کتاب دیکشنری ثروتمندان
معنی واقعی جملات و کلمات از دیدگاه ثروتمندان!
معرفی کتاب دیکشنری ثروتمندان
کتاب دیکشنری ثروتمندان نوشته رابرت کیوساکی و ترجمه سمانه فلاح، از مجموعه بهسوی موفقیت است که انتشارات طاهریان آن را منتشر کرده است. این کتاب بر یک ایدهی محوری میایستد: تفاوت میان فقیر و ثروتمند فقط در مقدار پول نیست، بلکه در واژهها، تعبیرها و نوع نگاه به آموزش، سرمایهگذاری، بدهی، درآمد و فرصت هم دیده میشود. متن با مثالها، نقلقولها و تجربههای شخصی نویسنده نشان میدهد که بعضی جملههای بهظاهر ساده میتوانند مسیر تصمیمگیری مالی را عوض کنند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دیکشنری ثروتمندان
کتاب دیکشنری ثروتمندان اثر رابرت کیوساکی بر این موضوع متمرکز است که زبان پول فقط مجموعهای از اصطلاحات اقتصادی نیست، بلکه نوعی طرز فکر است که در انتخابها، عادتها و حتی جملههای روزمره خودش را نشان میدهد. نویسنده بارها به تفاوت میان آموزش رسمی و یادگیری از تجربه برمیگردد و از خلال خاطرات، مثالهای مالی و بحث دربارهی سرمایهگذاری، این ایده را پیش میبرد که شناخت واژهها بدون درک کاربرد واقعی آنها کافی نیست. در این مسیر، مفاهیمی مثل بازدهی، آموزش مالی، مسئولیت شخصی، املاک، بدهی، مالیات و استقلال مالی بهصورت پیوسته کنار هم قرار میگیرند.
کتاب دیکشنری ثروتمندان فقط فهرستی از اصطلاحات نیست و بیشتر شبیه تلاشی است برای توضیح اینکه چرا بعضی عبارتها ذهن را بهسمت محدودیت میبرند و بعضی دیگر آن را بهسمت امکان. متن از یکسو به تجربههای شخصی نویسنده در یادگیری از پدر پولدار، حضور در سمینارها، کار با املاک و مشاهدهی رفتار آدمها در موقعیتهای مالی تکیه دارد و از سوی دیگر به نقد آموزش رایج، پسانداز صرف، اتکا به توصیههای آماده و ناآشنایی با صورتهای مالی میرسد. در بخشهای مختلف، واژههایی مثل درآمد، هزینه، سرمایه، تعهدات، بدهی و سود، نه بهعنوان تعریفهای خشک، بلکه بهعنوان ابزار فهم زندگی مالی معرفی میشوند. فضای کتاب گاهی آموزشی است، گاهی جدلی و گاهی متکی بر روایت تجربه؛ اما در همهی این بخشها یک نکته ثابت میماند: ثروت پیش از آنکه در حساب بانکی دیده شود، در نوع سؤالپرسیدن و شیوهی فهم کلمات شکل میگیرد.
خلاصه کتاب دیکشنری ثروتمندان
کتاب دیکشنری ثروتمندان توضیح میدهد که تفاوت اصلی میان ذهنیت فقیر، متوسط و ثروتمند را میتوان در کلمات و تعبیرهایی دید که هرکدام به کار میبرند. رابرت کیوساکی از تجربههای شخصی، نمونههای مالی و بحث دربارهی آموزش استفاده میکند تا نشان دهد جملههایی مثل «نمیتوانم بپردازم» چگونه ذهن را میبندند و در مقابل، سؤالهایی از جنس «چطور میشود این کار را انجام داد؟» مسیر تازهای باز میکنند. متن سپس به مفاهیمی مثل درآمد، هزینه، سرمایه، بدهی، املاک، مالیات، بازنشستگی و آموزش مالی میرسد و استدلال میکند که بدون فهم زبان پول، تصمیمگیری مالی بیشتر بر حدس و ترس استوار میشود تا شناخت.
چرا باید کتاب دیکشنری ثروتمندان را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب دیکشنری ثروتمندان را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب نشان میدهد واژهها و جملههای روزمره چگونه بر تصمیمهای مالی اثر میگذارند.
- خواننده با تفاوت میان آموزش رسمی و یادگیری از تجربه در موضوع پول و سرمایهگذاری آشنا میشود.
- این کتاب مفاهیمی مثل درآمد، هزینه، سرمایه، تعهدات و بدهی را در پیوند با زندگی واقعی توضیح میدهد.
- متن کمک میکند نگاه انتقادیتری به توصیههای مالی رایج و نسخههای آماده پیدا شود.
- این اثر برای فهم بهتر نقش عادتها و نوع سؤالپرسیدن در شکلگیری ذهنیت مالی مفید است.
- این کتاب بر املاک و آموزش مالی بهعنوان دو محور مهم در مسیر استقلال مالی تمرکز کرده است.
خواندن کتاب دیکشنری ثروتمندان به این گروهها پیشنهاد میشود:
- خوانندگانی که میخواهند با نگاه رابرت کیوساکی به پول، سرمایه و آموزش مالی آشنا شوند.
- کسانی که دربارهی تفاوت میان درآمد، سرمایه، بدهی و تعهدات سؤالات پایهای دارند.
- مخاطبانی که میخواهند اثر کلمات و باورهای روزمره را بر رفتار مالی بهتر بفهمند.
- علاقهمندان به موضوع املاک و سرمایهگذاری که بهدنبال درک ذهنیت پشت تصمیمهای مالی هستند.
- کسانی که از اتکا به توصیههای پراکنده خسته شدهاند و میخواهند مفاهیم مالی را دقیقتر بشناسند.
بخشی از کتاب دیکشنری ثروتمندان
«مهمترین بخش زندگی ما را دیدگاههایمان تشکیل میدهند
کاملاً قابل درک است که گاهی برخی از عقیدهها و دیدگاههای ما به بزرگترین حقایق زندگی تبدیل میشوند و فضای بزرگی از روح و جسم ما را اشغال میکنند. البته این مطلب خود نیز دیدگاه و عقیده میباشد: مثلاً اینکه افراد ثروتمند جملات و کلمات تأثیرگذارتری بر زبان میآورند. در حالی که از افراد قشر متوسط جملات و کلمات متوسط و میانه و از افراد فقیر جملات و کلمات بیاثرتر و ضعیفتری را میشنویم.
مثلاً افراد فقیر اغلب میگویند: «ما توانایی پرداخت چنین هزینهای را نداریم. در حالی که افراد ثروتمند میگویند: چگونه باید این هزینه را به آسانترین شکل بپردازیم؟» با این دو عقیده معلوم میشود که اگر زندگی افراد در شرایط متفاوتی قرار بگیرند، نتایج گوناگونی در آنها حاصل میشود.
پول حرف میزند
پدر پولدار همیشه میگفت: پول حرف میزند و یا حتّی راه میرود. او میگفت: پول زبان خاص خود را دارد. کسانی فقط به آن دست مییابند که متوجه حرفهای پول شوند. اگر میخواهی پولدار شوی و تمام پولهای دنیا به سمتت بیایند، باید زبان آن را یاد بگیری و با او حرف بزنی.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب دیکشنری ثروتمندان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | دیکشنری ثروتمندان |
| عنوان دیگر | معنی واقعی جملات و کلمات از دیدگاه ثروتمندان! |