کتاب پدیدارشناسی و علوم انسان موریس مرلوپونتی + دانلود نمونه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب پدیدارشناسی و علوم انسان

کتاب پدیدارشناسی و علوم انسان

انتشارات:نشر شب‌خیز
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب پدیدارشناسی و علوم انسان

کتاب پدیدارشناسی و علوم انسان نوشته‌ی موریس مرلوپونتی و با ترجمه‌ی سید رضا وسمه‌گر، اثری است که به بررسی نسبت میان پدیدارشناسی و علوم انسانی می‌پردازد. این کتاب بر پایه‌ی درس‌گفتاری از مرلوپونتی در دانشگاه سوربن شکل گرفته و به بحران‌هایی می‌پردازد که با ظهور علوم انسانی مانند روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، زبان‌شناسی و تاریخ در اواخر سده‌ی نوزدهم پدید آمدند. مرلوپونتی در این اثر، با تکیه‌بر اندیشه‌های ادموند هوسرل، تلاش کرده است تا جایگاه پدیدارشناسی را در مواجهه با این بحران‌ها روشن کند و نشان دهد چگونه این رویکرد فلسفی می‌تواند به فهم بهتر علوم انسانی کمک کند. نشر شب‌خیز آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب پدیدارشناسی و علوم انسان

کتاب پدیدارشناسی و علوم انسان با تمرکز بر اندیشه‌های موریس مرلوپونتی، به بررسی بحران‌های معرفتی و فلسفی می‌پردازد که با رشد علوم انسانی در دوران مدرن شکل گرفتند. مرلوپونتی در این کتاب، با ارجاع به آثار هوسرل و تحولات روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و دیگر شاخه‌های علوم انسانی، تلاش کرده است تا نشان دهد چگونه پدیدارشناسی می‌تواند به عنوان پلی میان فلسفه و علوم انسانی عمل کند. ساختار کتاب شامل سه بخش اصلی است: مسائل علوم انسان مطابق نظر هوسرل، ایده‌ی روان‌شناسی آیدتیک نزد هوسرل و علوم انسان مطابق نظر هوسرل. هر بخش به‌گونه‌ای طراحی شده که ابتدا به طرح مسئله می‌پردازد، سپس دیدگاه‌های هوسرل و دیگر متفکران را بررسی می‌کند و در نهایت به تفسیر مرلوپونتی از این دیدگاه‌ها می‌رسد. در این مسیر، کتاب به موضوعاتی مانند بحران علم، نقش فلسفه در تعریف شرایط امکان انسانیت، و نسبت میان تجربه‌ی زیسته و دانش جهان‌شمول می‌پردازد. مرلوپونتی با رویکردی تحلیلی و انتقادی، همگرایی و تفاوت‌های میان پدیدارشناسی و علوم انسانی را بررسی کرده و تلاش کرده است تا راهی برای عبور از دوگانه‌های رایج در فلسفه و علم بیابد.

خلاصه کتاب پدیدارشناسی و علوم انسان

کتاب پدیدارشناسی و علوم انسان با طرح بحران‌هایی آغاز می‌شود که با ظهور علوم انسانی در اواخر قرن نوزدهم به اوج رسیدند؛ بحران‌هایی که نه‌تنها فلسفه، بلکه خود علوم انسانی و علم را نیز درگیر کردند. مرلوپونتی با ارجاع به هوسرل، نشان می‌دهد که چگونه اندیشه‌ها و نظام‌های فلسفی، برخاسته از شرایط تاریخی، اجتماعی و زبانی هستند و این امر، امکان دستیابی به حقیقتی جاودان را زیر سؤال می‌برد. او توضیح می‌دهد که هوسرل، با نقد اصالت روان‌شناسی و اصالت جامعه‌شناسی، تلاش کرده است تا راهی میان این دو و اصالت منطق بیابد؛ راهی که در آن، تجربه‌ی زیسته و شهود ذوات نقش محوری دارند. در ادامه، کتاب به بررسی ایده‌ی روان‌شناسی آیدتیک نزد هوسرل می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه هوسرل، با تأکید بر تقلیل پدیدارشناسانه، سعی دارد معنای تجربه را از دل تجربه‌ی زیسته استخراج کند و از این طریق، هم به علوم انسانی و هم به فلسفه عمق بیشتری ببخشد. مرلوپونتی در این مسیر، به نقد رویکردهای رایج در روان‌شناسی و جامعه‌شناسی می‌پردازد و نشان می‌دهد که بدون توجه به معنای ذاتی تجربه، هرگونه تحلیل علمی از انسان ناقص خواهد بود. در بخش‌های پایانی، کتاب به همگرایی میان پدیدارشناسی و علوم انسانی اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد که چگونه این دو حوزه می‌توانند با حفظ استقلال خود، به فهم بهتر انسان و جهان کمک کنند. مرلوپونتی تأکید می‌کند که فلسفه و علوم انسانی باید در گفت‌وگو با یکدیگر باشند و هر دو، با بازاندیشی در بنیادهای خود، می‌توانند از بحران‌های معرفتی عبور کنند.

چرا باید کتاب پدیدارشناسی و علوم انسان را بخوانیم؟

کتاب پدیدارشناسی و علوم انسان اثری است که به‌ویژه برای کسانی که به دنبال فهم عمیق‌تر نسبت میان فلسفه و علوم انسانی هستند، اهمیت دارد. این کتاب با بررسی دقیق بحران‌های معرفتی و روش‌شناختی، نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از دوگانه‌های رایج در فلسفه و علم عبور کرد و به رویکردی رسید که تجربه‌ی زیسته و معنای ذاتی پدیده‌ها را در مرکز توجه قرار می‌دهد. مرلوپونتی با تحلیل انتقادی آثار هوسرل و دیگر متفکران، راه‌هایی را برای بازاندیشی در بنیادهای علوم انسانی و فلسفه پیشنهاد کرده است. مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند به درک بهتر مفاهیمی مانند تقلیل پدیدارشناسانه، شهود ذوات و نقش تجربه در شکل‌گیری دانش کمک کند و افق‌های تازه‌ای را برای پژوهشگران و علاقه‌مندان به فلسفه و علوم انسانی بگشاید.

خواندن این کتاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به پژوهشگران و دانشجویان فلسفه، علوم انسانی، روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و علاقه‌مندان به مباحث معرفت‌شناسی و روش‌شناسی علوم انسانی پیشنهاد می‌شود. همچنین به کسانی که دغدغه‌ی فهم بحران‌های معرفتی و نسبت میان تجربه و دانش را دارند، توصیه می‌شود.

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۸۴۵٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۱۰ صفحه

حجم

۸۴۵٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۱

تعداد صفحه‌ها

۱۱۰ صفحه

قیمت:
۱۰۵,۰۰۰
۸۴,۰۰۰
۲۰%
تومان