کتاب مهارت های زندگی گروه نوجوان (۱۳ تا ۱۵ سال)، کتاب مدرس آذر فرهادی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب مهارت های زندگی گروه نوجوان (۱۳ تا ۱۵ سال)، کتاب مدرس

کتاب مهارت های زندگی گروه نوجوان (۱۳ تا ۱۵ سال)، کتاب مدرس

معرفی کتاب مهارت های زندگی گروه نوجوان (۱۳ تا ۱۵ سال)، کتاب مدرس

کتاب الکترونیکی «مهارت‌های زندگی گروه نوجوان (۱۳ تا ۱۵ سال)، کتاب مدرس» نوشتهٔ آذر فرهادی و بهار شریفی، اثری آموزشی است که نشر رشد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب با تمرکز بر گروه سنی نوجوانان، به آموزش مهارت‌های اساسی زندگی و ارتباطی می‌پردازد و تلاش می‌کند نوجوانان را برای مواجهه با چالش‌های اجتماعی و فردی آماده کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مهارت های زندگی گروه نوجوان (۱۳ تا ۱۵ سال)، کتاب مدرس

این کتاب در قالب ناداستان آموزشی و کارگاهی، به موضوع مهارت‌های زندگی برای نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ سال می‌پردازد. «مهارت‌های زندگی گروه نوجوان (۱۳ تا ۱۵ سال)، کتاب مدرس» با رویکردی عملی و تعاملی، نوجوانان را به مشارکت در تمرین‌ها و ایفای نقش‌های مختلف دعوت می‌کند تا مهارت‌هایی مانند جرأت‌مندی، مدیریت خشم، برقراری ارتباط مؤثر و ابراز وجود را بیاموزند. ساختار کتاب به گونه‌ای طراحی شده که هر بخش با توضیح مفاهیم پایه آغاز می‌شود و سپس با مثال‌ها، تمرین‌های گروهی و سنجش‌های خودارزیابی ادامه پیدا می‌کند. نویسندگان، با توجه به نیازهای این گروه سنی، تلاش کرده‌اند تا مفاهیم را به‌صورت کاربردی و قابل لمس ارائه دهند. کتاب در سال ۱۴۰۲ منتشر شده و به‌عنوان یک راهنمای آموزشی، هم برای استفاده در کلاس‌های مهارت‌های زندگی و هم برای مطالعهٔ فردی نوجوانان مناسب است. در کنار آموزش مهارت‌ها، به موانع رایج در مسیر رشد فردی و اجتماعی نوجوانان نیز پرداخته شده و راهکارهایی برای عبور از این موانع ارائه شده است.

