کتاب ما حیوان ها
معرفی کتاب ما حیوان ها
کتاب الکترونیکی «ما حیوانها» نوشتهٔ جاستین تورس و با ترجمهٔ رضا اسکندریآذر توسط نشر هیرمند منتشر شده است. این رمان کوتاه، نخستین اثر ادبی جاستین تورس بهشمار میآید و داستانی دربارهٔ کودکی سه برادر دورگه در خانوادهای پورتوریکویی-آمریکایی را روایت میکند. فضای داستان در بروکلین نیویورک شکل میگیرد و با نگاهی شاعرانه و گاه خشن، به تجربههای تلخ و شیرین دوران کودکی و گذار به نوجوانی میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ما حیوان ها
«ما حیوانها» اثری داستانی و در قالب رمان کوتاه است که با زبانی موجز و تصویری، زندگی سه برادر را در خانوادهای فقیر و پرتنش به تصویر میکشد. جاستین تورس، نویسندهٔ کتاب، با الهام از تجربههای شخصی خود، روایتی از کودکی و نوجوانی در دل جامعهای مهاجر و حاشیهنشین ارائه داده است. داستان در دهههای پایانی قرن بیستم در بروکلین نیویورک میگذرد و با تمرکز بر روابط خانوادگی، هویت، خشونت، فقر و تلاش برای بقا، تصویری ملموس از زندگی در طبقات پایین جامعه آمریکا را نشان میدهد. ساختار کتاب بهصورت اپیزودیک و با فصلهای کوتاه و مستقل پیش میرود که هرکدام بخشی از زندگی شخصیتها را روایت میکند. این رمان کوتاه، با نگاهی واقعگرایانه و گاه تلخ، به فرازونشیبهای رشد و بلوغ در محیطی پر از تضاد و بحران میپردازد.
خلاصه داستان ما حیوان ها
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان «ما حیوانها» از زاویهٔ دید کوچکترین پسر خانواده روایت میشود و با لحنی کودکانه و گاه شاعرانه، زندگی سه برادر را در خانوادهای پورتوریکویی-آمریکایی دنبال میکند. پدر خانواده مردی خشن و گاه مهربان است که با مادر سفیدپوست و جوانش، در خانهای کوچک و فقیرانه در بروکلین زندگی میکنند. برادران، درگیر بازیهای کودکانه، دعواهای پرشور و تلاش برای جلب توجه والدین هستند. آنها با فقر، گرسنگی و خشونت خانگی دستوپنجه نرم میکنند و در عین حال، لحظاتی از محبت و همدلی را تجربه میکنند. روایت، پر است از صحنههای روزمره: بازیهای خیابانی، دعواهای خانوادگی، تلاش برای بقا و لحظات کوتاه آرامش. مادر خانواده، زنی خسته و آسیبدیده، گاهی از کار و زندگی دست میکشد و پدر نیز گاه غایب است یا درگیر کارهای شبانه. در این میان، راوی با دغدغههای هویت، بزرگشدن و جدایی از مادر روبهرو میشود. داستان با توصیف لحظات گذار از کودکی به نوجوانی، حسرتها و ترسهای پنهان شخصیتها را آشکار میکند و تصویری از خانوادهای در مرز فروپاشی و امید را به نمایش میگذارد.
چرا باید کتاب ما حیوان ها را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی صمیمی و بیپرده، تجربههای کودکی و نوجوانی را در بستری از فقر، خشونت و مهاجرت به تصویر میکشد. «ما حیوانها» با پرداختن به روابط خانوادگی، هویت، و تلاش برای بقا، مخاطب را با دنیای کودکانی روبهرو میکند که در شرایطی دشوار، بهدنبال معنا و امنیت هستند. روایت اپیزودیک و نگاه جزئینگر نویسنده، امکان همذاتپنداری با شخصیتها را فراهم میکند و خواننده را به تأمل دربارهٔ مفاهیمی چون خانواده، عشق، آسیب و رشد وامیدارد. این اثر برای کسانی که به داستانهای واقعگرایانه و روایتهای صادقانه از زندگی در حاشیه علاقه دارند، تجربهای متفاوت و تأثیرگذار خواهد بود.
مطالعهٔ این کتاب به علاقهمندان رمانهای اجتماعی، داستانهای خانوادگی و روایتهای مهاجرتی پیشنهاد میشود. «ما حیوانها» برای کسانی مناسب است که دغدغههایی مانند هویت، روابط والدین و فرزندان، فقر و خشونت خانگی دارند یا به دنبال درک عمیقتری از تجربههای کودکی در جوامع حاشیهنشین هستند. همچنین برای دوستداران ادبیات معاصر و روایتهای کوتاه و اپیزودیک، انتخاب مناسبی است.
بخشی از کتاب ما حیوان ها
«ما سیرمونی نداشتیم. با ته چنگال روی میز میکوبیدیم و با قاشق روی کاسههای خالی ضرب میگرفتیم؛ ما گرسنه بودیم. ما غذای بیشتر و آشوب بیشتر میخواستیم. پیچ صدای تلویزیون را آنقدر میپیچاندیم که گوشهایمان از صدای فریاد مردان خشمگین به درد میافتاد. ما از موسیقی رادیو سیر نمیشدیم؛ ضربآهنگ و دوپس دوپس میخواستیم. سبک راک میخواستیم. ما روی بازوان لاغرمردنیمان عضله میخواستیم. ما استخوانبندیای شبیه به پرندگان داشتیم. سبک و توخالی و دلمان میخواست چقرتر شویم. سنگینتر شویم. ما سه جفت دستِ قاپزن بودیم و شش پای کوبان؛ ما برادر بودیم پسر بودیم سه پادشاه کوچک اسیر زندان عداوت. هوا که سرد میشد، آنقدر سر پتو با هم دعوا میکردیم که از وسط به دو نیم میشد. وقتی حسابی سرد میشد و نفسمان به شکل بخاری سفید از دهانمان بیرون میآمد برادرهایم -مَنی و جوئل- همراه من توی یک پتو میخوابیدیم. مَنی میگفت: «بخاری انسانی!» و ما به علامت تأیید یکصدا میگفتیم: «بخاری انسانی!» ما گوشت بیشتر، خون بیشتر و گرمای بیشتر میخواستیم.»