کتاب مجموعه شعر هزار تو
معرفی کتاب مجموعه شعر هزار تو
کتاب مجموعه شعر هزار تو گردآوریشده توسط امید میرزایی و مهران سلگی است و انتشارات ماهواره آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب مجموعه شعر هزار تو
کتاب مجموعه شعر هزار تو شامل آثار کلاسیک و سپید است که توسط بیش از ۳۰ شاعر سروده شده است. از مزیتهای مطالعهٔ این کتاب این است که خواننده با ذوق و سلیقه بیش از ۳۰ نفر آشنا میشود.
نظریهپردازان ادبی از دیرباز تاکنون از چشماندازهایی مختلف به شعر و ماهیت آن نگریستهاند. در اوایل قرن بیستم و همزمان با پیدایش نظریات جدید فلسفی و زبانشناختی، بوطیقاهایی جدید پدید آمد که در آن بر خلاف نظریههای کلاسیک، زبان شعر بهتدریج وظیفهٔ انتقال پیام و معنی را از دست میداد.
مطالعه دربارهٔ زبان اثر، محور تدریجی معنی یا چند معنایی شعر و نیز دخالتدادن مخاطب در خلاقیت ادبی اثر از جمله برجستهترین ویژگیهای نظریههایی چون صورتگرایی، ساختارگرایی، نشانهشناسی، تأویل متن و ساختارشکنی است. یکی از نکاتی که در بررسی تحلیلی این نظریههای شعری بیش از نتایج دیگر به چشم میآید، تعدد و تنوع چشماندازهایی است که به واسطهٔ آن، شعر و ماهیت آن بارها مورد کندوکاو و بررسی قرار گرفته است.
در تاریخ نقد ادبی، شعرْ شاید اصلیترین مقولهای باشد که تنوع و تعدد تعاریفش همواره نظریهپردازان ادبی را به تأمل وا داشته است. از گذشته تا امروز، بیشتر نظریهپردازانی که در این حیطه اندیشیدهاند درصدد برآمدهاند ضمن بررسی ماهیت شعر، پاسخی دربارهٔ چیستی آن نیز عرضه بدارند. از این روست که به تناسب پیشرفت دانش بشری و بهویژه شاخههای متعدد علوم انسانی بر تعداد این تعریفها نیز افزوده شده است.
به تعبیر دکتر شفیعی کدکنی، اگر همچون صورتگرایان، تفاوت شعر و غیر شعر را در برجستگی و رستاخیر واژگان بدانیم به این واقعیت پی خواهیم برد که در برههای از تاریخ نظریههای ادبی، این برجستگی واژگانی و گریز از زبان روزمره از چشماندازهایی مختلف نگریسته شده است. زمانی مرز شعر و ناشعر یا رستاخیر واژگان در موسیقایی بودن شعر دیده شده و در زمانی دیگر این تشخص واژگانی در ایماژها و تصویرهای شعری جستوجو شده است. از سوی دیگر از آنجا که بینش محدود بشر و نیز معیارها و ضوابط محدود نظریههای ادبی هیچ گاه نمیتواند بر همه ساحتهای زیباییشناسانه شاهکارهای شعری احاطه یابند، ازاینرو، نظریههای ادبی هرگز نخواهد توانست تعریفی جامع و مانع از شعر ارائه کند.
در کتاب مجموعه شعر هزار تو، شعرها به دو بخش کلاسیک و سپید تقسیم شده است که تمامی شعرها حاصل برگزیدگان دورهٔ دوم فراخوان ادبی قلم برتر بوده است.
ما همچون قطره در دریای بی انتهای هنر هستم که قطره قطره در کنار یکدیگر جمع میشویم تا لااقل وجود خودمان را سیراب کنیم.
آثار این کتاب همانند نامش وقتی در کنار یکدیگر جمع میشوند هزارتویی را تشکیل میدهند که به سمت هر کدام میرویم. دنیا، سبک و رویکردی متفاوت از شعر دیگر را به خوبی حس میکنیم و درست مانند هزارتو دالانهای بی انتها را طی میکنیم تا لا به لایه این تک از شاهد پیدا کردن تکهای از وجودمان باشیم.
خواندن کتاب مجموعه شعر هزار تو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
مطالعهٔ این کتاب را به همهٔ علاقهمندان شعرهای کلاسیک و سپید پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مجموعه شعر هزار تو
دلبرم با بله ای بر سر آن لعل شکر بار همی میآید
ای به قربان همه رنگ و لعابت یارا
که از آن غزال چشمت روح به بار میآید
سوختم. ساختم و سرخ سراییدم این:
بارالها نظری کن که معشوق به کام میآید»