کتاب استیو جابز
معرفی کتاب استیو جابز
کتاب الکترونیکی «استیو جابز» (تاریخ در ۱ ساعت: از بودن تا نبودن، نامآوران جهان؛ ۵) نوشتهٔ مؤسسه فرهنگی اورلی هیستری و با ترجمهٔ سیده لیلا موسوی میرکلائی، توسط نشر قدیانی منتشر شده است. این اثر به زندگی و دستاوردهای «استیو جابز»، یکی از چهرههای تأثیرگذار دنیای فناوری و کارآفرینی، میپردازد و با روایتی موجز و مستند، فراز و نشیبهای زندگی شخصی و حرفهای او را مرور میکند. کتاب در قالب زندگینامه، مخاطب را با مسیر پرچالش جابز از کودکی تا مرگ آشنا میسازد و به نقاط عطف مهم زندگی او، از تأسیس اپل تا نوآوریهای بزرگش، اشاره دارد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب استیو جابز
این کتاب با تمرکز بر زندگی «استیو جابز»، بهعنوان یکی از مهمترین کارآفرینان و نوآوران عصر دیجیتال، تصویری جامع از مسیر رشد و تأثیرگذاری او ارائه میدهد. «استیو جابز» در قالب زندگینامه و ناداستان نوشته شده و ساختار آن بهصورت روایی و فصلبندیشده، از تولد و کودکی جابز تا دوران اوج و افول و در نهایت مرگ او را دنبال میکند. نویسنده با بهرهگیری از منابع مختلف و نقلقولهای مستقیم، تلاش کرده است تا ابعاد مختلف شخصیت جابز، از خلاقیت و ریسکپذیری تا شکستها و بازگشتهایش را به تصویر بکشد. کتاب نهتنها به موفقیتهای حرفهای جابز در اپل، پیکسار و نکست میپردازد، بلکه به جنبههای شخصی زندگی او، روابط خانوادگی، دغدغههای معنوی و تأثیرات فرهنگیاش نیز توجه دارد. روایت کتاب بهگونهای است که خواننده را با فضای فناوری دهههای پایانی قرن بیستم و آغاز قرن بیست و یکم آشنا میکند و نشان میدهد چگونه یک فرد میتواند با ایدههای نوآورانه، مسیر یک صنعت را تغییر دهد. این اثر بخشی از مجموعه «نامآوران جهان» است و با زبانی ساده و مستند، برای علاقهمندان به زندگینامههای الهامبخش و تاریخ فناوری مناسب است.
خلاصه کتاب استیو جابز
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! کتاب «استیو جابز» با روایت تولد و کودکی او در خانوادهای که به دلایل فرهنگی و اجتماعی، او را به فرزندخواندگی واگذار کردند آغاز میشود. جابز در خانوادهٔ جابز بزرگ میشود و از همان کودکی علاقهاش به فناوری و سرهمبندی وسایل الکترونیکی شکل میگیرد. دوران مدرسه برای او پر از چالش است؛ با وجود هوش بالا، از فضای رسمی مدرسه دلخوشی ندارد و بیشتر جذب کارهای عملی و تجربی میشود. آشنایی با «استیو وزنیاک» نقطهٔ عطفی در زندگی جابز است؛ همکاری این دو نوجوان به ساخت «جعبهٔ آبی» و بعدها تأسیس شرکت «اپل» منجر میشود. کتاب به فراز و نشیبهای مسیر حرفهای جابز میپردازد: از کار در شرکت آتاری و سفر به هند برای جستوجوی معنویت، تا بازگشت به آمریکا و راهاندازی اپل در گاراژ خانهٔ والدینش. روایت، موفقیتهای اپل ۱ و اپل ۲، ورود سرمایهگذاران، و توسعهٔ محصولات نوآورانه را دنبال میکند. در ادامه، کتاب به چالشهای جابز در مدیریت اپل، اختلافات با مدیران، اخراج از شرکت و تأسیس نکست و پیکسار میپردازد. بازگشت دوبارهٔ جابز به اپل و خلق محصولات انقلابی مانند آیمک، آیپاد، آیفون و آیپد، بخش مهمی از کتاب را تشکیل میدهد. در کنار این موفقیتها، کتاب به زندگی شخصی جابز، روابط خانوادگی، بیماری و در نهایت مرگ او نیز میپردازد. پیام اصلی کتاب، اهمیت خلاقیت، پشتکار و جسارت در مواجهه با شکستها و تغییر مسیرهاست.
چرا باید کتاب استیو جابز را بخوانیم؟
این کتاب با روایتی موجز و مستند، زندگی یکی از تأثیرگذارترین چهرههای دنیای فناوری را به تصویر میکشد. خواننده با مطالعهٔ آن، نهتنها با مسیر حرفهای و شخصی «استیو جابز» آشنا میشود، بلکه با فرازونشیبهای کارآفرینی، اهمیت نوآوری و نقش ریسکپذیری در موفقیت آشنا خواهد شد. کتاب بهویژه برای کسانی که به دنبال شناخت پشتپردهٔ موفقیتهای بزرگ و چالشهای واقعی افراد مشهور هستند، جذابیت دارد. همچنین، این اثر تصویری از تحولات فناوری و فرهنگ سازمانی در دهههای اخیر ارائه میدهد و نشان میدهد چگونه یک فرد میتواند با ایدههای خلاقانه، تأثیری ماندگار بر جهان بگذارد.
این کتاب برای علاقهمندان به زندگینامههای افراد مشهور، دوستداران فناوری و کارآفرینی، دانشجویان مدیریت و کسانی که به دنبال الهامگرفتن از داستانهای واقعی موفقیت و شکست هستند، مناسب است. همچنین برای نوجوانان و جوانانی که به دنبال الگوهای نوآور و پیشگام در عرصهٔ فناوری هستند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب استیو جابز
«جابز بارها در طول زندگیاش یاد گرفت که زندگی خیلی وقتها تو را در شرایط سختی قرار میدهد، اگر بتوانی این شرایط سخت را به فرصت تبدیل کنی موفق میشوی. استیو بعدها اذعان داشت، "دربارهٔ من این تصور وجود دارد که چون در بچگی رها شده بودم، خیلی تلاش میکردم تا بتوانم عملکرد خوبی داشته باشم و کاری کنم که والدین اصلیام آرزو میکردند که مرا برگردانند و یا ازایندست حرفهای بیمعنی، ولی این کاملاً مضحک بود. دانستن اینکه به فرزندخواندگی گرفته شدهام ممکن است باعث شده باشد که احساس استقلال بیشتری کنم ولی هرگز باعث نشد فکر کنم رها شدهام. والدینم طوری با من رفتار میکردند که همیشه احساس کنم آدم خاصی هستم. آنها هزار درصد پدر و مادر من بودند." خیلیها بر این عقیدهاند که به احتمال زیاد زمینهٔ تربیتی جابز او را تشویق کرد تا به فردی مبتکر و با فکری باز تبدیل شود. به نظر میرسد که این دیدگاه منطقی باشد. درحالیکه بچههای دیگر در خانوادهٔ خود بزرگ میشدند، سرنوشت اینطور رقم خورد که استیو در این خانواده باشد و با آگاهی از این واقعیت، او خود را مکلف میدانست بیشترین استفاده را از این موقعیت ببرد.»