کتاب سرگذشت یک مدیر عبدالکریم نعناکار + دانلود نمونه رایگان

کتاب سرگذشت یک مدیر

انتشارات:سنجاق
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب سرگذشت یک مدیر

کتاب سرگذشت یک مدیر نوشته‌ی عبدالکریم نعناکار، اثری در حوزه خاطرات و تجربه‌های مدیریتی است که نشر سنجاق به‌صورت الکترونیکی آن را منتشر کرده است. این کتاب روایتی مستند و شخصی از مسیر حرفه‌ای نویسنده در عرصه‌های مختلف مدیریتی و صنعتی ایران است؛ از مدیریت کارخانه‌های تولیدی تا نقش‌آفرینی در پروژه‌های ملی و تدوین اسناد کلان. نعناکار با نگاهی واقع‌گرایانه و بدون اغراق، فراز و نشیب‌های مدیریتی، چالش‌های تصمیم‌گیری، نوآوری‌ها و تعاملات انسانی را در قالب روایت‌هایی پیوسته و آموزنده بازگو می‌کند. کتاب، نه‌تنها به بیان موفقیت‌ها، بلکه به اشتباهات، تردیدها و درس‌هایی که از مسیر پرپیچ‌وخم مدیریت به‌دست آمده، می‌پردازد. این اثر برای علاقه‌مندان به مدیریت، صنعت، تاریخچه تحولات صنعتی و اجتماعی ایران و همچنین کسانی که به دنبال الهام از تجربه‌های واقعی هستند، جذابیت ویژه‌ای دارد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب سرگذشت یک مدیر

سرگذشت یک مدیر، اثری غیرداستانی و خاطره‌محور از عبدالکریم نعناکار است که به روایت تجربه‌های مدیریتی و اجرایی او در سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف ایران می‌پردازد. کتاب ساختاری روایی دارد و هر فصل آن به یکی از مقاطع مهم زندگی حرفه‌ای نویسنده اختصاص یافته است؛ از مدیریت در صنایع الکترونیک و فرش تا نقش‌آفرینی در بنیاد مستضعفان و پروژه‌های ملی مانند تدوین سند تجارت الکترونیک. نویسنده با رویکردی تحلیلی، چالش‌ها و بحران‌های مدیریتی، تصمیم‌گیری‌های حساس، نوآوری‌ها و تعاملات انسانی را شرح داده است. در کنار روایت‌های شخصی، به زمینه‌های تاریخی، اجتماعی و فنی هر دوره نیز اشاره شده و تصویر جامعی از تحولات صنعتی و مدیریتی ایران در چند دهه اخیر ارائه شده است. کتاب سرگذشت یک مدیر، علاوه‌بر بازتاب تجربه‌های فردی، به اهمیت کار تیمی، یادگیری مستمر و نقش خلاقیت در مدیریت می‌پردازد و تلاش کرده است تا از هر خاطره، نکته‌ای کاربردی برای مدیران و علاقه‌مندان به حوزه مدیریت استخراج کند.

خلاصه کتاب سرگذشت یک مدیر

کتاب سرگذشت یک مدیر، مجموعه‌ای از روایت‌های واقعی و مستند از زندگی حرفه‌ای عبدالکریم نعناکار است که در قالب خاطرات مدیریتی، مسیر رشد و تحول او را در سازمان‌ها و صنایع مختلف ایران بازگو می‌کند. دغدغه اصلی کتاب، انتقال تجربه‌های مدیریتی و ثبت فرازونشیب‌های تصمیم‌گیری در شرایط بحرانی است. نویسنده ابتدا با شرح ورودش به عرصه مدیریت در مجتمع صنایع ایثار، چالش‌های رقابت با محصولات وارداتی و بحران‌های مالی را بازگو کرده است. او با رویکردی نوآورانه، مسیر تولید کارخانه را تغییر داده و با راه‌اندازی خطوط تولید جدید و طراحی سامانه‌های مخابراتی، شرکت را از بحران خارج کرده است. سپس، در فصل مربوط به صنعت فرش، تجربه ورود به حوزه‌ای کاملاً جدید و مواجهه با بحران اعتصاب کارکنان و رکود بازار را روایت کرده و با تکیه‌بر یادگیری سریع و تعامل با تیم، ایده تولید فرش محرابی را عملی ساخته است؛ طرحی که بعدها به نوآوری مهمی در صنعت فرش کشور تبدیل شد. در ادامه، کتاب به روایت مدیریت هلدینگ صنایع ایثار و تلاش برای سودآوری شرکت‌های زیان‌ده می‌پردازد. نویسنده با تغییر ساختار مدیریتی، حمایت از تولید ملی و اجرای پروژه‌هایی مانند تولید عصای ویژه جانبازان و ویلچر داخلی، نقش خود را در خودکفایی صنعتی کشور برجسته کرده است. بخش‌هایی از کتاب نیز به تجربه‌های مدیریتی در بنیاد جانبازان، تدوین آیین‌نامه‌های کاربردی و راه‌اندازی مؤسسات آموزشی و اشتغال برای جانبازان اختصاص یافته است. در فصل‌های پایانی، نعناکار به روایت ورود به صنعت الکل و مدیریت شرکت بیدستان می‌پردازد؛ جایی که با ابتکار در تولید الکل ۷۰ درصد و بهره‌برداری از منابع انبارشده، تحولی در بازار بهداشت و درمان کشور ایجاد می‌کند. همچنین، تجربه مشارکت در پروژه مطالعات تجارت الکترونیک و تدوین سند ملی تجارت الکترونیک، نشان‌دهنده نقش او در شکل‌گیری زیرساخت‌های دیجیتال کشور است. در مجموع، کتاب سرگذشت یک مدیر، تصویری ملموس از مدیریت در ایران، اهمیت نوآوری، کار تیمی و یادگیری مستمر را ارائه داده و هر فصل آن، حامل نکته‌ای آموزنده برای مدیران و علاقه‌مندان به این حوزه است.

