کتاب امنیت ملی در جهان سوم ادوارد ای. آزر + دانلود نمونه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.

معرفی کتاب امنیت ملی در جهان سوم

کتاب الکترونیکی «امنیت ملی در جهان سوم» نوشتهٔ ادوارد ای. آزر و چونگ این مون و ترجمهٔ پژوهشکده مطالعات راهبردی، اثری پژوهشی در حوزهٔ مطالعات امنیتی و روابط بین‌الملل است که نشر پژوهشکده مطالعات راهبردی آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی ابعاد و چالش‌های امنیت ملی در کشورهای در حال توسعه می‌پردازد و با رویکردی تحلیلی، مفاهیم و نظریه‌های رایج در این حوزه را نقد و بازاندیشی می‌کند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب امنیت ملی در جهان سوم

«امنیت ملی در جهان سوم» اثری است در قالب ناداستان تحلیلی که به موضوع امنیت ملی در کشورهای در حال توسعه می‌پردازد. این کتاب مجموعه‌ای از مقالات و پژوهش‌های چندنویسنده است که توسط ادوارد ای. آزر و چونگ این مون گردآوری و ویرایش شده‌اند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که ابتدا مفاهیم بنیادین امنیت ملی را از منظر غربی و به‌ویژه آمریکایی بررسی می‌کند و سپس با تمرکز بر جهان سوم، تفاوت‌ها و چالش‌های خاص این کشورها را در زمینهٔ امنیت ملی تحلیل می‌کند. کتاب در سال ۱۳۷۹ منتشر شده و همچنان به دلیل پرداختن به موضوعات بنیادین و نظری، جایگاه خود را در مطالعات راهبردی حفظ کرده است. در این اثر، علاوه‌بر تحلیل‌های نظری، نمونه‌های موردی از کشورهای مختلف جهان سوم مانند ایران، آرژانتین، چین و کره شمالی نیز بررسی شده‌اند. کتاب با رویکردی چندبعدی، ابعاد نظامی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی امنیت ملی را در کشورهای در حال توسعه مورد توجه قرار داده و تلاش کرده است تصویری جامع از وضعیت امنیتی این کشورها ارائه دهد.

خلاصه کتاب امنیت ملی در جهان سوم

این کتاب با بازاندیشی مفهوم امنیت ملی، نشان می‌دهد که این ایده عمدتاً ریشه در تجربه‌های غربی و به‌ویژه آمریکایی دارد و پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفته است. نویسندگان تأکید دارند که کشورهای جهان سوم، به دلیل ساختارهای سیاسی شکننده، مشکلات اقتصادی، شکاف‌های اجتماعی و فشارهای جمعیتی، با چالش‌هایی متفاوت از کشورهای غربی روبه‌رو هستند. در بخش‌های ابتدایی، کتاب به نقد دیدگاه‌های سنتی دربارهٔ امنیت ملی می‌پردازد که عمدتاً بر تهدیدات نظامی خارجی و قدرت نظامی تأکید دارند. سپس با معرفی دیدگاه‌های جایگزین، بر اهمیت عوامل داخلی مانند مشروعیت سیاسی، وحدت ملی و توان سیاست‌گذاری تأکید می‌شود. در ادامه، نمونه‌هایی از کشورهای مختلف بررسی شده‌اند تا نشان داده شود که امنیت ملی در جهان سوم اغلب با مسائل داخلی مانند بحران مشروعیت، توسعه‌نیافتگی اقتصادی، وابستگی به قدرت‌های خارجی و نقض حقوق بشر گره خورده است. برای مثال، تجربهٔ ایران در دوران پهلوی، آرژانتین در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، و چین و کره شمالی در زمینهٔ خودکفایی و ایدئولوژی، هر یک ابعاد متفاوتی از چالش‌های امنیت ملی را به تصویر می‌کشند. کتاب نتیجه می‌گیرد که نسخه‌های غربی مدیریت امنیت ملی، بدون توجه به زمینه‌های خاص کشورهای جهان سوم، نمی‌توانند پاسخگوی نیازهای این کشورها باشند و باید رویکردهای بومی و چندبعدی جایگزین شوند.

چرا باید کتاب امنیت ملی در جهان سوم را بخوانیم؟

مطالعهٔ این کتاب فرصتی است برای آشنایی با پیچیدگی‌های امنیت ملی در کشورهای در حال توسعه و درک تفاوت‌های بنیادین آن با تجربه‌های کشورهای غربی. «امنیت ملی در جهان سوم» با نقد رویکردهای سنتی و ارائهٔ تحلیل‌های چندجانبه، به خواننده کمک می‌کند تا ابعاد مختلف تهدیدات داخلی و خارجی، نقش مشروعیت سیاسی، اهمیت توسعه اقتصادی و تأثیر ایدئولوژی را در شکل‌گیری امنیت ملی بهتر بشناسد. این کتاب برای کسانی که به دنبال فهم عمیق‌تر از مسائل امنیتی و راهبردی در جهان سوم هستند، منبعی ارزشمند به‌شمار می‌آید.

خواندن این کتاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های علوم سیاسی، روابط بین‌الملل، مطالعات امنیتی و راهبردی مناسب است. همچنین برای سیاست‌گذاران، تحلیل‌گران و علاقه‌مندان به مسائل جهان سوم و امنیت ملی که به دنبال درک ریشه‌ای‌تر از چالش‌های امنیتی این کشورها هستند، مطالعهٔ آن توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب امنیت ملی در جهان سوم

«مسأله امنیت ملی، مفهومی غربی و عمدتاً آمریکایی است که پس از جنگ جهانی دوم مطرح گردید. سنگین‌تر شدن بار مسئولیت‌های رئیس‌جمهور در ایالات متحده و ژرف‌تر شدن ورود آمریکا در امور بین‌المللی، ساختار و اداره سیاستگذاری در سطح ملی را نیازمند رویکردهای جدید و جسورانه ساخت. در سال ۱۹۴۷ به موازات پیچیده‌تر شدن محیط بین‌المللی و ضرورت ادغام دانسته‌های نظامی، دیپلماتیک، اطلاعاتی، تکنولوژیکی، اقتصادی و موارد مختلف دیگر باهم در رأس هرم سیاستگذاری آمریکا، رئیس‌جمهوری آن کشور دستگاه امنیت ملی را تأسیس کرد. البته ماهیت این دستگاه طی سالیان متحول شده است. به‌رغم وجود نوشتارهای بی‌شماری راجع‌به شکل‌گیری این مفهوم و تشکیلات امنیت ملی در ایالات متحده آمریکا و جهان غرب؛ بخش قابل توجهی از این آثار فاقد ویژگی تجزیه و تحلیلی محکم و تحقیقات تجربی می‌باشند و در نتیجه فقط پیشرفت‌های پژوهشی محدودی به انجام رسیده است. در سال‌های اخیر ایده امنیت ملی توجه پژوهشگران و سیاستمداران جهان سوم را - هم به مثابه یک قاعده انجام کار تجزیه و تحلیل و هم به مثابه یک قاعده برای اداره امور - به خود معطوف داشته است. به‌طور کلی همان مقدار اندک بررسی و تحقیق پیرامون مسأله امنیت ملی در جهان سوم در خود غرب تهیه شده است و به نظر می‌رسد جهان سوم به دلیل نیاز به غرب جهت درک و به کارگیری خط‌مشی ملی و نیز امنیت ملی، آسیب می‌بیند.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۳۲۰ صفحه

حجم

۱٫۹ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۳۲۰ صفحه

قیمت:
۸۰,۰۰۰
تومان