کتاب پلی میان من و تو
معرفی کتاب پلی میان من و تو
کتاب پلی میان من و تو (برای روزهایی که نمی دانیم با فرزندمان چه کنیم) نوشته علیرضا قربانی و به همت نشر متخصصان منتشر شده است. این اثر با رویکردی کاربردی و علمی، به دغدغههای والدین در زمینهی تربیت فرزند میپردازد و تلاش کرده است پلی میان دانش تخصصی، تجربههای زیسته و زندگی روزمرهی خانوادهها ایجاد کند. نویسنده با بهرهگیری از دانش علوم تربیتی و روانشناسی و همچنین آموزههای دینی، مجموعهای از پرسشها و چالشهای رایج والدین را گردآوری و پاسخهایی روشن و قابل اجرا برای آنها ارائه کرده است. ساختار کتاب بهگونهای طراحی شده که والدین بتوانند در بزنگاههای دشوار تربیت فرزند، به آن مراجعه کنند و راهکارهایی متناسب با موقعیتهای مختلف بیابند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پلی میان من و تو
کتاب پلی میان من و تو: برای روزهایی که نمیدانیم با فرزندمان چه کنیم، نوشته علیرضا قربانی، اثری است که به مسائل تربیت کودکان و روابط والدین و فرزندان میپردازد. این کتاب با الهام از تجربیات شخصی نویسنده و دانش تخصصی در حوزهی علوم تربیتی و مدیریت آموزشی، به دغدغههای روزمرهی والدین پاسخ داده است. ساختار این کتاب مبتنی بر پرسش و پاسخ است و هر فصل به یکی از چالشهای رایج در تربیت فرزند اختصاص یافته است؛ از آموزش ادب و مهارتهای اجتماعی تا مدیریت احساسات پیچیدهای مانند خشم، حسادت و ترس.
علیرضا قربانی تلاش کرده است با زبان ساده و مثالهای ملموس، فاصلهی میان نظریه و عمل را کاهش دهد و راهکارهایی ارائه کند که برای خانوادههای ایرانی قابل استفاده باشد. در این کتاب، علاوه بر تحلیل روانشناختی رفتار کودکان، اشتباههای رایج والدین نیز بررسی شده و راهکارهای عملی برای هر موقعیت پیشنهاد شده است. کتاب پلی میان من و تو با هدف همراهی والدین در مسیر پرچالش تربیت فرزند نوشته شده و میکوشد با ایجاد تعادل میان محبت، قاطعیت و آگاهی، زمینهی رشد سالم و متعادل کودکان را فراهم کند.
خلاصه کتاب پلی میان من و تو
کتاب پلی میان من و تو با تمرکز بر مسائل تربیتی و ارتباط والدین و فرزندان، مجموعهای از سؤالات و پاسخهای کاربردی را در اختیار خانوادهها قرار داده است. محتوای کتاب در قالب فصلهایی مجزا به موضوعات مختلفی میپردازد: فصل اول به اهمیت آموزش ادب و رفتارهای اجتماعی در کودکان اختصاص دارد. قربانی توضیح داده است که ادب واقعی فراتر از اطاعت ظاهری است و باید بهصورتِ درونی و با درک معنای احترام آموزش داده شود. در این بخش، راهکارهایی برای تقویت مهارتهای اجتماعی، جرئتمندی و مدیریت رفتارهای پرخاشگرانه یا خجالتی ارائه شده است.
فصل دوم به مدیریت احساسات پیچیدهای مانند خشم، حسادت و ترس در کودکان میپردازد. نویسنده با تحلیل روانشناختی رفتار کودکان، به والدین آموزش داده است که چگونه احساسات فرزندشان را شناسایی و نامگذاری کنند، ابزارهای سالم برای تخلیهی هیجان معرفی کنند و پس از بحرانهای هیجانی، گفتوگوی سازنده داشته باشند. در هر فصل، اشتباههای رایج والدین مانند تحمیل رفتار، سرزنش یا نادیدهگرفتن احساسات کودک بررسی شده و راهکارهای عملی برای اصلاح این رفتارها پیشنهاد شده است. این کتاب بر اهمیت الگوسازی والدین، آموزش تدریجی مهارتهای اجتماعی و هیجانی و تقویت عزتنفس کودک تأکید کرده است. در مجموع، کتاب پلی میان من و تو تلاش کرده است با ارائهی راهنماییهای روشن و قابل اجرا، والدین را در مسیر تربیت فرزندانی سالم، اجتماعی و متعادل همراهی کند.
چرا باید کتاب پلی میان من و تو را بخوانیم؟
کتاب پلی میان من و تو اثری است که با رویکردی واقعبینانه و متناسب با نیازهای خانوادههای امروز، به دغدغههای تربیتی والدین پاسخ داده است. این کتاب با ساختار پرسش و پاسخ، امکان جستوجوی سریع راهکارها را در موقعیتهای مختلف فراهم کرده و با مثالهای ملموس، مفاهیم تربیتی را از حالت انتزاعی خارج ساخته است. از ویژگیهای شاخص این اثر میتوان به تحلیل روانشناختی رفتار کودکان، بررسی اشتباههای رایج والدین و ارائهی راهکارهای عملی اشاره کرد. همچنین نویسنده با تأکید بر اهمیت عزتنفس، مهارتهای اجتماعی و مدیریت احساسات، والدین را به سوی تربیت فرزندانی مستقل و متعادل هدایت کرده است. مطالعهی این کتاب میتواند به والدین کمک کند تا با آرامش و آگاهی بیشتری با چالشهای تربیتی روبهرو شوند و رابطهای سالمتر با فرزند خود برقرار کنند.
خواندن این کتاب به والدینی پیشنهاد میشود که با چالشهایی مانند رفتارهای اجتماعی، خشم، حسادت، ترس، خجالت یا ضعف در مهارتهای ارتباطی فرزند خود روبهرو هستند. همچنین به مربیان، معلمان و دانشجویان رشتههای علوم تربیتی و روانشناسی که بهدنبال راهکارهای عملی برای تربیت و ارتباط با کودکان هستند، توصیه میشود.