چرا باید کتاب سرگذشت یک مدیر را بخوانیم؟

این کتاب با روایت تجربه‌های واقعی و ملموس از مدیریت در صنایع و سازمان‌های ایرانی، فرصتی فراهم کرده است تا خواننده با چالش‌ها، تصمیم‌گیری‌های دشوار و راهکارهای خلاقانه در شرایط بحرانی آشنا شود. سرگذشت یک مدیر، نه‌تنها به موفقیت‌ها، بلکه به اشتباهات، تردیدها و فرازونشیب‌های مسیر مدیریت پرداخته و تصویری واقع‌گرایانه از فضای کاری و مدیریتی ایران ارائه داده است. ویژگی شاخص کتاب، نگاه تحلیلی به مسائل، تأکید بر یادگیری مستمر، اهمیت کار تیمی و نقش نوآوری در عبور از بحران‌هاست. خواندن این اثر، به‌ویژه برای کسانی که به دنبال الهام از تجربه‌های واقعی و درس‌آموزی از مسیرهای طی‌شده هستند، ارزشمند است. همچنین، کتاب با ارائه نمونه‌های متنوع از صنایع مختلف، دیدی جامع و کاربردی نسبت به مدیریت در ایران به دست می‌دهد.

خواندن این کتاب به مدیران، کارآفرینان، علاقه‌مندان به مدیریت، دانشجویان رشته‌های مدیریت و مهندسی، و کسانی که با چالش‌های سازمانی و صنعتی روبه‌رو هستند پیشنهاد می‌شود. همچنین برای افرادی که به دنبال تجربه‌های واقعی و الهام‌بخش در زمینه تحول سازمانی و نوآوری هستند، مناسب است.

بخشی از کتاب سرگذشت یک مدیر

«یک روز، جلسه‌ای با کارکنان برگزار کردم و بدون پرده شرایط را توضیح دادم. درآمد و هزینه‌هایمان به وضوح نشان می‌داد که اگر همین‌طور ادامه دهیم، ورشکستگی حتمی است. با صداقت تمام گفتم: «دوستان عزیز، اینجا دو انتخاب داریم. می‌توانید با کت و شلوار و کراوات در این ساختمان شیک تردد کنید، ولی آخر ماه حقوقی در کار نخواهد بود. یا می‌توانیم مسیرمان را عوض کنیم و در کنار صنایع الکترونیک به تولید محصولی بپردازیم که رقابت‌پذیر و سودآور باشد.» یکی از کارکنان، که انگار دلش پر بود، از ته دل فریاد زد: «جناب مهندس، ما الان تو وضعی هستیم که آفتاب لگن هفت دست است، ولی شام و ناهار هیچی!» این جمله طوفانی از خنده و تأمل به پا کرد. همه فهمیدند وقت آن رسیده که به جای حفظ ظاهر، به فکر آینده شرکت و خانواده‌هایشان باشند. کارکنان قبول کردند که لباس‌های رسمی و پر زرق و برق را کنار بگذارند و به جای آن، آستین بالا بزنند و تلاش کنند سفره‌شان را پر نگه دارند. نتیجه اینکه تصمیم گرفتم خط تولید جدیدی راه اندازی کنم و به جای رقابت مستقیم با محصولات چینی، وارد مسیری جدید شوم. خط تولید کفش و دمپایی را راه‌اندازی کردیم و در عین حال به نوآوری در صنایع الکترونیک، که تخصص اصلی من بود، پرداختیم. هدفم این بود که شرکت را به یک مسیر پایدار و سودآور هدایت کنم.»