کتاب دوست مهربان من زهرا قاسمی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب دوست مهربان من

کتاب دوست مهربان من

معرفی کتاب دوست مهربان من

کتاب الکترونیکی «دوست مهربان من (مهارت همدلی)» نوشتهٔ زهرا قاسمی و تصویرگری زهره صادقیان، با ویرایش فاطمه آقابابائی و توسط نشر رهاوین منتشر شده است. این کتاب جلد دوم از مجموعه داستان‌های ستایش است و برای کودکان بالای ۶ سال نوشته شده. محوریت داستان بر مهارت همدلی و آموزش آن به کودکان تمرکز دارد و با زبانی ساده و داستانی کودکانه، مفاهیم مهمی مانند همدلی، همدردی و حمایت از دوستان را به تصویر می‌کشد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دوست مهربان من

«دوست مهربان من» اثری داستانی برای کودکان است که در قالب یک روایت کوتاه و مصور، به موضوع همدلی و اهمیت آن در روابط دوستانه می‌پردازد. این کتاب بخشی از مجموعه داستان‌های ستایش است و با محوریت شخصیت ستایش، تلاش دارد مهارت‌های زندگی را به زبان کودکانه آموزش دهد. داستان در فضایی آشنا برای کودکان، یعنی مهدکودک و جمع دوستان، شکل می‌گیرد و با روایتی ساده، موقعیت‌هایی را به تصویر می‌کشد که کودکان می‌توانند با آن‌ها همذات‌پنداری کنند. نویسنده، زهرا قاسمی، با انتخاب موضوع مرگ پدربزرگ یکی از شخصیت‌ها، فرصتی فراهم کرده تا کودکان با مفهوم فقدان و نحوهٔ همدردی با دوستان خود آشنا شوند. تصویرگری زهره صادقیان نیز به جذابیت و درک بهتر داستان کمک کرده است. این کتاب با هدف آموزش غیرمستقیم مهارت‌های اجتماعی و عاطفی، به‌ویژه همدلی، طراحی شده و می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای والدین و مربیان در گفت‌وگو با کودکان دربارهٔ احساسات و روابط انسانی مورد استفاده قرار گیرد.

خلاصه کتاب دوست مهربان من

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان با شوق و ذوق ستایش برای رفتن به پارک با همکلاسی‌هایش آغاز می‌شود. او کوله‌پشتی‌اش را با خوراکی، مدادرنگی و اسباب‌بازی پر می‌کند و همراه دوستانش به پارک می‌رود. در میان بازی، متوجه غیبت نرگس، یکی از دوستانش، می‌شوند و ستایش خبر فوت پدربزرگ نرگس را از معلم شنیده است. این خبر جمع بچه‌ها را غمگین می‌کند و هرکدام دربارهٔ پدربزرگ‌هایشان صحبت می‌کنند. ستایش پس از بازگشت به خانه، از مادرش می‌خواهد به خانهٔ نرگس بروند تا او را دلداری دهند. در خانهٔ نرگس، ستایش با مهربانی و همدلی به سراغ دوستش می‌رود، او را در آغوش می‌گیرد و با او دربارهٔ پدربزرگش صحبت می‌کند. ستایش نقاشی‌ای را که قبلاً از چهرهٔ پدربزرگ کشیده بودند به نرگس نشان می‌دهد و با یادآوری خاطرات خوب، به او کمک می‌کند تا احساساتش را بیان کند. در پایان، هر دو با هم شعری دربارهٔ پدربزرگ می‌خوانند و این کار به نرگس آرامش می‌دهد. داستان بدون افشای پایان، بر اهمیت همدلی و حمایت دوستان در موقعیت‌های دشوار تأکید دارد.

چرا باید کتاب دوست مهربان من را بخوانیم؟

این کتاب با روایت داستانی ساده و ملموس، مهارت همدلی را به کودکان آموزش می‌دهد و آن‌ها را با مفهوم همدردی و حمایت از دوستان در شرایط سخت آشنا می‌کند. استفاده از موقعیت‌هایی که برای کودکان قابل لمس است، مانند از دست دادن یکی از عزیزان، باعث می‌شود کودک بتواند احساسات خود و دیگران را بهتر درک کند. تصویرگری جذاب و فضای کودکانهٔ کتاب، یادگیری این مهارت را برای مخاطب شیرین‌تر می‌کند. «دوست مهربان من» می‌تواند به والدین و مربیان کمک کند تا دربارهٔ احساسات و روابط انسانی با کودکان گفت‌وگو کنند و آن‌ها را برای مواجهه با موقعیت‌های مشابه آماده سازند.

این کتاب برای کودکان بالای ۶ سال که در حال یادگیری مهارت‌های زندگی و اجتماعی هستند مناسب است. همچنین والدین، مربیان مهدکودک و آموزگاران می‌توانند از آن برای آموزش همدلی و گفت‌وگو دربارهٔ احساسات با کودکان بهره ببرند. به‌ویژه کودکانی که با موضوع فقدان یا غم از دست دادن عزیزان روبه‌رو شده‌اند، می‌توانند از این داستان بهره ببرند.

بخشی از کتاب دوست مهربان من

«ستایش وقتی به خانه رسید و چشمش به مادرش افتاد، گفت: «می‌توانیم امروز به خانهٔ نرگس برویم؟» مادرش قبول کرد و هر دو با هم به خانهٔ نرگس رفتند. آنجا خیلی شلوغ بود و همه گریه می‌کردند. نرگس هم کنار عکس پدربزرگش نشسته بود و گریه می‌کرد. ستایش به طرف او رفت و بغلش کرد؛ دست‌های نرگس را محکم فشار داد و گفت: «خیلی ناراحتم که پدربزرگت از دنیا رفته است. می‌دانم که او دوست خوب تو بود و تو الان ناراحتی. بیا با هم در موردش حرف بزنیم.» نرگس گفت: «دلم برای پدربزرگ تنگ شده است.» ستایش نقاشی را که قبلاً از چهرهٔ پدربزرگ کشیده بودند، از کیفش بیرون آورد و به نرگس نشان داد. اشک‌هایش را پاک کرد. ستایش به نرگس گفت: «یادش بخیر! بیا هر وقت که دلت برای پدربزرگت تنگ شد، دوباره این شعر را بخوانیم.»