کتاب پاداش گذشت
معرفی کتاب پاداش گذشت
کتاب الکترونیکی «پاداش گذشت» نوشتهٔ یوسف بهمنآبادی توسط نشر سفیر خرد منتشر شده است. این اثر در قالب داستانی کوتاه و آموزنده، به موضوع گذشت و مهربانی در زندگی حیوانات میپردازد و با زبانی ساده و روایت داستانی، مفاهیمی اخلاقی را برای مخاطب به تصویر میکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پاداش گذشت
«پاداش گذشت» اثری داستانی است که با محوریت حیوانات جنگل، مفاهیم اخلاقی و انسانی را در قالب روایتی کوتاه و نمادین بیان میکند. نویسنده، یوسف بهمنآبادی، با انتخاب شخصیتهایی چون مار و موش، موقعیتی را خلق کرده است که در آن تصمیمگیری دربارهٔ گذشت و فداکاری به چالش کشیده میشود. این کتاب با ساختاری ساده و خط داستانی مستقیم، برای گروه سنی کودک و نوجوان مناسب است و تلاش دارد پیامهایی دربارهٔ همدلی، بخشش و تأثیر رفتارهای نیکو بر زندگی را منتقل کند. روایت داستان بهگونهای است که مخاطب را با احساسات و تردیدهای شخصیتها همراه میکند و در عین حال، نتیجهٔ اعمال آنها را بهصورت ملموس نشان میدهد. «پاداش گذشت» از جمله آثاری است که با بهرهگیری از عناصر قصهگویی سنتی، ارزشهای اخلاقی را در بستری قابل لمس برای مخاطب جوان بازگو میکند.
خلاصه کتاب پاداش گذشت
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با مار گرسنهای آغاز میشود که پس از بیدارشدن از خواب، بهدنبال غذا در جنگل به راه میافتد. در مسیر خود، موشی را میبیند و تصمیم میگیرد او را شکار کند. موش که متوجه خطر شده، با التماس از مار میخواهد او را نکشد و توضیح میدهد که بچههایش در خانه منتظر او هستند و اگر کشته شود، آنها بیسرپرست میمانند. مار با وجود گرسنگی شدید، دلش به حال بچههای موش میسوزد و تصمیم میگیرد از شکار او صرفنظر کند. پس از این اتفاق، مار به راه خود ادامه میدهد و در نزدیکی رودخانه لاشهٔ حیوانی را پیدا میکند که غذای کافی برای چند روزش فراهم میکند. مار با خود فکر میکند شاید این پاداش گذشت و مهربانی او نسبت به موش و بچههایش باشد. داستان با تأکید بر تأثیر رفتارهای نیکو و گذشت، مخاطب را به تأمل دربارهٔ نتایج اعمال خود دعوت میکند.
چرا باید کتاب پاداش گذشت را بخوانیم؟
این کتاب با روایت داستانی ساده و قابل لمس، مفاهیم مهمی مانند گذشت، همدلی و تأثیر رفتارهای نیکو را به تصویر میکشد. مخاطب با دنبالکردن ماجرای مار و موش، با پیامهایی دربارهٔ اهمیت فداکاری و مهربانی در زندگی روزمره روبهرو میشود. «پاداش گذشت» بهویژه برای کسانی که بهدنبال داستانهایی با پیام اخلاقی هستند، تجربهای آموزنده فراهم میکند و میتواند زمینهساز گفتوگو دربارهٔ ارزشهای انسانی باشد.
این کتاب برای کودکان و نوجوانانی که به داستانهای آموزنده و اخلاقی علاقه دارند مناسب است. همچنین والدین و مربیانی که بهدنبال کتابهایی برای آموزش مفاهیم همدلی و گذشت به فرزندان خود هستند، میتوانند از این اثر بهره ببرند.
بخشی از کتاب پاداش گذشت
«گرسنگی شدید. از خواب بیدارش کرد. از داخل سوراخ درخت بیرون آمد. روی شاخهها را نگاه کرد اما پرندهای نبود تا شکارش کند. روی تنه درخت خزید و به پایین درخت رسید. با خود گفت: امروز کجا بروم دنبال غذا؟ سر خود را بالا آورد. به اطراف نگاه کرد و گفت: «سمت رودخانه میروم.» مار همان طور که در جنگل زیبای پر درخت و سبزه روی زمین میخزید، موشی دید. موش متوجه مار شد و بهسرعت زیر برگها قایم شد. مار هم سرعتش را بالا برد. موش را پیدا کرد و دمش را دور او پیچاند. آب از لبولوچه مار سرازیر شده بود. دهانش را تا آخر باز کرد تا این لقمه چربونرم را ببلعد. موش که با مشاهدهٔ دندانهای تیز مار به وحشت افتاده بود، با صدایی لرزان گفت: «آقا ماره! خواهش میکنم یک کاری کنید؟ اونا از گشنگی میمیرند. آخه غیر از من کسی رو ندارن که براشون غذا ببره. ازت خواهش میکنم منو نخور بچههام تو خونه تنهان.» مار دمش را باز کرد و گفت: «برو به بچههات برس.» موش که خود را رها از مار دید، از خوشحالی بالا پایین پرید و دم مار را بوسید.»