کتاب امید و ناامیدی در روایت درمانی و خانواده درمانی کارمل فلاسکاس + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب امید و ناامیدی در روایت درمانی و خانواده درمانی

کتاب امید و ناامیدی در روایت درمانی و خانواده درمانی

معرفی کتاب امید و ناامیدی در روایت درمانی و خانواده درمانی

کتاب الکترونیکی «امید و ناامیدی در روایت درمانی و خانواده درمانی» اثری است از کارمل فلاسکاس، ایمیلدا مک‌کارتی و جیم شیهان که با ترجمهٔ محمد خالدیان، بنفشه حسنوند و مریم باقری منتشر شده است. نشر رشد فرهنگ آن را منتشر کرده و این کتاب به بررسی نقش امید و ناامیدی در فرایندهای درمانی، به‌ویژه در حوزهٔ خانواده‌درمانی و روایت‌درمانی می‌پردازد. نویسندگان با گردآوری دیدگاه‌ها و تجربیات متخصصان مختلف، تلاش کرده‌اند ابعاد پیچیدهٔ این دو مفهوم را در زندگی فردی و خانوادگی واکاوی کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب امید و ناامیدی در روایت درمانی و خانواده درمانی

«امید و ناامیدی در روایت درمانی و خانواده درمانی» در قالب ناداستان تخصصی و دانشگاهی نوشته شده و به بررسی عمیق مفاهیم امید و ناامیدی در بستر درمان‌های روان‌شناختی می‌پردازد. این کتاب مجموعه‌ای از مقالات و فصل‌های مستقل است که هر یک توسط متخصصی از حوزهٔ خانواده‌درمانی یا روایت‌درمانی نگاشته شده‌اند. ساختار کتاب به سه بخش اصلی تقسیم شده است: انعکاسات امید و ناامیدی، کاربردهای امید در مواجهه با مصیبت و بازتاب آشتی و گذشت. هر بخش با رویکردی تحلیلی و بالینی، به نقش امید و ناامیدی در فرایند درمان، روابط خانوادگی و چالش‌های اجتماعی می‌پردازد. نویسندگان با بهره‌گیری از تجربیات بالینی و پژوهش‌های بین‌المللی، تلاش کرده‌اند تصویری چندلایه از تعامل این دو مفهوم ارائه دهند. کتاب نه‌تنها به نظریه‌ها و مدل‌های درمانی می‌پردازد، بلکه نمونه‌های واقعی از کار با خانواده‌ها و افراد آسیب‌دیده را نیز بررسی می‌کند. این اثر برای دانشجویان، درمانگران و علاقه‌مندان به روان‌درمانی و خانواده‌درمانی، منبعی برای درک بهتر نقش امید و ناامیدی در تغییرات روانی و اجتماعی فراهم می‌کند.

خلاصه کتاب امید و ناامیدی در روایت درمانی و خانواده درمانی

این کتاب با تمرکز بر دوگانهٔ امید و ناامیدی، به بررسی نقش این احساسات در فرایند درمان خانواده و روایت‌درمانی می‌پردازد. نویسندگان با جمع‌آوری تجربیات درمانگران و پژوهشگران از کشورهای مختلف، نشان داده‌اند که امید و ناامیدی نه‌تنها احساساتی متضاد، بلکه مفاهیمی درهم‌تنیده و همزیست هستند که در زندگی فردی و خانوادگی به‌طور همزمان حضور دارند. در فصل‌های ابتدایی، کتاب به تعریف امید و ناامیدی و تأثیر آن‌ها بر روابط خانوادگی و فردی می‌پردازد. تجربهٔ امید و یأس در خانواده‌ها، بازتابی از سوابق فردی، الگوهای رفتاری، فشارهای اجتماعی و فرهنگی است. نویسندگان تأکید دارند که درمانگر باید به لایه‌های پنهان و زمینه‌های اجتماعی و تاریخی شکل‌دهندهٔ این احساسات توجه کند و صرفاً به نمود ظاهری آن‌ها بسنده نکند. در بخش‌های میانی، کتاب به کاربرد امید در مواجهه با مصیبت‌ها و آسیب‌های روانی می‌پردازد. روایت‌هایی از درمانگران دربارهٔ کار با قربانیان خشونت، بازماندگان آسیب‌های خانوادگی و افرادی که با بیماری‌های مزمن یا بحران‌های جدی روبه‌رو هستند، نشان می‌دهد که ایجاد تعادل میان امید و ناامیدی، فرایندی پیچیده و چندلایه است. نویسندگان بر اهمیت نقش درمانگر در ایجاد فضا برای بیان احساسات، بازسازی روایت زندگی و یافتن منابع امید تأکید کرده‌اند. در بخش پایانی، موضوعاتی مانند آشتی، گذشت، مسئولیت‌پذیری و بخشش در روابط خانوادگی بررسی می‌شود. کتاب نشان می‌دهد که فرایند درمان نه‌تنها به بازگرداندن امید، بلکه به پذیرش ناامیدی و یافتن راه‌هایی برای کنار آمدن با آن نیز نیاز دارد. در نهایت، اثر بر این نکته تأکید دارد که امید و ناامیدی هر دو بخشی جدایی‌ناپذیر از تجربهٔ انسانی هستند و نقش آن‌ها در فرایند درمان باید با دقت و حساسیت مورد توجه قرار گیرد.

