کتاب قبله کعبه زاد (دفتر اول) حامد کاشانی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب قبله کعبه زاد (دفتر اول)

کتاب قبله کعبه زاد (دفتر اول)

نویسنده:حامد کاشانی
انتشارات:نشر معارف
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب قبله کعبه زاد (دفتر اول)

کتاب قبله کعبه‌زاد (دفتر اول) نوشته‌ی حامد کاشانی اثری پژوهشی و روایی درباره‌ی زندگی، فضایل و ویژگی‌های امیرالمومنین علی‌بن‌ابی‌طالب است. این کتاب با نگاهی مستند و تحلیلی، هشتاد پرده از ابعاد مختلف شخصیت و سیره‌ی امام علی را در قالب روایت‌های تاریخی، حدیثی و تحلیل‌های اجتماعی بررسی می‌کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای طراحی شده که هر فصل به یکی از جنبه‌های برجسته‌ی زندگی امام علی، از شجاعت و زهد تا عدالت و مبارزه با قبیله‌گرایی، می‌پردازد. نویسنده با بهره‌گیری از منابع معتبر و روایات تاریخی، تلاش کرده است تصویری روشن و مستند از جایگاه امام علی در تاریخ اسلام ارائه دهد. نشر معارف آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب قبله کعبه زاد (دفتر اول)

قبله کعبه‌زاد (دفتر اول) نوشته‌ی حامد کاشانی، کتابی است که با رویکردی تحلیلی و مستند به بررسی ابعاد مختلف شخصیت و سیره‌ی امام علی‌بن‌ابی‌طالب می‌پردازد. این اثر در قالب هشتاد فصل کوتاه، به موضوعاتی چون شجاعت، زهد، عدالت، مبارزه با قبیله‌گرایی، بخشش، عبادت و جایگاه امام علی در میان اهل‌بیت و جامعه اسلامی می‌پردازد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر فصل به یک ویژگی یا رخداد مهم از زندگی امام علی اختصاص یافته و با استناد به منابع تاریخی و روایی، تلاش شده تا تصویری جامع و چندبعدی از امام علی ارائه شود. نویسنده در مقدمه توضیح داده که این مجموعه حاصل سخنرانی‌های سحرگاهی ماه رمضان در شبکه سوم سیما بوده و سپس با همکاری گروهی از پژوهشگران و ویراستاران، به‌صورت کتاب درآمده است. کتاب نه‌تنها به روایت‌های تاریخی بسنده نکرده، بلکه با تحلیل‌های اجتماعی و اخلاقی، تلاش کرده است پیوند میان سیره‌ی امام علی و مسائل روز جامعه را نیز نشان دهد. این اثر برای علاقه‌مندان به تاریخ اسلام، سیره اهل‌بیت و مطالعات اجتماعی-دینی قابل توجه است.

خلاصه کتاب قبله کعبه زاد (دفتر اول)

قبله کعبه‌زاد (دفتر اول) مجموعه‌ای است از هشتاد فصل که هرکدام به یکی از ابعاد زندگی و شخصیت امام علی‌بن‌ابی‌طالب می‌پردازد. کتاب با مقدمه‌ای آغاز می‌شود که در آن نویسنده از انگیزه‌ی نگارش و روند شکل‌گیری اثر سخن گفته است. سپس، فصل‌های کتاب به‌ترتیب به موضوعاتی چون شجاعت امام علی در ایمان‌آوردن به پیامبر، جان‌فشانی در جنگ‌های بدر، احد، خیبر و احزاب، زهد و ساده‌زیستی، عدالت در حکومت، مبارزه با قبیله‌گرایی، بخشش و کرامت، عبادت و ارتباط با خدا، و نقش امام علی در تحولات اجتماعی و سیاسی صدر اسلام می‌پردازد. در بخش‌هایی از کتاب، روایت‌هایی از جان‌فشانی امام علی در کنار پیامبر اسلام، مانند ماجرای لیلةالمبیت و دفاع در جنگ احد، با جزئیات تاریخی و تحلیلی بیان شده است. همچنین، نویسنده به زهد و بخشش امام علی اشاره کرده و نمونه‌هایی از وقف اموال و آزادسازی بردگان را شرح داده است. عدالت امام علی در تقسیم بیت‌المال و برخورد با تبعیض‌های قبیله‌ای، از دیگر محورهای مهم کتاب است. در فصل‌هایی نیز به نقش امام علی در مقابله با قبیله‌گرایی و تلاش برای برقراری برابری میان مسلمانان پرداخته شده است. کتاب با بررسی ابعاد اخلاقی، اجتماعی و سیاسی سیره‌ی امام علی، تلاش دارد الگویی برای جامعه‌ی امروز ارائه کند و نشان دهد که بسیاری از مشکلات فردی و اجتماعی با رجوع به سیره‌ی اهل‌بیت قابل حل است.

