معرفی کتاب از دست رفته
کتاب از دست رفته (Ghosted) نوشته رزی والش، داستان عشقی ناگهانی و ناپایدار را روایت کرده که در دل روستایی انگلیسی شکل میگیرد و ناگهان در سکوتی سنگین گم میشود. در این داستان، رابطهای هفتروزه به نقطهی ثقل زندگی سارا، زنی نزدیک به چهلسالگی، تبدیل میشود که تازه از یک ازدواج طولانی بیرون آمده و حالا با ناپدیدشدن معشوقش ادی، میان امید، انکار و جستوجویی وسواسگونه سرگردان است. نشر کتاب مرو این رمان پرفروش نیویورکتایمز را با ترجمه نازلی نصرالهی منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب از دست رفته
کتاب از دست رفته نوشته رزی والش داستان سارا مکی را دنبال کرده؛ زنی سیوهفتساله که پس از جدایی از همسرش روبن، برای مدتی به انگلستان و خانهی والدینش برگشته است. در یکی از روزهای گرم ژوئن، آشنایی تصادفی او با مردی محجوب و مهربان به نام ادی دیوید، در محوطهی چمن یک دهکده به رابطهای فشرده و عمیق در طول تنها هفت روز تبدیل میشود.
کتاب این آشنایی کوتاه را نقطهی شروع روایتش قرار داده؛ روایتی که در آن، ادی ناگهان ناپدید میشود و هیچ تماسی با سارا نمیگیرد. در ادامه، فصلها میان زمانهای مختلف جابهجا شدهاند: روزهای شکلگیری عشق، پانزده روز بعد از قطع تماس و نامههایی که سارا برای ادی مینویسد.
رزی والش در این کتاب، همزمان با روایت عشق تازه، به گذشتهی سارا و خانوادهاش هم سر زده و خواننده را با مسائلی مثل رابطهی محافظهکارانهی سارا با خواهر کوچکش هانا وحادثهای قدیمی که هنوز سایهاش بر زندگی او و اطرافیانش افتاده، آشنا میکند.
کتاب از دست رفته در هر فصل، بخشی از گرههای عاطفی و رازهای شخصی شخصیتها را آشکار کرده است؛ از دوستیهای قدیمی سارا با جو و تامی تا کشمکش درونی او میان پذیرفتن اینکه رها شده یا باور به اینکه اتفاقی برای ادی افتاده است.
خلاصه داستان از دست رفته
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان از دست رفته بر محور یک سؤال ساده بنا شده است: چرا مردی که در طول هفت روز به سارا گفته عاشقش شده، بعد از خداحافظی دیگر هرگز تماس نمیگیرد؟ سارا که سالها متأهل بوده و حالا در آستانهی چهلسالگی است، این سکوت را نه بهعنوان بیعلاقگی، بلکه به عنوان نشانهای از فاجعه میبیند و بهتدریج در جستوجوی ادی غرق میشود.
روایت داستان میان حال و گذشته در رفتوآمد است؛ از روزهای گرم آشنایی در گلاسترشر و شبهایی که آن دو در چمنزارها و کنار جنگل میگذرانند تا سفرهای جادهای سارا با دوستانش، اضطراب او در بزرگراهها و بازگشت به صحنهی تصادفی قدیمی که هنوز برایش زخم است. متن، همزمان با پیگیری ناپدیدشدن ادی، به ترس از رهاشدن، خاطرات خانوادگی، احساس گناه و تلاش برای بازسازی اعتمادبهنفس پرداخته است.
چرا باید کتاب از دست رفته را بخوانیم؟
خواندن این کتاب فرصتی است تا از دل یک داستان عاشقانهی ظاهراً ساده، با لایههای عمیقتر سوگ، انکار، شرم و امید روبهرو شویم. از دست رفته نشان داده چگونه یک رابطهی کوتاه میتواند سالها تجربه و زخم پنهان را فعال کند و آدمها را وادار کند با گذشته، خانواده و تصویرشان از خودشان دوباره روبهرو شوند.
خواندن کتاب از دست رفته را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب از دست رفته به کسانی پیشنهاد میشود که به داستانهای عاشقانهی پرتعلیق، روایتهای زنانه و متنهایی علاقهمندند که در آن روابط عاطفی با گذشتهی خانوادگی و زخمهای قدیمی گره خورده است.
جوایز و افتخارات کتاب از دست رفته
- در لیست پرفروشهای نیویورکتایمز
- ترجمه به بیش از ۳۰ زبان و فروش بیش از ۱/۵ میلیون جلد در سرتاسر دنیا
بخشی از کتاب از دست رفته
«عزیزم،
دقیقاً نوزده سال از آن صبح درخشانی میگذرد که ما به هم لبخند زدیم و خداحافظی کردیم. تردیدی نبود که دوباره یکدیگر را میبینیم؛ بود؟ سؤال این بود که چه موقع این اتفاق میافتد؛ نه اینکه آیا اصلاً رخ میدهد یا نه. در واقع، حتی سؤالی هم دراینباره وجود نداشت. ممکن بود آینده مانند لبههای پیچدرپیچ یک رؤیا غیرواقعی به نظر برسد؛ اما بدون شک شامل هر دوی ما بود... باهم. اما اینطور نبود؛ حتی پس از اینهمه سال هم از این مسأله شگفتزده میشوم.
نوزده سال از آن روز گذشته است؛ نوزده سال تمام! و من هنوز در جستوجوی تو هستم. هرگز از جستوجوی تو دست برنخواهم داشت.
بیشتر وقتها هنگامی ظاهر میشوی که من کمتر انتظارش را دارم. امروز پیشتر از این، هنگامیکه در دام افکاری بیهوده و تاریک افتاده بودم، بدنم مانند مشتی فلزی فشرده شد. سپس، ناگهان تو آنجا بودی؛ برگ روشن پاییزیای که بر فراز چمنزار مفرغی کدر چرخ میخورد. از حالت فشرده بیرون آمدم و زندگی را بوییدم، شبنم را روی پایم احساس کردم و سایههای سبز را دیدم. سعی کردم سریع تو را بگیرم؛ برگ روشنی را که جستوخیز میکرد و میجنبید و میخندید. سعی کردم دستت را بگیرم و مستقیم به تو نگاه کنم؛ اما مانند نقطهٔ سیاهی بیصدا از سمتی بهسمت دیگر لغزیدی و از دسترسم خارج شدی.
هرگز از جستوجوی تو دست برنخواهم داشت.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب از دست رفته و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | از دست رفته |
| عنوان در زبان مبدأ | Ghosted |