کتاب کتاب کوچک فلسفه گریگوری برگمن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب کتاب کوچک فلسفه

کتاب کتاب کوچک فلسفه

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب کتاب کوچک فلسفه

کتاب کوچک فلسفه نوشته‌ی گریگوری برگمن با ترجمه‌ی کیوان قبادیان، اثری است که تلاش کرده مفاهیم بنیادین فلسفه و اندیشه‌های بزرگ‌ترین فیلسوفان جهان را به زبانی ساده و خودمانی بیان کند. این کتاب توسط نشر اختران منتشر شده و با رویکردی موجز و قابل‌دنبال‌کردن، به معرفی فیلسوفان برجسته و ایده‌های کلیدی آن‌ها می‌پردازد. هر فصل به زندگی و اندیشه‌های یک فیلسوف اختصاص یافته و با مثال‌ها و استعاره‌هایی ملموس، مفاهیم پیچیده فلسفی را برای مخاطبان تازه‌کار و علاقه‌مند به فلسفه قابل فهم می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کتاب کوچک فلسفه

کتاب کوچک فلسفه با هدف آشناکردن خوانندگان با تاریخ اندیشه فلسفی و سیر تحول مفاهیم بنیادین، به معرفی فیلسوفان مهم از دوران باستان تا عصر مدرن می‌پردازد. گریگوری برگمن در این کتاب، هر فصل را به یکی از متفکران بزرگ اختصاص داده و با زبانی صمیمی، زندگی، دغدغه‌ها و نظریه‌های آن‌ها را شرح داده است. ساختار کتاب به گونه‌ای است که ابتدا با چیستی فلسفه و اهمیت آن آغاز می‌شود و سپس به‌ترتیب تاریخی، فیلسوفانی چون تالس، سقراط، افلاطون، ارسطو، آگوستین، آکویناس، دکارت، هابز، اسپینوزا، لاک و هیوم را معرفی می‌کند. در هر بخش، علاوه‌بر بیان ایده‌های اصلی، نمونه‌هایی از گفته‌ها و نقل‌قول‌های فیلسوفان آورده شده تا فضای فکری هر دوره به‌خوبی ترسیم شود. برگمن تلاش کرده است با استفاده از مثال‌های روزمره و استعاره‌هایی مانند "بِسی گاوه"، مفاهیم انتزاعی را به زندگی واقعی نزدیک کند و فلسفه را از حالت انتزاعی و دشوار خارج سازد. این کتاب برای کسانی که به‌دنبال ورود به دنیای فلسفه هستند، تصویری کلی و قابل‌درک از جریان‌های فکری و تحولات تاریخی ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب کتاب کوچک فلسفه

کتاب کوچک فلسفه با طرح این پرسش آغاز می‌شود که فلسفه چیست و چرا اهمیت دارد. نویسنده توضیح داده است که فلسفه صرفاً نگرشی شخصی به زندگی نیست، بلکه تلاشی نظام‌مند برای فهم بنیادین‌ترین مسائل جهان و انسان است. کتاب با معرفی فیلسوفان پیش‌سقراطی مانند تالس و هراکلیت، به دغدغه‌های اولیه فلسفه درباره ماهیت عالم، جوهر، هستی و تحول می‌پردازد. سپس به سراغ سقراط می‌رود که انسان و معرفت را در مرکز فلسفه قرار داد و با روش پرسش‌گری خود، سنت تازه‌ای در اندیشیدن بنیان گذاشت. افلاطون با نظریه‌ی مُثُل و تأکید بر عقل و روح جاودان، فلسفه را به قلمرو انتزاعی‌تری برد و ارسطو با بنیان‌گذاری منطق و علوم طبیعی، به بررسی علت‌ها و هدف‌مندی طبیعت پرداخت. در ادامه، آگوستین قدیس و آکویناس با تلفیق فلسفه و الهیات مسیحی، نقش ایمان و عقل را در معرفت بررسی کردند. دکارت با شک فلسفی و گزاره‌ی مشهور "می‌اندیشم پس هستم"، فلسفه مدرن را آغاز کرد و هابز با نظریه‌ی قرارداد اجتماعی و نگاه مکانیکی به انسان، پایه‌های فلسفه سیاسی جدید را گذاشت. اسپینوزا با تأکید بر یگانگی خدا و طبیعت و نفی علت غایی، مفهوم آزادی را بازتعریف کرد. لاک با نظریه‌ی لوح نانوشته و حقوق طبیعی، بر تجربه و آزادی فردی تأکید کرد و هیوم با شک‌گرایی رادیکال، حدود معرفت انسانی را به چالش کشید. در سراسر کتاب، هر فیلسوف با نقل‌قول‌ها و مثال‌هایی ملموس معرفی شده و تلاش شده است تا پیوند اندیشه‌های آن‌ها با زندگی روزمره نشان داده شود. دغدغه‌ی اصلی کتاب، نشان‌دادن این است که فلسفه نه‌تنها تاریخ اندیشه‌ها، بلکه تاریخ شیوه‌های تفکر و تأثیر آن بر زندگی انسان‌هاست.

