کتاب القری الروحی الممدود
للأضیاف الواردین من مراتب الوجود
معرفی کتاب القری الروحی الممدود
کتاب القری الروحی الممدود (للأضیاف الواردین من مراتب الوجود) نوشته عبدالله بوسنوی و ترجمه علی اکبر ضیایی است که انتشارات بین المللی امین آن را منتشر کرده است. این اثر به شرح مراتب وجود در سنت عرفانی ابن عربی میپردازد و از نسبت میان عالم، انسان، اسماء الهی و قوس نزول و صعود سخن میگوید. متن این کتاب فقط یک بحث نظری دربارهی کیهان نیست، بلکه نشان میدهد چگونه اندیشمندان مسلمان با تکیهبر دستگاه عرفانی و کیهانشناختی زمانهی خود جایگاه انسان را در هستی توضیح میدادند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب القری الروحی الممدود
کتاب القری الروحی الممدود (للأضیاف الواردین من مراتب الوجود) نوشتهی عبدالله بوسنوی در دل سنت عرفان نظری شکل گرفته و بهویژه با دستگاه فکری ابن عربی پیوند دارد. متن، مراتب هستی را از ساحتهای الهی تا عوالم طبیعت و انسان دنبال میکند و میکوشد نشان دهد هر مرتبه چه نسبتی با اسماء، صفات، تجلی و ظهور دارد. در کنار متن اصلی، مقدمه و توضیحات مصحح نیز افق خواندن اثر را روشن میکند و یادآور میشود که این مباحث را باید در بستر تاریخ اندیشه، تاریخ تصوف و میراث فکری جهان اسلام فهمید؛ نه بهعنوان گزارشی همارز با کیهانشناسی جدید.
کتاب القری الروحی الممدود از رهگذر فهرست بلند مراتب وجود، از واحدیت و الوهیت و رحمانیت تا عقل اول، روح کلی، طبیعت، افلاک، عناصر، نبات، حیوان و انسان، تصویری پیوسته از عالم ارائه میدهد. در این تصویر، جهان فقط مجموعهای از موجودات پراکنده نیست، بلکه شبکهای از ظهورات است که هر بخش آن معنایی در نسبت با کل پیدا میکند. بخشهای توضیحی کتاب همچنین به جایگاه حقیقت محمدیه، انسان کامل، خلافت الهی و پیوند میان قوس نزول و قوس صعود پرداختهاند و از این راه، انسان را نقطهای مهم در فهم عالم معرفی کردهاند.
کتاب القری الروحی الممدود فقط برای شناخت اصطلاحات عرفانی اهمیت ندارد. این اثر نشان میدهد که چگونه مفاهیم نجومی، فلسفی، کلامی و عرفانی در یک دستگاه فکری کنار هم قرار گرفتهاند. در خلال مباحث، از افلاک، آسمانها، رنگ سیارات، مراتب غیب و شهادت و نیز از نسبت این عناصر با سلوک معنوی سخن میرود. مقدمهی مصحح نیز با نگاهی نقادانه توضیح میدهد که ارزش چنین متنی بیش از هر چیز در بازتاب افق معرفتی روزگار مؤلف، حفظ میراث مکتوب و فراهمکردن زمینهای برای بازاندیشی در نسبت انسان، جهان و معناست.
خلاصه کتاب القری الروحی الممدود
کتاب القری الروحی الممدود شرحی بر مراتب هستی در عرفان نظری است. این اثر از ساحتهای آغازین وجود شروع میکند و بهتدریج به عوالم عقل، روح، طبیعت، افلاک و مراتب موجودات میرسد تا نشان دهد کثرت جهان چگونه از حقیقت واحد سر برمیآورد. در ادامه، بحث به جایگاه انسان کامل و حقیقت محمدیه کشیده میشود؛ جایی که انسان نه موجودی جدا از عالم، بلکه محل جمع مراتب و آینهی ظهور اسماء الهی فهم میشود. این متن در کنار ترسیم ساختار عالم، بر این نکته نیز تأکید دارد که شناخت جهان بدون توجه به نسبت آن با معنا، سلوک و کرامت انسان ناتمام میماند.
چرا باید کتاب القری الروحی الممدود را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب القری الروحی الممدود را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری روشن از مراتب وجود در سنت عرفانی ابن عربی و شارحان او در اختیار میگذارد.
- خواننده با مطالعهی این اثر میتواند نسبت میان مفاهیمی مانند اسماء الهی، تجلی، حقیقت محمدیه و انسان کامل را دقیقتر دنبال کند.
- این اثر برای فهم پیوند میان عرفان، کیهانشناسی قدیم و تفسیر معنوی عالم منبعی اطلاعاتدار است.
- بخشهای توضیحی این کتاب کمک میکنند متن در بستر تاریخ اندیشه و نه با معیارهای علومتجربی امروز خوانده شود.
- خواندن آن امکان آشنایی با یکی از شارحان مهم مکتب ابن عربی یعنی عبدالله بوسنوی را فراهم میکند.
- این کتاب برای کسانی که میخواهند جایگاه انسان را در دستگاه هستیشناختی عرفانی بهتر بفهمند، نکات قابلتوجهی دارد.
خواندن کتاب القری الروحی الممدود را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب القری الروحی الممدود به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به عرفان نظری و آثار مرتبط با مکتب ابن عربی.
- پژوهشگرانی که میخواهند دربارهی مراتب وجود و جایگاه انسان کامل در سنت اسلامی بیشتر بدانند.
- خوانندگانی که به تاریخ اندیشه و پیوند میان کیهانشناسی قدیم و تفسیرهای عرفانی توجه دارند.
- دانشجویان فلسفه، الهیات و مطالعات اسلامی که با متون کلاسیک و شرحهای عرفانی سروکار دارند.
- مخاطبانی که میخواهند با یکی از آثار عبدالله بوسنوی و افق فکری او آشنا شوند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب القری الروحی الممدود و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
مشخصات کتاب
| نام کتاب | القری الروحی الممدود |