چرا باید کتاب قبله کعبه زاد (دفتر اول) را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی مستند و تحلیلی، ابعاد کمتر دیده‌شده‌ای از زندگی امام علی را بررسی کرده است. ویژگی شاخص آن، پرداختن به موضوعات متنوعی مانند شجاعت، زهد، عدالت و مبارزه با قبیله‌گرایی است که هرکدام با استناد به منابع معتبر تاریخی و روایی بیان شده‌اند. ساختار فصل‌بندی‌شده و روایت‌های کوتاه، مطالعه‌ی کتاب را برای مخاطبان مختلف آسان و جذاب کرده است. همچنین، نویسنده تلاش کرده است پیوند میان سیره‌ی امام علی و مسائل اجتماعی معاصر را نشان دهد و از این رهگذر، الگویی برای رفتار فردی و جمعی ارائه کند. خواندن این کتاب می‌تواند به درک عمیق‌تر از تاریخ اسلام، سیره‌ی اهل‌بیت و ارزش‌های اخلاقی و اجتماعی کمک کند.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان تاریخ اسلام، پژوهشگران حوزه‌ی سیره اهل‌بیت، دانشجویان رشته‌های علوم انسانی و الهیات، و کسانی که دغدغه‌ی مسائل اخلاقی و اجتماعی دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که به دنبال الگویی عملی برای عدالت، زهد و مبارزه با تبعیض هستند، این اثر می‌تواند مفید باشد.

بخشی از کتاب قبله کعبه زاد (دفتر اول)

«امیرالمومنین از همان نوجوانی و از همان آغاز اسلام، فدایی و محافظ پیامبر بود. آن حضرت برای دفاع از پیامبر با آن افراد هتاک درگیر می‌شد و از پیامبر دفاع می‌کرد. امام صادق می‌فرماید: «علی‌بن ابی‌طالب جان خود را در راه خدا بخشید و خود را وقف اطاعت از پیامبر کرد». حضرت از کودکی این‌گونه بود؛ یعنی اگر کسی کودکی را تحریک می‌کرد که به پیامبر جسارت کند، حضرت علی با آنها برخورد و او را دور می‌کرد. در دوران حصر مسلمانان در شعب ابی‌طالب، امیرالمومنین شاید هر شب چندین مرتبه در بستر پیامبر می‌آرمید؛ زیرا خطر ترور ایشان وجود داشت. رسول خدا به‌ناچار مدام از خیمه‌ای به خیم دیگر می‌رفت و خواب و آرام و قرار نداشت. لیلةالمبیتِ معروف، یکی از مواردی است که امیرالمومنین در بستر پیامبر خوابید و جان خود را فدای ایشان کرد. امیرالمومنین در هر لحظه و همیشه وقف پیامبر اکرم بود و خداوند نیز اراده کرده بود که ایشان همیشه در محضر پیامبر باشد. در همان جوانی نیز استعداد الهی و شخصیت بی‌نظیر ایشان نمایان بود؛ چنان‌که خود فرموده است: «من نور وحی را می‌دیدم، بوی نبوت را استشمام می‌کردم و حتی ناله شیطان را می‌شنیدم. پیامبر به من فرمود: تو می‌بینی آنچه را من می‌بینم».

۲۵%