کتاب تاریخ جهان قرن بیستم ۱۹۰۱-۲۰۰۰ جان موریس رابرتس + دانلود نمونه رایگان

کتاب تاریخ جهان قرن بیستم ۱۹۰۱-۲۰۰۰

انتشارات:انتشارات بهجت
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب تاریخ جهان قرن بیستم ۱۹۰۱-۲۰۰۰

کتاب الکترونیکی «تاریخ جهان قرن بیستم ۱۹۰۱-۲۰۰۰» نوشتهٔ جان موریس رابرتس و با ترجمهٔ ابراهیم علی کنی، توسط نشر بهجت منتشر شده است. این اثر به بررسی تحولات و رویدادهای مهم قرن بیستم در سراسر جهان می‌پردازد و تلاش می‌کند تصویری جامع از فرازونشیب‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی این صد سال ارائه دهد. کتاب در دستهٔ ناداستان تاریخی قرار می‌گیرد و برای علاقه‌مندان به تاریخ معاصر جهان، پژوهشگران و دانشجویان علوم انسانی اثری قابل توجه به‌شمار می‌آید. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تاریخ جهان قرن بیستم ۱۹۰۱-۲۰۰۰

«تاریخ جهان قرن بیستم ۱۹۰۱-۲۰۰۰» اثری ناداستان و پژوهشی است که با رویکردی تحلیلی به روایت تاریخ معاصر جهان می‌پردازد. جان موریس رابرتس، نویسندهٔ کتاب، با تکیه‌بر منابع معتبر و دیدگاهی جهانی، تلاش کرده است تا مهم‌ترین رویدادها و جریان‌های قرن بیستم را در قالبی منسجم و قابل پیگیری بازگو کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا با ترسیم چشم‌اندازی از وضعیت جهان در آغاز قرن بیستم شروع می‌شود و سپس به بررسی نیروهای محرک تغییرات، تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، جنگ‌ها، انقلاب‌ها و جنبش‌های فکری و فرهنگی می‌پردازد. کتاب نه‌تنها به رخدادهای بزرگ و مشهور مانند جنگ‌های جهانی، انقلاب‌ها و فروپاشی امپراتوری‌ها توجه دارد، بلکه به روندهای عمیق‌تر و تأثیرگذارتر در زندگی انسان‌ها نیز می‌پردازد. نویسنده در مقدمهٔ کتاب به دشواری‌های تاریخ‌نگاری معاصر اشاره کرده و تأکید کرده است که انتخاب رویدادها و روایت آن‌ها همواره با چالش‌هایی همراه است. این کتاب برای مخاطبانی نوشته شده که علاقه‌مند به فهم عمیق‌تر تاریخ معاصر هستند و می‌خواهند تصویری کلی از تحولات جهانی در قرن بیستم به‌دست آورند.

خلاصه کتاب تاریخ جهان قرن بیستم ۱۹۰۱-۲۰۰۰

کتاب «تاریخ جهان قرن بیستم ۱۹۰۱-۲۰۰۰» با نگاهی جامع به تحولات صد سالهٔ اخیر، تلاش می‌کند مهم‌ترین روندها و رویدادهای این دوره را برجسته کند. نویسنده با آغاز از سال ۱۹۰۱، ابتدا تصویری از جهان آن زمان ارائه می‌دهد؛ جهانی که هنوز تحت سلطهٔ امپراتوری‌ها، سنت‌ها و ساختارهای اجتماعی دیرپا بود و تفاوت‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی میان جوامع به‌شدت محسوس بود. در ادامه، کتاب به بررسی نیروهای محرک تغییر در قرن بیستم می‌پردازد: رشد فناوری، صنعتی‌شدن، گسترش ارتباطات، مهاجرت‌های گسترده و ظهور ایدئولوژی‌های جدید. این تحولات زمینه‌ساز دگرگونی‌های عمیق در ساختار جوامع و روابط بین‌الملل شدند. در بخش‌های بعدی، نویسنده به رخدادهای کلیدی مانند جنگ‌های جهانی اول و دوم، انقلاب‌های بزرگ، فروپاشی امپراتوری‌ها، شکل‌گیری دولت‌های جدید، استعمارزدایی، جنگ سرد و رقابت‌های ابرقدرت‌ها می‌پردازد. همچنین به جنبش‌های اجتماعی، تغییر جایگاه زنان، رشد علم و فناوری، و جهانی‌شدن ارزش‌ها و فرهنگ‌ها توجه شده است. کتاب تأکید دارد که تاریخ قرن بیستم نه‌تنها مجموعه‌ای از وقایع بزرگ، بلکه حاصل روندهای بلندمدت و تأثیرگذار است که زندگی میلیاردها انسان را دگرگون کرده‌اند. نویسنده با رویکردی تحلیلی، تلاش کرده است تا از میان انبوه اطلاعات و رویدادها، آنچه را که بیشترین اهمیت تاریخی داشته و بر سرنوشت انسان‌ها اثر گذاشته است، انتخاب و روایت کند.

