کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم
معرفی کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم
کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم نوشتهی جان آرمسترانگ و با ترجمهی ندا شادنظر، تلاشی است برای فهمیدن ریشهی دلمشغولیهای مالی و جداکردن «مشکل پولنداشتن» از «نگرانبودن دربارهی پول». نویسنده در همکاری فکری با مدرسهی زندگی، از مثالهای روزمره، روایتهای شخصی و تحلیلهای فلسفی استفاده کرده است تا نشان دهد چرا پول تا این حد بر احساس ارزشمندی، روابط و رؤیاهای فردی سایه میاندازد. نشر هنوز آن کتاب را منتشر کرده است و متن حاضر نسخهای است که خواندنش روی صفحهنمایش و در قالب مطالعهی الکترونیکی پیشبینی شده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم
کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم از همان پیشگفتار روشن میکند که موضوع اصلی آن، «نگرانی مالی» است نه صرفاً «کمبود پول». جان آرمسترانگ در این کتاب نشان میدهد که چرا بسیاری از اضطرابهای مالی، حتی در میان افراد مرفه، ریشه در الگوهای فکری، خاطرات کودکی، مقایسههای اجتماعی و ایدههای مبهم دربارهی «زندگی خوب» دارد. در کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم ساختار بحث از چند محور اصلی میگذرد: تفاوت مشکل مالی و نگرانی مالی، چهار نوع نگرانی رایج دربارهی پول، مفهوم «رابطهی خوب با پول»، معنای روانی و نمادین پول، و اینکه پول چگونه با آزادی، شأن، عشق، ازدواج و حتی روابط جنسی گره میخورد. نویسنده در فصلهای مختلف، هم از نظریههای بزرگ مثل دیدگاه مارکس و مکتب شیکاگو حرف زده است و هم از تجربههای شخصی و مثالهای ملموس. کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم علاوهبر طرح ایدهها، تمرینهایی چهارمرحلهای برای افزایش خودآگاهی مالی پیشنهاد کرده است: پذیرفتن حقیقت، شناسایی واژهها و تداعیهای شخصی دربارهی پول، مرور تجربههای گذشته و یافتن «شریک فکری» برای گفتوگو دربارهی مسائل مالی. در ادامه، بحث به تعریف دوبارهی پول بهعنوان ابزار دادوستد و «منبع ارزشها»، نسبت پول و خودشکوفایی، تمایز نیاز و خواسته، و تحلیل حسادت مالی و رؤیاهای مربوط به سبک زندگی میرسد. در کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم نویسنده از ادبیات و هنر نیز کمک گرفته است؛ از آنتیگونهی سوفوکل تا رمانهای جین آستن، تا نشان دهد چگونه پول در دل تصمیمهای اخلاقی، انتخاب همسر و شکلدادن به هویت فردی حضور دارد، بیآنکه همیشه بهطور مستقیم دربارهاش حرف زده شود.
خلاصه کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم
کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم بر این ایده استوار است که برای آرامترشدن در برابر پول، باید نوع نگاه به آن و معنایی را که برای زندگی خوب قائل میشویم، بازنگری کنیم. جان آرمسترانگ ابتدا چهار دسته نگرانی مالی را شناسایی میکند؛ از ترس فقر و محرومماندن از «چیزهای خوب» تا بدگمانی به خودِ پول بهعنوان نیرویی فاسدکننده. در ادامه، کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم نشان میدهد که بسیاری از این نگرانیها درواقع پوششی برای دغدغههای عمیقتری مثل ترس از بیکفایتی، جدایی فرزندان، رقابتهای خانوادگی یا احساس شکست شخصی است. نویسنده با مثالهای متعدد، مفهوم «رابطهی خوب با پول» را توضیح داده است؛ رابطهای که در آن فرد میتواند سهم خود و سهم «بخت و ساختار اقتصادی» را از هم جدا کند، نیازها را از خواستهها تشخیص دهد، پول را نه دشمن حقیقت بداند و نه ناجی همهچیز، و آن را در خدمت خودشکوفایی، روابط صمیمانه و انتخابهای معنادار زندگی قرار دهد.
