کتاب افسانه سفینه موعود مصطفی رضایی + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:مصطفی رضایی
انتشارات:نشر معارف
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب افسانه سفینه موعود

کتاب الکترونیکی «سفینهٔ موعود» نوشتهٔ مصطفی رضایی را نشر معارف منتشر کرده است. این اثر با روایتی داستانی و مستندگونه، به بررسی تاریخچهٔ شکل‌گیری اسرائیل، ایده‌های صهیونیسم و تحولات مرتبط با آن در قرن اخیر می‌پردازد. نویسنده با بهره‌گیری از زاویه‌دید شخصیت «تئودور هرتزل» بنیان‌گذار صهیونیسم، وقایع تاریخی و سیاسی مربوط به تأسیس اسرائیل و پیامدهای آن را روایت می‌کند. کتاب به‌ویژه برای نوجوانان و جوانان علاقه‌مند به تاریخ معاصر و مسائل فلسطین نوشته شده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب افسانه سفینه موعود

«سفینهٔ موعود» اثری داستانی-تاریخی است که با الهام از وقایع واقعی و شخصیت‌های تاریخی، به بازخوانی روند شکل‌گیری اسرائیل و تحولات پیرامون آن می‌پردازد. مصطفی رضایی در این کتاب، با انتخاب قالب روایی و استفاده از شخصیت «تئودور هرتزل» به‌عنوان راوی، مخاطب را به دل رویدادهای مهم قرن بیستم و بیست‌ویکم می‌برد. ساختار کتاب به‌صورت صحنه‌بندی و روایت‌های پی‌درپی است که هرکدام بخشی از تاریخ صهیونیسم، مهاجرت یهودیان، نقش قدرت‌های جهانی، جنگ‌ها و مقاومت‌ها را بازگو می‌کند. این اثر با ترکیب عناصر مستند و تخیل، تلاش دارد تصویری چندلایه از آرمان‌شهر صهیونیستی، سیاست‌های پشت‌پرده و واکنش ملت‌ها و جریان‌های مقاومت ارائه دهد. کتاب نه‌تنها به تاریخ رسمی اسرائیل و فلسطین می‌پردازد، بلکه به تأثیرات فرهنگی، رسانه‌ای و ایدئولوژیک این پدیده در جهان معاصر نیز توجه دارد. روایت‌ها گاه از منظر شخصیت‌های تاریخی و گاه از زاویهٔ دید ناظری فراتر از زمان و مکان بیان می‌شوند و همین امر به اثر حالتی دراماتیک و تامل‌برانگیز می‌بخشد.

خلاصه داستان افسانه سفینه موعود

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان «سفینهٔ موعود» با معرفی «تئودور هرتزل» آغاز می‌شود؛ او در دفتر روزنامه‌اش در بوداپست، رؤیای تأسیس دولت یهودی را در سر می‌پروراند. روایت از زبان هرتزل، مخاطب را به نخستین کنگرهٔ صهیونیسم در بازل سوئیس می‌برد؛ جایی که اندیشمندان و ثروتمندان یهودی برای تحقق آرمان دولت یهود گرد هم می‌آیند. هرتزل با امید و تردید، تلاش‌هایش را برای جلب حمایت قدرت‌های جهانی و مهاجرت یهودیان به فلسطین شرح می‌دهد. پس از مرگ هرتزل، روایت به دنیایی دیگر منتقل می‌شود و او از آنجا شاهد تحولات بعدی است: ورود بریتانیا به فلسطین، خرید زمین‌ها، مهاجرت یهودیان و شکل‌گیری تدریجی اسرائیل. صحنه‌هایی از جنگ‌ها، تقسیم فلسطین در سازمان ملل، نقش آمریکا و بریتانیا، و مقاومت مردم فلسطین در برابر اشغال روایت می‌شود. کتاب به نقش رسانه‌ها، هالیوود و سیاست‌های جهانی در تثبیت روایت صهیونیسم و مظلوم‌نمایی یهودیان می‌پردازد. در ادامه، با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ظهور گفتمان مقاومت، نگرانی‌های اسرائیل و متحدانش دربارهٔ آیندهٔ منطقه و مفهوم منجی در اندیشهٔ شیعه برجسته می‌شود. روایت با مقایسهٔ دو منجی—یکی در آرمان‌شهر صهیونیستی و دیگری در فرهنگ مقاومت اسلامی—پایان می‌یابد، بی‌آنکه سرنوشت نهایی را به‌طور کامل افشا کند.