چرا باید کتاب امید و ناامیدی در روایت درمانی و خانواده درمانی را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی تحلیلی و بالینی، به یکی از مهم‌ترین چالش‌های روان‌درمانی یعنی تعامل امید و ناامیدی می‌پردازد. خواننده با مطالعهٔ آن با دیدگاه‌های متنوع و بین‌المللی دربارهٔ نقش امید در تغییرات روانی و اجتماعی آشنا می‌شود. اثر حاضر با ارائهٔ نمونه‌های واقعی و روایت‌های درمانگران، به فهم عمیق‌تری از پیچیدگی‌های روان انسان و خانواده کمک می‌کند. همچنین، کتاب ابزارهایی برای مواجهه با بحران‌ها و آسیب‌های روانی در اختیار درمانگران و علاقه‌مندان قرار می‌دهد و به آن‌ها نشان می‌دهد که چگونه می‌توان در شرایط دشوار، منابع امید را شناسایی و تقویت کرد.

مطالعهٔ این کتاب برای درمانگران خانواده، روان‌شناسان، مشاوران، دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی و مددکاری اجتماعی و همچنین افرادی که با بحران‌های خانوادگی یا فردی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، مفید است. کسانی که به دنبال درک عمیق‌تر از نقش امید و ناامیدی در فرایند درمان هستند یا با چالش‌های مربوط به آسیب‌های روانی و اجتماعی مواجه‌اند، می‌توانند از مطالب این اثر بهره‌مند شوند.

بخشی از کتاب امید و ناامیدی در روایت درمانی و خانواده درمانی

«امید می‌تواند یک آرزو و یا انتظار داشتن چیزی باشد؛ حتی امیدواری برای شش ماه زنده ماندن برای چشیدن دوبارهٔ نارنگی و میوه‌های فصل بعد. این امید در بعد احساس است، یعنی اقدام خاصی برای آن نمی‌کنیم جز توجه به آن. امید همچنین می‌تواند یک عملکرد باشد: این عمل در مسیر خواسته‌ها یا تعهدات به‌دست می‌آید. زمستان گذشته همسرم، دور از چشم من مقداری نارنگی را فریز کرد و آن‌ها را در ماه جولای خوردیم. وقتی نارنگی‌های شیرین را می‌خوردیم همسرم گفت یک‌بار دیگر زنده ماندیم و این لحظات شیرین را تجربه کردیم! در این فصل، امید را با رویکرد عملی و در تعامل با دیگر افراد مورد بررسی قرار می‌دهیم. این مفهوم‌سازی برخاسته از نیاز خود من به ایجاد یک راهکار مناسب فکری در مورد امید است و می‌تواند من و حامیان مرا مورد تأیید قرار دهد. نظرات به‌کار رفته در مورد امید از آن دست منابع مقبول آکادمیک است که بارها آزموده شده و مورد تأیید قرار گرفته‌اند.»