کتاب چکمه کوچولو و آواز گل سرخ الهام مریمی + دانلود نمونه رایگان

کتاب چکمه کوچولو و آواز گل سرخ

نویسنده:الهام مریمی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب چکمه کوچولو و آواز گل سرخ

کتاب «چکمه کوچولو و آواز گل سرخ» اثری از الهام مریمی است که نشر مداد جادو آن را منتشر کرده است. تصویرگری این کتاب را نفیسه کدخدائی انجام داده است. این کتاب داستانی کودکانه است که با زبانی ساده و فضایی خیال‌انگیز، به موضوعاتی مانند تنهایی، دوستی، امید و گذر از سختی‌ها می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چکمه کوچولو و آواز گل سرخ

«چکمه کوچولو و آواز گل سرخ» نوشتهٔ الهام مریمی، داستانی کودکانه با محوریت اشیاء و عناصر طبیعت است که هرکدام صدایی و قصه‌ای دارند. این کتاب در قالب داستانی کوتاه و تصویری، ماجرای یک چکمهٔ کوچک صورتی و یک گل سرخ پژمرده را روایت می‌کند که هر دو در گوشه‌ای از حیاط، تنها مانده‌اند. فضای داستان، شب سرد پاییزی و محیطی است که در آن اشیاء و گیاهان با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند و احساسات انسانی را تجربه می‌کنند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که با روایت ساده و توصیف‌های تصویری، کودکان را با مفاهیمی چون فقدان، امید، دوستی و پذیرش شرایط آشنا می‌کند. تصویرگری نفیسه کدخدائی نیز به جذابیت و درک بهتر فضای داستان کمک کرده است. این کتاب برای گروه سنی کودک نوشته شده و با داستانی کوتاه و آموزنده، تلاش دارد پیام‌هایی دربارهٔ امید و دوستی را منتقل کند.

خلاصه کتاب چکمه کوچولو و آواز گل سرخ

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان با شبی سرد و پاییزی آغاز می‌شود؛ جایی که چکمه کوچولوی صورتی، خسته و گل‌آلود، در گوشهٔ حیاط نشسته و از تنهایی خود گلایه دارد. در کنار او، گل سرخ پژمرده‌ای قرار گرفته که از سرمای هوا و صدای گریهٔ چکمه کوچولو خوابش نمی‌برد. گل سرخ از چکمه کوچولو دلیل ناراحتی‌اش را می‌پرسد و هر دو شروع به گفت‌وگو دربارهٔ روزهای خوش گذشته و وضعیت فعلی‌شان می‌کنند. چکمه کوچولو از روزهایی می‌گوید که همراه نهال، دختر کوچکی که صاحبش بود، در گل و لای بازی می‌کرد و شادی می‌آفرید. اما پس از گم‌شدن لنگ دیگرش، تنها و بی‌استفاده مانده است. گل سرخ نیز از روزهایی یاد می‌کند که زیباترین و خوشبوترین گل باغچه بود و پروانه‌ها و شاپرک‌ها بر گلبرگ‌هایش می‌نشستند. هر دو شخصیت با همدلی و هم‌صحبتی، به این نتیجه می‌رسند که حتی در سخت‌ترین شرایط هم می‌توان امید داشت و منتظر روزهای بهتر بود. داستان با آمدن بهار و لبخند گل سرخ در گلدان، به اوج خود می‌رسد و پیام امید و دوستی را به کودکان منتقل می‌کند.

چرا باید کتاب چکمه کوچولو و آواز گل سرخ را بخوانیم؟

این کتاب با روایت داستانی ساده و صمیمی، به کودکان کمک می‌کند تا با احساساتی مانند تنهایی، دلتنگی و امید آشنا شوند. شخصیت‌های داستان، یعنی چکمه کوچولو و گل سرخ، هرکدام نمادی از تجربه‌های مشترک کودکان هستند؛ تجربه‌هایی مانند جداشدن از دوست، احساس بی‌ارزشی یا امید به آینده. تصویرگری جذاب و فضای خیال‌انگیز کتاب، کودکان را به دنیایی می‌برد که در آن اشیاء و گیاهان هم می‌توانند احساس داشته باشند و با هم گفت‌وگو کنند. این کتاب فرصتی برای گفت‌وگو میان والدین و کودکان دربارهٔ احساسات و راه‌های کنارآمدن با آن‌ها فراهم می‌کند.

«چکمه کوچولو و آواز گل سرخ» برای کودکان پیش‌دبستانی و دبستانی مناسب است. این کتاب به‌ویژه برای کودکانی که با احساس تنهایی، جدایی یا تغییرات روبه‌رو هستند، می‌تواند مفید باشد. همچنین والدین و مربیانی که به‌دنبال داستان‌هایی برای آموزش مفاهیم امید، دوستی و پذیرش شرایط به کودکان هستند، می‌توانند از این کتاب بهره ببرند.

بخشی از کتاب چکمه کوچولو و آواز گل سرخ

«در این شب سرد پاییزی. صدای چکمه کوچولوی صورتی رنگی به گوش رسید که خسته و گل زده کنج یک حیاط نشسته بود: «اهی...اهی....اهییی.... خدایا چرا من تنها هستم. حالا چی کار کنم....» شاخه گلی پژمرده که کنار چکمه کوچولو توی گل و لای افتاده بود و از صدای گریه و سرمای هوا نمی‌توانست بخوابد. تکانی به خودش داد و گفت: «چرا گریه می‌کنی چکمه کوچولو؟ اصلا بگو ببینم چرا تنهایی؟ نهال هميشه تو را می‌پوشید و تنها نبودی حالا چرا اینجایی, زیر باد و باران و آفتاب؟» چکمه کوچولو به گل نگاه کرد و صدای هق هقش بلند شد. گل. جوری که چکمه کوچولو متوجه بشود گفت : مرا می‌بینی؟ بر گ و شاخه‌هایم خشک شد‌اند. دیگر بویی هم ندارم. قطره اشکی از چشمش چکید و اطرافش ناپدید شد و ادامه داد: یک روز زیباترین و خوشبوترین گل بودم. پروانه‌ها برای استراحت مرا انتخاب می‌کردند. شاپر ک می‌نشست روی گلبر گ‌هايم و آواز می‌خواند. زنبورها شهدم را می‌خوردند. آدم‌ها با دست‌هایشان نوازشم می‌کردند و از بوی تنم لذت می‌بردند.»