چرا باید کتاب کتاب کوچک فلسفه را بخوانیم؟

کتاب کوچک فلسفه با زبانی ساده و مثال‌های ملموس، مفاهیم پیچیده فلسفی را به‌گونه‌ای بیان کرده است که برای مخاطبان تازه‌کار نیز قابل‌درک باشد. این کتاب نه‌تنها به معرفی فیلسوفان و نظریه‌های آن‌ها می‌پردازد، بلکه نشان می‌دهد چگونه اندیشه‌های فلسفی بر شیوه‌ی تفکر، علم، سیاست و زندگی روزمره تأثیر گذاشته‌اند. ساختار موجز و فصل‌بندی منظم، امکان مطالعه‌ی تدریجی و انتخاب موضوعات مورد علاقه را فراهم می‌کند. همچنین، نقل‌قول‌ها و داستان‌های کوتاه از زندگی فیلسوفان، فضای تاریخی و انسانی اندیشه‌ها را به تصویر کشیده است. این کتاب فرصتی است برای آشنایی با سیر تحول اندیشه و یافتن پاسخ‌هایی برای پرسش‌های بنیادین درباره‌ی جهان و انسان.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که علاقه‌مند به آشنایی با مفاهیم فلسفی، تاریخ اندیشه و زندگی فیلسوفان هستند. همچنین به دانشجویان، معلمان، علاقه‌مندان به علوم انسانی و افرادی که به‌دنبال درک بهتر از ریشه‌های فکری تمدن غرب و پرسش‌های بنیادین زندگی‌اند، توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب کتاب کوچک فلسفه

«فلسفه از اشتیاق به کشف ماهیت چیزها ناشی شده است. فلسفه به‌عنوان روش خاصی برای فهمیدن رازهای دنیا پدید آمده و روش فلسفی برای تعیین حقیقت ادعاهایی که دربارهٔ عالَم می‌شود، بر استدلال منطقی تأکید می‌کند. فیلسوفان مشتاق بودند ذات چیزها را کشف کنند، و فلسفه را به‌عنوان روش خاصی برای فهمیدن رازهای جهان ابداع کردند، روشی که ابزار اثبات دیدگاه‌هایشان را فراهم می‌آورد. فلسفه با مذهب فرق می‌کند زیرا ادعاهای فلسفه دربارهٔ جهان به کمک منطق توجیه می‌شوند درحالی که مذهب اصول خاص خود را با بهره‌گیری از داستان‌سرایی و قصه‌گویی توضیح می‌دهد. حتی رمان‌نویسان بزرگ، که ایده‌هایشان دربارهٔ آدمی و جهان از صفحات کاغذ وامی‌جهند و ما را با عمق و بصیرت‌شان مبهوت می‌کنند، فیلسوف نیستند. چرا نیستند؟ صرفاً به این علت که به فلسفه نمی‌پردازند. به بیان دیگر، توضیح یا دلیلی برای ادعاهای خود ارائه نمی‌دهند. بسیار خوب، پس فلسفه این است؛ اما چه اهمیتی برای ما دارد؟ موضوع اساسی همین است دیگر! موضوعی که احتمالاً شما را به خواندن این پیش‌گفتار ترغیب می‌کند یا خیر. پاسخ ساده است: فلسفه به ما یاد می‌دهد که چگونه فکر کنیم.»