؛ گرهِ جنگ اگر‌چه محکم شد»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب آینه بندان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابآینه بندان
عنوان دیگرمجموعه شعر
موضوعشعر نو، شعر معاصر
نویسندهساجده تقی زاده
انتشاراتانتشارات سوره مهر
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۳/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB
شابک۹۷۸۶۰۰۰۳۵۵۷۶۰‬‬

نظری برای کتاب ثبت نشده است.