چرا باید کتاب تاریخ جهان قرن بیستم ۱۹۰۱-۲۰۰۰ را بخوانیم؟

مطالعهٔ این کتاب فرصتی است برای درک عمیق‌تر از ریشه‌ها و پیامدهای رویدادهای قرن بیستم؛ قرنی که بیشترین تغییرات را در تاریخ بشر رقم زده است. «تاریخ جهان قرن بیستم ۱۹۰۱-۲۰۰۰» با ارائهٔ تحلیلی از روندهای جهانی، به خواننده کمک می‌کند تا پیوند میان گذشته و حال را بهتر بفهمد و نسبت به تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جهان دیدی گسترده‌تر پیدا کند. این کتاب با انتخاب رویدادهای کلیدی و بررسی زمینه‌های آن‌ها، امکان مقایسهٔ تحولات مناطق مختلف جهان را فراهم می‌آورد و به فهم بهتر پیچیدگی‌های تاریخ معاصر کمک می‌کند.

این کتاب برای علاقه‌مندان به تاریخ معاصر، دانشجویان و پژوهشگران علوم انسانی، معلمان تاریخ و کسانی که به دنبال شناخت ریشه‌های تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جهان امروز هستند، مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ فهم روندهای جهانی و تأثیر آن‌ها بر زندگی انسان‌ها را دارند، اثری ارزشمند به‌شمار می‌آید.

بخشی از کتاب تاریخ جهان قرن بیستم ۱۹۰۱-۲۰۰۰

«زمانی با تامل در رویدادهای دوران زندگی خود گفت: «ایرادهای بزرگ و آشکاری به تاریخ معاصر وارد است». او تنها مورخی نیست که به این ایرادها پی‌برده است، گرچه نوشتن تاریخ از نوع تاریخ معاصر با اثر بزرگ توسیدید مورخ یونانی آغاز می‌شود. این مطلب همیشه درست خواهد ماند که ما هرچه بیشتر به زمان خود نزدیک می‌شویم برایمان دشوارتر می‌شود که بدانیم آن تاریخی که به راستی دارای اهمیت است چیست. چنان سیلی از رویدادها دربرابر ماست ـ و چنان زیر باران اطلاعات درباره این رویدادها قرار می‌گیریم ـ که مشکل است بگوئیم در یک فاصله زمانی صد ساله از میان آن رویدادها چه چیزهائی واقعاً مهم هستند و چه چیزهایی بی‌اهمیت به نظر می‌رسند. ما از داشتن چشم‌انداز کافی بی‌بهره‌ایم، از رویدادهایی که بدان‌ها توجه می‌کنیم آن اندازه دور نیستیم تا بتوانیم آن‌ها را در تناسب با یکدیگر ببینیم. این موضوع حتی درست‌تر می‌نماید وقتی که مردم به آن چیزهایی که در طول عمر خودشان روی داده است می‌نگرند، و از همین روست یکی از دشواری‌های خاص مورخ معاصر که تاریخ زمان خویش یا زمان بسیار نزدیک به خویش را می‌نویسد. مشکلات دیگری نیز وجود دارد. غالباً مدارکی که چرایی رویدادها را نشان می‌دهد تا سال‌های زیاد پس از روی دادن آن‌ها در دسترس نیست، ولی به دلایل گوناگون ما اینک درباره علت وقوع بیشتر رویدادها در قرن بیستم بسیار می‌دانیم، به یقین بیش از مردمی که در قرن‌های گذشته درباره روزگار خویش می‌دانستند، اگرچه چیزهایی هم نادانسته باقی هستند. در حقیقت امروزه وضع غالباً به گونه‌ای دیگر است. بدین معنا که دلیل و مدرک بیش از آن است که بتوان به آن‌ها پرداخت. بنابراین دشوارترین کار مورخ معاصر تمیز گذاشتن میان رویدادهاست و این تمیز گذاری در صفحاتی که در پی می‌آید نیز به وضوح دیده خواهد شد.»

۲۰%