چرا باید کتاب افسانه سفینه موعود را بخوانیم؟

این کتاب با روایتی داستانی و مستند، تاریخچهٔ شکل‌گیری اسرائیل و تحولات پیرامون آن را از زاویه‌ای متفاوت و با تمرکز بر پشت‌پرده‌های سیاسی، رسانه‌ای و ایدئولوژیک بازگو می‌کند. «سفینهٔ موعود» نه‌تنها به وقایع تاریخی بسنده نمی‌کند، بلکه به تأثیرات فرهنگی و روانی این رخدادها بر ملت‌ها و نسل‌های مختلف می‌پردازد. استفاده از شخصیت «تئودور هرتزل» به‌عنوان راوی، امکان تامل در انگیزه‌ها، تردیدها و پیامدهای تصمیمات تاریخی را فراهم می‌کند. کتاب با پرداختن به نقش رسانه‌ها، هالیوود و سیاست‌های جهانی، تصویری چندوجهی از منازعهٔ اسرائیل و فلسطین ارائه می‌دهد و مخاطب را به بازاندیشی روایت‌های غالب دعوت می‌کند.

مطالعهٔ این کتاب برای نوجوانان و جوانانی که دغدغهٔ شناخت تاریخ معاصر، مسائل فلسطین، صهیونیسم و تحولات خاورمیانه را دارند، مناسب است. همچنین علاقه‌مندان به روایت‌های تاریخی-داستانی و کسانی که به دنبال درک عمیق‌تری از پشت‌پرده‌های سیاسی و رسانه‌ای جهان امروز هستند، می‌توانند از این اثر بهره ببرند.

بخشی از کتاب افسانه سفینه موعود

«من تئودور هرتزل هستم. صبح زود است و خورشید از پس ابرهای متراکم به‌آرامی بر فراز شهر طلوع می‌کند. نور ملایمی از تنها پنجرهٔ دفتر روزنامه به داخل می‌تابد و فضای اتاق روشن می‌شود و عطر قوی قهوهٔ تازه‌دم کشیده در هوا می‌پیچد. میزم پوشیده از انبوهی کاغذها و یادداشت‌هایی است که طی این روزها نوشته‌ام و هنوز فرصتی پیش نیامده است تا آن‌ها را مرتب کنم. با خمیازه‌ای آرام تصمیم می‌گیرم برای لحظاتی هم که شده دست از کار بکشم و خودم را معرفی کنم. من تئودور هرتزل، پدر معنوی یهود و بنیان‌گذار اسرائیل هستم. در خیابان دوهانی اوتسا در محلهٔ یهودی‌نشین شهر بوداپست مجارستان به دنیا آمدم. پدرم تاجری موفق بود و من از همان کودکی آموختم که اگر بخواهم سود بزرگی کنم، باید بسیار فراتر از نوک بینی و انگشت‌های پایم را ببینم. اوقات‌فراغتم را با شعر پر می‌کنم. اما دوست دارم روزنامه‌نگاری حرفه‌ای و موفق شوم. هرچند بهتر از بقیه می‌دانم در فیلم‌نامه‌نویسی اثر ماندگاری از خود به‌جای بگذارم. در خانوادهٔ یهودی مرفهی بزرگ شده‌ام، اما وضع یهودیان برایم پذیرفتنی نیست. آن‌ها باید در سرزمین و دولتی برای خود زندگی کنند و این یک رؤیا نیست. با دولتی یهودی می‌توان آینده‌ای را تصور کرد که در آن یهودیان در وطنی مستقل و ایمن زندگی کنند و از تبعیض و آوارگی رهایی یابند. تأسیس اسرائیل راهی برای پایان دادن به رنج‌های تاریخی یهودیان است.»

۲۵%