چرا باید کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم را بخوانیم؟
این کتاب بهجای توصیههای سریع برای ثروتمندشدن، به ریشههای فکری و عاطفی اضطراب مالی میپردازد و نشان میدهد چرا حتی با افزایش درآمد، نگرانی میتواند ادامه پیدا کند. خواندن آن کمک میکند زبان دقیقتری برای توصیف دلمشغولیهای مالی شکل بگیرد، رابطهی شخصی با پول شفافتر شود و تصمیمهای اقتصادی در پیوند با ارزشها و تصویر فرد از «زندگی خوب» بازتعریف شود.
مطالعهی این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که مدام دربارهی آیندهی مالی، شأن اجتماعی، هزینههای خانواده یا مقایسهی سبک زندگی خود با دیگران نگران هستند. همچنین به خوانندگانی پیشنهاد میشود که به پیوند میان پول، اخلاق، روابط عاطفی و خودشکوفایی علاقهمندند و میخواهند نگاه عمیقتری به نقش پول در زندگی روزمره داشته باشند.
بخشی از کتاب چگونه کمتر نگران پول باشیم
«بنابراین، روش رفع نگرانیهای مالی کاملاً با مشکلات مالی متفاوت است. ما برای رفع نگرانیهایمان باید به الگوی تفکر (ایدئولوژی) و ارزشهایمان (فرهنگ) توجه کنیم، چراکه آنها در تجربیات فردی و شخصی ما نقش مهمی دارند. سؤالی که معمولاً برای رفع مشکلات مالی مطرح میشود، این است: چهطور میتوانم پول بیشتری به دست آورم؟ پاسخ این سؤال شامل پیشنهادات و راهنماییهایی برای افزایش ثروت میشود؛ مثلاً باید داراییهایتان را افزایش دهید، شغل پردرآمدتری پیدا کنید، یا با فرد پولداری ازدواج کنید. البته این سؤال، با این فرض مطرح میشود که ما میدانیم چهقدر پول لازم داریم (هرچه بیشتر، بهتر!) و چرا اینقدر پول میخواهیم. (شوخی میکنی؟) بنابراین، سؤال «چهطور میتوانم پول بیشتری به دست بیاورم؟» را باید بعد از طرح سؤالهای «چهقدر پول لازم دارم و چرا اینقدر پول میخواهم؟» پرسید. ... بنابراین، اولین وظیفۀ ما این است که نگرانیهایمان را درک و آن را در قالب سؤالاتی مهم مطرح کنیم. ممکن است ابتدا نگرانیهایمان کمی بزرگ به نظر برسد. من اغلب نمیدانم واقعاً نگران چه هستم. منظورم این نیست که نگرانیام بیدلیل است؛ فقط دقیقاً نمیدانم دلیلش چیست. برای مثال، اغلب وقتی به اتومبیلم نگاه میکنم، دچار تشویش و نگرانی میشوم. تقریباً ده سال است که آن را خریدهام و کلی خط و خش روی بدنهاش افتاده است. گاهی موتورش صدا میدهد، برفپاککنش روی شیشه میلرزد و قطعهای پلاستیکی که زیر فرمان قرار دارد، تابهحال چندین بار افتاده است. داخل اتومبیلم هرگز کاملاً تمیز نبوده است و روی یکطرف بدنۀ آن تورفتگی بزرگی دیده میشود که وقتی در پارکینگ خانهام دوربرگردان میزدم، ایجاد شده است؛ اما اتومبیل خوب و مطمئنی است و میتوانم با آن رانندگی کنم و قصد ندارم اتومبیل دیگری را جایگزین آن کنم. اما بخشی از مغزم میگوید که این، همان اتومبیلی نیست که دلم میخواست داشته باشم.»