کتاب هر اتفاقی دلیل خودش را دارد کیت باولر + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:کیت باولر
انتشارات:انتشارات بله
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب هر اتفاقی دلیل خودش را دارد

کتاب الکترونیکی «هر اتفاقی دلیل خودش را دارد و بقیه دروغ‌هایی که دوست داشتم» نوشتهٔ کیت باولر و با ترجمهٔ کیمیا ستاری پیرسلطان، توسط نشر بله منتشر شده است. این کتاب در دستهٔ سرگذشت‌نامه و ناداستان قرار می‌گیرد و به تجربه‌های شخصی نویسنده از مواجهه با بیماری سرطان و تأملاتش دربارهٔ باورهای رایج مذهبی و فرهنگی پیرامون رنج و موفقیت می‌پردازد. روایت کتاب، همزمان با واکاوی جنبش «کیش رفاه» و وعده‌های آن دربارهٔ خوشبختی و سلامت، به زندگی خانوادگی و بحران‌های وجودی نویسنده نیز سرک می‌کشد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب هر اتفاقی دلیل خودش را دارد

«هر اتفاقی دلیل خودش را دارد و بقیه دروغ‌هایی که دوست داشتم» اثری ناداستانی و سرگذشت‌نامه‌ای است که کیت باولر، پژوهشگر و استاد دانشگاه، آن را بر اساس تجربهٔ شخصی خود از ابتلا به سرطان و مواجهه با آموزه‌های مذهبی و فرهنگی پیرامون رنج و موفقیت نوشته است. این کتاب ساختاری روایی دارد و با زبانی صریح و بی‌پرده، از لحظات تشخیص بیماری تا مواجهه با درمان و تأملات عمیق دربارهٔ معنای رنج و امید را روایت می‌کند. باولر در این اثر، به‌ویژه به نقد جنبش «کیش رفاه» می‌پردازد؛ جریانی که وعده می‌دهد ایمان و مثبت‌اندیشی می‌تواند به موفقیت، ثروت و سلامت منجر شود. نویسنده با ترکیب خاطرات شخصی، پژوهش‌های دانشگاهی و روایت‌های روزمره، تصویری چندلایه از زندگی در مواجهه با بحران و تردید ارائه داده است. کتاب در قالب فصل‌هایی منظم، از تشخیص بیماری تا بازگشت به زندگی عادی، پیش می‌رود و در هر بخش، به یکی از ابعاد روانی، اجتماعی یا معنوی تجربهٔ بیماری و مواجهه با باورهای رایج می‌پردازد. این اثر، علاوه‌بر روایت شخصی، به بررسی انتقادی فرهنگ معاصر غربی دربارهٔ موفقیت و معنای رنج نیز می‌پردازد.

خلاصه کتاب هر اتفاقی دلیل خودش را دارد

کتاب «هر اتفاقی دلیل خودش را دارد و بقیه دروغ‌هایی که دوست داشتم» با روایت زندگی کیت باولر آغاز می‌شود؛ زنی که در محیطی مذهبی و در میان جامعهٔ منونیتی کانادا بزرگ شده است. او از همان ابتدا با آموزه‌هایی دربارهٔ ایمان، موفقیت و رنج آشنا می‌شود و بعدها به‌عنوان پژوهشگر، به بررسی جنبش «کیش رفاه» می‌پردازد؛ جریانی که وعده می‌دهد ایمان و مثبت‌اندیشی می‌تواند به موفقیت، ثروت و سلامت منجر شود. باولر در خلال پژوهش‌هایش، با کشیشان تلویزیونی و پیروان این جنبش گفت‌وگو می‌کند و به تدریج درمی‌یابد که این آموزه‌ها، نه‌تنها وعدهٔ زندگی بی‌دغدغه می‌دهند، بلکه رنج و بیماری را نیز به‌نوعی نتیجهٔ کمبود ایمان یا اشتباهات فردی می‌دانند. اما زندگی شخصی نویسنده ناگهان با تشخیص سرطان پیشرفته دگرگون می‌شود. او که تا پیش از این، خود را در مسیر موفقیت و خوشبختی می‌دید، حالا با واقعیتی تلخ و غیرمنتظره روبه‌رو می‌شود. روایت کتاب، از لحظهٔ تشخیص بیماری تا مراحل درمان و مواجهه با خانواده و دوستان، پیش می‌رود. باولر در این مسیر، با جملات و باورهای رایجی مانند «هر اتفاقی دلیل خودش را دارد» یا «خدا برنامهٔ بهتری دارد» روبه‌رو می‌شود و به‌تدریج نسبت به این توضیحات ساده‌انگارانه و تسلی‌بخش، تردید پیدا می‌کند. کتاب، تجربه‌های نویسنده را در مواجهه با پزشکان، خانواده، دوستان و جامعه روایت می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه باورهای فرهنگی و مذهبی می‌توانند هم تسلی‌بخش و هم آسیب‌زننده باشند. باولر به‌صراحت از احساسات خود، از ترس و ناامیدی تا امید و عشق به خانواده، سخن می‌گوید و در عین حال، به نقد این می‌پردازد که چرا جامعه تمایل دارد رنج را با جملات کلیشه‌ای و وعده‌های بی‌پایه توجیه کند. در نهایت، کتاب به این پرسش می‌پردازد که آیا واقعاً هر اتفاقی دلیلی دارد یا باید با عدم قطعیت و بی‌پاسخ‌ماندن برخی پرسش‌ها کنار آمد.

