معرفی کتاب ما حیوان ها
کتاب ما حیوان ها نوشته جاستین تورس و ترجمه رضا اسکندری آذر است؛ روایتی فشرده از زندگی سه برادر در خانوادهای فقیر، پرتنش و آشفته که کودکی را در مرز بازی، خشونت، ترس و دلبستگی تجربه میکنند. این رمان کوتاه با تکیه بر نگاه جمعیِ برادرها، خانه و خیابان و بدن و خاطره را به هم گره میزند و از دل صحنههای روزمره، تصویری ناآرام از بزرگشدن میسازد. این کتاب را نشر هیرمند منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ما حیوان ها
کتاب ما حیوان ها نوشته جاستین تورس رمانی کوتاه است که جهان کودکی را نه بهعنوان دورهای آرام و بیدغدغه، بلکه بهصورت میدان کشمکش، کمبود، میل، ترس و همبستگی نشان میدهد. راوی در بیشتر بخشها با ضمیر جمع سخن میگوید و همین انتخاب، تجربهی سه برادر را به یک تنِ مشترک تبدیل میکند؛ تنِ گرسنه، پرجنبوجوش و زخمخوردهای که مدام میان بازیگوشی و خشونت در نوسان است. فضای خانه در این اثر همزمان پناهگاه و محل تهدید است؛ جایی که عشق مادر، خشم پدر، فقر، خستگی و آشفتگی روانی در کنار لحظههای کوتاه صمیمیت قرار میگیرند.
این کتاب فقط شرح چند خاطره از کودکی نیست. این کتاب از خلال صحنههای کوتاه و پیوسته، فرایند شکلگرفتن هویت را دنبال میکند؛ هویتی که زیر فشار خانواده، طبقه، تبار، جنسیت و میل در حال تغییر است. هر فصل مثل برشی تند و روشن از زندگی این سه برادر عمل میکند: از بازیهای خشن و خیالپردازیهای کودکانه تا لحظههایی که ترس، شرم، وابستگی و میل به جدایی خودشان را نشان میدهند. حضور پدر و مادر در متن فقط در حد شخصیتهای فرعی باقی نمیماند؛ رابطهی پرتنش آنها با فرزندان، ستون اصلی حالوهوای رمان را میسازد.
کتاب ما حیوان ها از نظر لحن و فرم هم ویژگی مشخصی دارد. جملهها کوتاه و کوبندهاند و تصویرها اغلب از دل بدن، صدا، بو و حرکت بیرون میآیند. بههمین دلیل، روایت بیشتر از آنکه بر توضیح تکیه کند، بر حس و ضرباهنگ استوار است. نتیجه، متنی است که کودکی را نه معصومانه و نوستالژیک، بلکه آمیخته با بیقراری، خشونت، شوخی، نیاز و دلتنگی نشان میدهد. در مرکز این جهان، پیوند سه برادر قرار دارد؛ پیوندی که هم نیروی بقاست و هم بهتدریج زیر فشار بزرگشدن ترک برمیدارد.
خلاصه داستان ما حیوان ها
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب ما حیوان ها زندگی سه برادر را در خانوادهای کمدرآمد و پرآشوب دنبال میکند؛ سه پسری که در خانهای آکنده از دعوا، خستگی، بیثباتی و محبتهای ناگهانی بزرگ میشوند. آنها با هم بازی میکنند، خرابکاری به راه میاندازند، از مادر مراقبت میکنند، از پدر میترسند و درعینحال به او نزدیک میشوند. روایت از دل صحنههای پراکنده اما بههمپیوسته پیش میرود و نشان میدهد که کودکی این برادرها چطور زیر فشار فقر، خشونت و آشفتگی خانوادگی شکل میگیرد. در لایهی زیرین داستان، مسئلهی جداشدن از جمع برادرانه و روبهروشدن با خودِ فردی هم آرامآرام پررنگ میشود.
چرا باید کتاب ما حیوان ها را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب ما حیوان ها را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری فشرده و ملموس از کودکی در دل فقر، تنش خانوادگی و پیوند برادرانه ارائه میدهد.
- خواننده با مطالعهی این کتاب میتواند رابطهی پیچیدهی عشق، خشونت و وابستگی را در یک خانواده بهتر درک کند.
- این اثر نشان میدهد که بزرگشدن فقط گذر زمان نیست و با شرم، میل، ترس و جدایی هم گره میخورد.
- لحن جمعی روایت، تجربهی سه برادر را بهشکل متفاوتی پیش میبرد و حس یکیبودن و ازهمگسستن را همزمان منتقل میکند.
- فصلهای کوتاه و صحنهمحور کتاب، امکان میدهند فضای اثر با ضرباهنگی تند و ماندگار شکل بگیرد.
خواندن کتاب ما حیوان ها به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای کوتاهی که بر کودکی، خانواده و بزرگشدن تمرکز دارند.
- خوانندگانی که به داستانهای شخصیتمحور با فضای خشن و عاطفی علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند تنش میان محبت خانوادگی و آسیب را در قالب یک روایت ادبی دنبال کنند.
- مخاطبانی که از فصلهای کوتاه، صحنههای فشرده و روایت پرحسوحال لذت میبرند.
- علاقهمندان به آثاری که پیوند برادرانه را در مرکز داستان قرار میدهند.
بخشی از کتاب ما حیوان ها
«ما سیرمونی نداشتیم. با ته چنگال روی میز میکوبیدیم و با قاشق روی کاسههای خالی ضرب میگرفتیم؛ ما گرسنه بودیم. ما غذای بیشتر و آشوب بیشتر میخواستیم. پیچ صدای تلویزیون را آنقدر میپیچاندیم که گوشهایمان از صدای فریاد مردان خشمگین به درد میافتاد. ما از موسیقی رادیو سیر نمیشدیم؛ ضربآهنگ و دوپْس دوپْس میخواستیم، سبک راک میخواستیم. ما روی بازوان لاغرمردنیمان عضله میخواستیم. ما استخوانبندیای شبیه به پرندگان داشتیم، سبک و توخالی و دلمان میخواست چِقِرتر شویم، سنگینتر شویم. ما سه جفت دستِ قاپزن بودیم و شش پای کوبان؛ ما برادر بودیم، پسر بودیم، سه پادشاه کوچک، اسیر زندان عداوت.
هوا که سرد میشد، آنقدر سر پتو با هم دعوا میکردیم که از وسط به دو نیم میشد. وقتی حسابی سرد میشد و نفسمان به شکل بخاری سفید از دهانمان بیرون میآمد، برادرهایم ـ مَنی و جوئل ـ همراه من توی یک رختخواب میخزیدند.
مَنی میگفت: بخاری انسانی!
و ما به علامت تأیید یکصدا میگفتیم: بخاری انسانی!
ما گوشت بیشتر، خون بیشتر، و گرمای بیشتر میخواستیم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب ما حیوان ها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | ما حیوان ها |
| موضوع | رمان، داستان خارجی |