خلاصه کتاب مهارت های زندگی گروه نوجوان (۱۳ تا ۱۵ سال)، کتاب مدرس

این کتاب با تمرکز بر آموزش مهارت‌های ارتباطی و رفتاری، نوجوانان را با مفاهیم پایه‌ای مانند رفتار جرأت‌مندانه، سبک‌های پاسخ‌دهی (منفعلانه، پرخاشگرانه و قاطعانه)، و اهمیت ابراز وجود آشنا می‌کند. نویسندگان ابتدا رفتار جرأت‌مندانه را تعریف کرده‌اند و تفاوت آن را با رفتار منفعلانه و پرخاشگرانه توضیح داده‌اند. سپس با ارائهٔ مثال‌های ملموس و موقعیت‌های روزمره، به نوجوانان نشان داده‌اند که چگونه می‌توانند در موقعیت‌های مختلف، حقوق خود را حفظ کنند و در عین حال به حقوق دیگران احترام بگذارند. در بخش‌هایی از کتاب، تمرین‌هایی برای تشخیص سبک‌های ارتباطی و سنجش میزان جرأت‌مندی ارائه شده است. مقیاس راتوس به نوجوانان کمک می‌کند تا الگوی رفتاری خود را شناسایی کنند و نقاط قوت و ضعف خود را در ابراز وجود بیابند. همچنین، مشکلات ناشی از جرأت‌مند نبودن مانند اضطراب، افسردگی، ضعف در روابط بین‌فردی و مشکلات جسمانی مورد بررسی قرار گرفته است. کتاب به نوجوانان می‌آموزد که چگونه با استفاده از فنون کلامی و غیرکلامی، درخواست‌های نامعقول را رد کنند، نه گفتن را تمرین کنند و در برابر فشارهای اجتماعی مقاومت نشان دهند. روش‌هایی مانند رد قاطعانه، خلع سلاح، تغییر موضوع صحبت و استفاده از شوخی برای مدیریت موقعیت‌های دشوار آموزش داده شده است. در کنار این مهارت‌ها، به اهمیت گوش دادن فعال، پرسش‌های باز، خلاصه‌سازی و بازخورد دادن نیز پرداخته شده است تا نوجوانان بتوانند ارتباط مؤثرتری با دیگران برقرار کنند. در نهایت، کتاب تأکید دارد که مهارت‌های ارتباطی و جرأت‌مندی قابل یادگیری و تمرین هستند و هر نوجوانی می‌تواند با تلاش و تمرین، این مهارت‌ها را در زندگی روزمره به کار گیرد و روابط سالم‌تر و موفق‌تری بسازد.

چرا باید کتاب مهارت های زندگی گروه نوجوان (۱۳ تا ۱۵ سال)، کتاب مدرس را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر مسائل واقعی و چالش‌های روزمرهٔ نوجوانان، ابزارهایی عملی برای تقویت مهارت‌های ارتباطی، افزایش اعتمادبه‌نفس و مدیریت احساسات ارائه می‌دهد. مطالعهٔ این اثر به نوجوانان کمک می‌کند تا در موقعیت‌های اجتماعی مختلف، تصمیم‌های بهتری بگیرند و از حقوق خود دفاع کنند. همچنین، تمرین‌های گروهی و مثال‌های کاربردی کتاب، امکان یادگیری فعال و مشارکتی را فراهم می‌کند و نوجوانان را به تفکر و خودشناسی بیشتر دعوت می‌کند. این کتاب نه‌تنها به رشد فردی نوجوانان کمک می‌کند، بلکه آن‌ها را برای مواجهه با فشارهای اجتماعی و انتخاب‌های دشوار آماده می‌سازد.

این کتاب برای نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ سال که به دنبال تقویت مهارت‌های ارتباطی، افزایش جرأت‌مندی و مدیریت بهتر روابط اجتماعی هستند، مناسب است. همچنین، والدین، مربیان و مشاورانی که با نوجوانان کار می‌کنند، می‌توانند از این کتاب به‌عنوان منبعی برای آموزش و تمرین مهارت‌های زندگی بهره ببرند.

بخشی از کتاب مهارت های زندگی گروه نوجوان (۱۳ تا ۱۵ سال)، کتاب مدرس

«در شیوه رفتاری قاطعانه و توأم با ابراز وجود شخص ضمن احترام به حقوق دیگران و به رسمیت شناختن افکار و احساسات آن‌ها بر حفظ حقوق شخصی خود ایستادگی می‌کند و بر افکار و احساسات خویشتن نیز ارزش و احترام قائل است. این افراد افکار و احساسات خود را مستقیم، صریح و خودانگیخته بیان کرده و حقوق انسانی پایه خویش را محفوظ نگاه می‌دارند. رفتار عمومی‌شان بیان‌گر اعتماد و اطمینان است. شنونده و پذیرا هستند. از ضمیر من در جملاتشان استفاده می‌کنند: «من موافق نیستم»، «من دلم می‌خواهد...» عبارات حاکی از همکاری در کلامشان فراوان است و در تعاملاتشان با دیگران حتی وقتی موافق چیزی نیستند نهایت احترام طرف مقابل را حفظ کرده و حقوق انسانی‌شان را حفظ می‌کنند.»