چرا باید کتاب هر اتفاقی دلیل خودش را دارد را بخوانیم؟

این کتاب با روایتی صادقانه و بی‌پرده، تجربهٔ زیستن با بیماری سخت و مواجهه با باورهای رایج دربارهٔ رنج و موفقیت را به تصویر می‌کشد. «هر اتفاقی دلیل خودش را دارد و بقیه دروغ‌هایی که دوست داشتم» نه‌تنها سرگذشت شخصی نویسنده است، بلکه فرصتی برای تأمل دربارهٔ معنای رنج، امید و نقش باورهای فرهنگی و مذهبی در مواجهه با بحران‌ها فراهم می‌کند. خواندن این اثر، امکان بازنگری در جملات و باورهای رایجی را می‌دهد که اغلب به‌عنوان تسلی یا توضیح برای اتفاقات ناگوار به‌کار می‌روند. همچنین، کتاب با نقد جنبش «کیش رفاه» و وعده‌های آن، مخاطب را به پرسش دربارهٔ رابطهٔ ایمان، موفقیت و رنج دعوت می‌کند. این اثر برای کسانی که به دنبال درک عمیق‌تری از تجربهٔ بیماری، معنای زندگی و نقش باورها در مواجهه با مشکلات هستند، می‌تواند الهام‌بخش و تأمل‌برانگیز باشد.

این کتاب برای کسانی مناسب است که دغدغهٔ معنای رنج، بیماری و مواجهه با بحران‌های زندگی را دارند. همچنین، برای علاقه‌مندان به سرگذشت‌نامه، مطالعات مذهبی، نقد فرهنگ معاصر و کسانی که با بیماری یا فقدان درگیرند، خواندن این اثر پیشنهاد می‌شود. پژوهشگران حوزهٔ دین، روان‌شناسی و جامعه‌شناسی نیز می‌توانند از نگاه انتقادی نویسنده به جنبش‌های مذهبی و باورهای رایج بهره‌مند شوند.

بخشی از کتاب هر اتفاقی دلیل خودش را دارد

«لحظه‌ای، یک فرد عادی با مشکلاتی عادی بودم. اما لحظه‌ای دیگر، سرطان به زندگی‌ام وارد شد. بی‌آنکه ذهنم قادر باشد آن را درک کند، این بیماری، همچون یک مهمان ناخواسته، در حال رشد بود و به‌تدریج تمام فضایی را که می‌توانستم در ذهنم تصور کنم، تسخیر کرد. واقعیتی جدید و ناخوشایند که هر چیز را به پیش و پس از سرطان تقسیم کرد. زمان گویی به کندی پیش می‌رفت و خود را می‌پرسیدم: «آیا نفس می‌کشم؟ آیا می‌خواهم نفس بکشم؟» هر روز تنها یک دعا را زمزمه می‌کردم: «خدایا؛ نجاتم بده. نجاتم بده. نجاتم بده. خدایا؛ پسر کوچکم را به‌یاد آور. پسرم و شوهرم را به‌یاد آور قبل از آنکه مرا به خاکستر تبدیل کنی.» من از خدا می‌خواستم که شاید به من فرصتی دیگر دهد تا سال‌هایی دیگر زندگی کنم. نمی‌دانستم که این خدایی است که من او را دوست دارم یا خدایی که قلبم را دردمند می‌کند. هر کسی که با چنین تجربه‌ای روبه‌رو شود، می‌داند که سه سوال بزرگ و بی‌پاسخ همیشه در ذهنش می‌چرخند: چرا؟ خدای؛ آیا تو این‌جایی؟ این رنج چه معنایی دارد؟»