کتاب دیوار فروغ فرخزاد + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:فروغ فرخزاد
انتشارات:نشر دیوار
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب دیوار

کتاب دیوار نوشته‌ی فروغ فرخزاد، نخستین مجموعه شعر این شاعر است که توسط نشر دیوار منتشر شده است. این اثر، مجموعه‌ای از شعرهای عاشقانه، اجتماعی و فلسفی را در خود جای داده که هرکدام با زبانی صمیمی و بی‌پرده، احساسات و دغدغه‌های شاعر را بازتاب می‌دهد. فروغ فرخزاد در این کتاب، با نگاهی نو و بی‌واسطه به جهان پیرامون و درون خود، تجربه‌های زیسته و عواطف انسانی را به تصویر کشیده است. شعرهای این مجموعه، گاه روایتگر عشق و امید، گاه بیانگر اندوه و تنهایی و گاه جست‌وجوی معنای زندگی و هویت زنانه‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دیوار

کتاب دیوار اثر فروغ فرخزاد، مجموعه‌ای از شعرهای کوتاه و بلند است که در قالب‌های نو و کلاسیک سروده شده‌اند. این کتاب، تصویری از جهان ذهنی و عاطفی شاعر را ارائه می‌دهد؛ جهانی که در آن عشق، رنج، امید، یأس، رؤیا و واقعیت درهم‌تنیده‌اند. فروغ فرخزاد در این مجموعه، با زبانی بی‌پرده و صادقانه، به بیان احساسات زنانه، دغدغه‌های فردی و اجتماعی و تجربه‌های زیسته‌ی خود پرداخته است. ساختار کتاب، شامل شعرهایی با موضوعات متنوع است که هرکدام به‌گونه‌ای به مفاهیمی چون آزادی، قربانی‌شدن، جدایی، آرزو، اندوه و جست‌وجوی هویت می‌پردازند. دیوار، نه‌تنها بازتابی از زندگی و نگاه شاعر است، بلکه تصویری از جامعه و زمانه‌ای را نشان می‌دهد که فروغ در آن زیسته است. این کتاب، آغازگر مسیری تازه در شعر معاصر فارسی به‌شمار می‌آید و نشانه‌هایی از تحول در زبان و اندیشه‌ی شاعر را در خود دارد.

خلاصه کتاب دیوار

شعرهای کتاب دیوار، حول محور تجربه‌های عاطفی و زیستی شاعر شکل گرفته‌اند. فروغ فرخزاد در این مجموعه، از عشق و رؤیا تا اندوه و جدایی، از امید تا یأس و از جست‌وجوی هویت تا اعتراض به سنت‌ها و محدودیت‌ها سخن گفته است. شعرهایی مانند رؤیا، نغمه‌ی درد، گمشده و اندوه‌پرست، روایتگر تمنای عاشقانه و رنج‌های درونی‌اند. در شعرهایی چون قربانی و پاسخ، شاعر با الهام از تجربه‌های شخصی، به نقد باورهای رایج و ریاکاری‌های اجتماعی پرداخته است. دیوار، شعر نمادین این مجموعه، تصویری از فاصله و جدایی میان انسان‌ها و ناتوانی در عبور از مرزهای ذهنی و عاطفی را ترسیم می‌کند. در سراسر کتاب، زبان شاعرانه‌ی فروغ، سرشار از تصاویر تازه و احساسات صادقانه است و هر شعر، دریچه‌ای به جهان پررمزوراز و پرتنش شاعر می‌گشاید.

چرا باید کتاب دیوار را بخوانیم؟

دیوار، اثری است که با زبان صریح و بی‌پرده‌ی خود، تجربه‌های انسانی را به‌گونه‌ای بیان کرده که کمتر در شعر فارسی پیش از آن دیده می‌شود. این کتاب، فرصتی برای آشنایی با نگاه و احساسات زنی است که در زمانه‌ی خود، صدای متفاوتی داشت و دغدغه‌هایش را بی‌واسطه بیان کرد. خواندن این مجموعه، امکان لمس فرازونشیب‌های عاطفی، اجتماعی و فلسفی را فراهم می‌کند و مخاطب را با لایه‌های پنهان احساسات انسانی روبه‌رو می‌سازد. دیوار، نه‌تنها برای علاقه‌مندان به شعر، بلکه برای کسانی که به دنبال شناخت بهتر از تجربه‌های زنانه و تحولات شعر معاصر فارسی هستند، اثری ارزشمند به‌شمار می‌آید.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان شعر معاصر فارسی، کسانی که دغدغه‌های عاطفی و هویتی دارند، پژوهشگران ادبیات و افرادی که به تجربه‌های زنانه و نگاه‌های نو در شعر علاقه‌مندند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب دیوار

«در گذشت پرشتاب لحظه‌هاي سرد چشم‌هاي وحشي تو در سکوت خويش گرد من ديوار مي‌سازد مي‌گريزم از تو در بي‌راه‌هاي راه تا ببينم دشت‌ها را در غبار ماه تا بشويم تن به آب چشمه‌هاي نور در مه رنگين صبح گرم تابستان پر کنم دامان ز سوسن‌هاي صحرايي بشنوم بانگ خروسان را ز بام کلبه دهقان مي‌گريزم از تو تا در دامن صحرا سخت بفشارم به روي سبزه‌ها پا را يا بنوشم شبنم سرد علف‌ها را مي‌گريزم از تو تا در ساحلي متروک از فراز صخره‌هاي گمشده در ابر تاريکي بنگرم رقص دوارانگيز طوفان‌هاي دريا را در غروبي دور چون کبوترهاي وحشي زير پر گيرم دشت‌ها را، کوه‌ها را، آسمان‌ها را بشنوم از لابه‌لاي بوته‌هاي خشک نغمه‌هاي شادي مرغان صحرا را مي‌گريزم از تو تا دور از تو بگشايم راه شهر آرزوها را و درون شهر... قفل سنگين طلايي قصر رؤيا را ليک چشمان تو با فرياد خاموشش راه‌ها را در نگاهم تار مي‌سازد همچنان در ظلمت رازش گرد من ديوار مي‌سازد»